Šukės – laimei

Paskutinį savo projekto „52 kartai“ receptų, kuriuos pasiūlė virtuvės šefas Laurynas Čėsna, rinkinį fotografas Robertas Daskevičius įamžino simboliškai.

 Antrekotas.<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
 Antrekotas.<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
 Jūrų šukutės su midijų tyre.<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
 Jūrų šukutės su midijų tyre.<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
 Burokėlių karamelė su ledais.<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
 Burokėlių karamelė su ledais.<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 7, 2018, 2:37 PM

„Šukės neša laimę, todėl jomis baigiu šį savo projektą ir keliauju tolyn. Be to, o koks gi maisto gaminimas ir draugai svečiuose be nė vienos sudužusios lėkštės“, – sako maisto fotografas.

Burokėlių karamelė su ledais

Reikės:

apie 1–1,5 l burokėlių sulčių,

sviesto,

saujos džiovintų serbentų,

4 kaušelių mėgstamų ledų,

200 g šaldytų serbentų.

Obuolių geliui:  

1 l obuolių sulčių,

10 g agaro miltelių

1. Burokėlių sultis gerokai nugarinkite (kol liks maždaug 20 proc. jų pradinio kiekio ir sultys taps tiršta mase). Į gautą masę įdėkite sviesto (100 ml sulčių – 2 g sviesto) ir gerai išmaišykite.

2. Pagaminkite obuolių gelį. Užvirinkite obuolių sultis, įdėkite agaro miltelių ir supilkite visą masę į lygią skardą plonu kelių milimetrų sluoksniu. Dideliu virtuviniu žiedu išspauskite apvalias gelio formas ir aptepkite jas nugarintomis serbentų sultimis. Jas pagaminkite šaldytus serbentus užpylę vandeniu, užvirę, sutrynę, nukošę per sietelį ir šiek tiek nugarinę, kad sutirštėtų.

3. Į lėkštę įdėkite burokėlių karamelės, ant viršaus – džiovintų serbentų, tada – ledų ir uždenkite obuolių želės lakšteliu.

Jūrų šukutės su midijų tyre

Reikės:

4 jūrų šukučių,

100 g midijų,

100 g lęšių,

500 ml aliejaus,

500 g žaliųjų poro dalių,

ryžių ar kitokių traškučių,

druskos, pipirų.

1. Šukutes perpjaukite per pusę ir pakepinkite iš vienos pusės svieste. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

2. Lęšius ir midijas išvirkite ir sutrinkite trintuvu – gausite tyrę.

3. Žaliąsias poro dalis susmulkinkite, užpilkite aliejumi, pakaitinkite ir nukoškite – gausite žalią aliejų.

4. Į lėkštę dėkite po šukutę, šiek tiek midijų tyrės, pagardinkite porų aliejumi ir ryžių ar kitokiu mėgstamu traškučiu.

Antrekotas

Reikės:

apie 600 g antrekoto,

kelių juodųjų ridikų,

kelių burokėlių,

sviesto,

druskos, pipirų.

Mariantui:  

500 ml acto,

500 ml vandens,

125 g cukraus,

125 g druskos.

1. Antrekotą kepkite keptuvėje, kol vidinė temperatūra pasieks 53 laipsnius, pagal skonį pagardinkite prieskoniais.

2. Ridikus supjaustykite maždaug 2 mm storio griežinėliais (galite iš jų išskobti apskritimus apvaliu žiedu) ir pakepinkite svieste keptuvėje. Pagardinkite druska ir pipirais.

3. Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į marinatą (sumaišykite visus marinato ingredientus) ir palikite valandai.

4. Į lėkštę sudėkite pjaustytos mėsos gabalėlius, ant viršaus – marinuotus burokėlius, tada – keptus ridikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.