Stoties rajone užtikome tikrus skonių dievus – nepatiko tik vienas dalykas

Praėjo beveik visas mėnuo, o aš, regis, nieko kito neveikiau, tik džiaugiausi savo naująja virtuve. Kam vertinti kitus, kai gali vertinti save? 

 „Spice“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje. Karis.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje. Karis.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje. „Orange“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje. „Orange“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Spice“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Daugiau nuotraukų (9)

„Ančių medžioklė“

Mar 2, 2018, 6:42 PM

Visa laimė, kad gerų atsiliepimų sulaukiau daugiau nei blogų, tad pasisėmęs įkvėpimo savaitgalį vėl išvykau vertinti kitų darbo/pastangų.

Paieškojęs senų rekomendacijų ir įvertinęs savo gaminto maisto specifiką supratau, kad norisi kažko įdomesnio bei egzotiškesnio, kažko rytietiško, azijietiško. Taip mes patraukėme į „Spice“. 

Ši vieta įsikūrusi turgaus patalpose (baras Pylimo g.). Greitai apsipratome gana keistoje, nedidelėje erdvėje ir pradėjome tyrinėti meniu, kuris buvo labai teisingo dydžio – tokio, kad rinkdamasis valgį neužtruksi 20 min.

Malonus personalas operatyviai viską papasakojo ir apibūdino, liko tik pasirinkti. Aš užsisakiau „Orange“ (vištiena arba tofu, dažovės, makaronai, apelsinų padažas), žmona išsirinko patiekalą iš spec. savaitgalio karių – „Matsaman“ karis su vištiena ir ryžiais (kaip buvo rašoma FB: „Išskirtinio skonio patiekalui suteikia indiško stiliaus prieskoniai – kuminas, muskatas, gvazdikėliai, cinamonas ir anyžius”).

Prie viso to nusprendėme paragauti traškių tofu kąsnelių ir vietnamietiškos kavos (turėjo būti šalta, bet pagal mūsų pageidavimą ją pagamino karštą).

Už kelių minučių pradedame kavos degustaciją (2,50 EUR) – skani, saldoka, bet mums trūksta stipresnio kavos pupelių skonio. Labai gerai prisimename vietnamietiškame restorane Karoliniškėse ragautą kavos skonį ir tikrai pasigedome to stipraus kavos pupelių smūgio per receptorius, kuris net Karbauskį priverstų atsibusti iš letargo miego ir narcisizmo. Viskas su ja tvarkoje, tik gaminkite ją stipresnę, ypač šeštadienio rytą.

Dar kelios minutės, ir mes jau kviečiami paimti savo pagrindinių patiekalų. Buvome vieninteliai, tad maistą gavome labai greitai.

Ragavimą pradedame nuo žmonos kario (6,00 EUR). Įdomus ir egzotiškas skonis. Aš pasigendu stipresnio jų vardintų ingredientų indėlio (geriausiai jautėsi cinamonas), bet žinant, kad karis tikrai nėra tas maistas, kurį aš dažnai rinkčiausi, skonis maloniai stebina.

Jei atvirai, šis kario variantas man patiko labiau nei kolegų Halės turguje, nes ten be aštrumo nejaučiau praktiškai nieko, o čia buvo labiau suderintas aštrumas ir prieskoniai. Tad šioje mikrodvikovoje mano favoritas – „Spice“.

Ar minėjau mažą detalę – aš priverčiau žmoną užsisakyti karį, kad galėčiau jo paragauti, o pats pasirinkau tai, ko tikrai norėjau (žmona taip pat nėra kario mėgėja, nes ją kamuoja kažkokie blogi atsiminimai iš kelionių po Indiją)?

Todėl galite tik įsivaizduoti, kas dėjosi kai ji paragavo mano „Orange“ (5,00 EUR). Pradžioje bandė derėtis ir tartis dėl apsikeitimo, o man nesutikus bandė jį atimti iš manęs.

Makaronai buvo labai gerai paruošti ir pasižymėjo puikiu skoniu. Patiko, kad jie buvo paruošti ne per riebiai, neperkeptos daržovės. Jautėsi apelsinai ir daržovės, ir kiti prieskonių poskoniai, o viską dar sustiprino, kai juos paskaninau gamintu padažu (nepamenu kaip vadinasi, bet jis pridėjo aštrumo, saldumo, sūrumo – visko, net spalvų).

Beje, tas pats padažas labai gerai suderėjo ir su kariu (pabaigoje sutikau atiduoti savo dėžutę ir gavau kario). Nemanau, kad čia galioja taisyklė – „nieko nėra neskanaus, tik per mažai padažo“ bet jis tikrai geras. Nenužudo skonio, tik jį sustiprina, jeigu, žinoma, netrukdo aštrumas.

Įpusėję pagrindinius patiekalus buvome pakviesti pasiimti savo užkandžio (ar jis neturėjo būti patiektas prieš šiuos patiekalus?).

Tofu kąsneliai (4,00 EUR) mums padėjo pailsėti nuo aštraus mūsų maisto. Švelnus sūrio skonis ir daržovės tikrai gerai susitvarkė su šia užduotimi.

Baigiantis vėlyviems mūsų pusryčiams supratau, kad vienintelis man nepatikęs dalykas – čia daugiau nebuvo žmonių. Gal mes atėjome per anksti, bet nemėgstu kai tokios geros vietos būna tuščios. Ypač kai Halės turguje tiesiog virė gyvenimas ir ten rinkosi gausybė daugiau ar mažiau žinomų Lietuvos žmonių. 

Gera kaina, geras maistas ir žmonės, kurie dievina savo darbą – tai turi būti  raktas į sėkmę, tad nepasididžiuokite ir užsukite paragauti „Spice“ maisto.

Ar mes grįšime? Kadangi jau turime išsirinkę patiekalus, kurių norime paragauti,  atsakymas akivaizdus.

Vertinimas: 9 iš 10;

Kaina: už pietus dviems sumokėjome 17,50 EUR

Šaltinis: „Ančių medžioklė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.