Tokios puikios vietos pavalgyti jau seniai ieškojome. Gaila, neužsukome anksčiau

Kur nuvažiuoti pavalgyti, kai nė velnio neįsivaizduoji, ko nori?

„Uptown Bazaar“ – lyg koks avilys, kuriame nuolatos dūzgia žmonių diskusijos ir juokas.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Uptown Bazaar“ – lyg koks avilys, kuriame nuolatos dūzgia žmonių diskusijos ir juokas.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Uptown Bazaar“ – lyg koks avilys, kuriame nuolatos dūzgia žmonių diskusijos ir juokas.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Uptown Bazaar“ – lyg koks avilys, kuriame nuolatos dūzgia žmonių diskusijos ir juokas.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Nuostabaus skonio „Smoko“ Berlyno šnicelis.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Nuostabaus skonio „Smoko“ Berlyno šnicelis.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Time 4 Pizza“ „Pepperoni“ pica.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Time 4 Pizza“ „Pepperoni“ pica.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Uptown Bazaar“ – lyg koks avilys, kuriame nuolatos dūzgia žmonių diskusijos ir juokas.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Uptown Bazaar“ – lyg koks avilys, kuriame nuolatos dūzgia žmonių diskusijos ir juokas.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Uptown Bazaar“ – lyg koks avilys, kuriame nuolatos dūzgia žmonių diskusijos ir juokas.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Uptown Bazaar“ – lyg koks avilys, kuriame nuolatos dūzgia žmonių diskusijos ir juokas.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Desertui – spurgos iš „Čiūrerija“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Desertui – spurgos iš „Čiūrerija“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Nebūtina valgyti vietoje, galima ir namo parsinešti. Alyvuogės iš Katalonijos.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Nebūtina valgyti vietoje, galima ir namo parsinešti. Alyvuogės iš Katalonijos.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Uptown Bazaar“ – lyg koks avilys, kuriame nuolatos dūzgia žmonių diskusijos ir juokas.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Uptown Bazaar“ – lyg koks avilys, kuriame nuolatos dūzgia žmonių diskusijos ir juokas.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Nebūtina valgyti vietoje, galima ir namo parsinešti (Smokas Smokehaus).<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Nebūtina valgyti vietoje, galima ir namo parsinešti (Smokas Smokehaus).<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Desertui – spurgos iš „Čiūrerija“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Desertui – spurgos iš „Čiūrerija“.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Burger Kiosk“ šedevras.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Burger Kiosk“ šedevras.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Uptown Bazaar“ – lyg koks avilys, kuriame nuolatos dūzgia žmonių diskusijos ir juokas.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
„Uptown Bazaar“ – lyg koks avilys, kuriame nuolatos dūzgia žmonių diskusijos ir juokas.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Daugiau nuotraukų (13)

„Ančių medžioklė“

2018-03-10 19:13

Tikiu, kad daugelis šią vietą jau žinote, bet mes ją aptikome vos prieš kelias savaites, kai sekmadienio popietę reikėjo kur nors nusivesti draugus iš Kauno.

Kadangi Vilniaus g. jau visiškai okupuota Kauno maitinimo įstaigų, mes specialiai patraukėme į Kauno gatvę ir joje įsikūrusį „Uptown Bazaar“.

Jau po pirmojo apsilankymo uždaviau sau paprastą klausimą – kodėl aš taip ilgai ignoravau visus teigiamus signalus? Tikrai buvau gavęs ne viena rekomendaciją, bet tik numodavau ranka ir sumurmėdavau panosėje: „meh…“. 

Tada laukdavau kelionių svetur, kurių metu apsilankydavau kokiame „La Boqueria“ turguje Barselonoje ar „Camden market“ Londone ir pykdavau, kad Lietuvoje tokių vietų nėra.

Na, turime jau pakankamai gerai žinomą Halės turgų, bet kol jis neatsikratys to pigaus šlamšto prekystalių iš Kinijos – jo neužskaitysiu (jau geriau juos visus pakeistų rauginti agurkai ir kopūstai).

„Uptown Bazaar“ – lyg koks avilys, kuriame nuolatos dūzgia žmonių diskusijos ir juokas. To šurmulio tiek daug ir jie taip vienas su kitu persipina, kad, regis, turėtų erzinti, bet nejučiomis jame tiesiog pats ištirpsti, paskęsti. Tada pats įsijungi į tą patį sūkurį ir tampi jo dalimi – šeimos nariu.

Nors pati teritorija dar neprilygsta užsienio analogams ir trūksta pasaulio virtuvių įvairovės, bet mūsų poreikiams to pilnai pakanka. 

Nori picos, mėsainio, o gal Benedikto kiaušinių? Ne? Tuomet šnicelio, šonkauliukų ar tiesiog kavos su spurga? Ne? Kažko iš jūros gėrybių ar amerikietiškų sparnelių? Rytinės „Mimozos“?

Apeini viską pora kartų, ir priėmęs sprendimą lauki savo maisto (nė vienoje vietoje neteko laukti maisto ilgiau nei 15 min.).

Per gana trumpą pažintį spėjau paragauti „Smokas – family smokehouse“ Berlyno šnicelio (6,50 EUR + garnyras) – tikrai rekomenduoju. Milžiniška skanaus maisto porcija, prie kurios labai tiko jų ruoštos daržovės (tiek salotos, tiek marinuotos daržovės).

Taip pat namo parsiveši nuostabiai purių varškės spurgų iš „Čiūrerija“ (rekomenduoju!) bei paskanausi „Pepperoni“ picos (7 EUR), kurią paruošė „Time 4 Pizza“.  Pica buvo skani, tinkamai aštri ir kokybišką, tad ir vėl man telieka ją rekomenduoti.

Bet jei paklaustumėte, kas man ten patiko labiausiai, tai nedvejodamas atsakau – „Burger Kiosk“ paruošti jautienos mėsainiai su šoninės, viskio ir raudonojo vyno džemu. Labai teisingas skonis su vos vos išlaviruota riba tarp per didelio saldumo ir gurmaniško skonių derinio (man tiko, kai kam gali ir netikti).

Nevardinsiu, ką jutau jį valgydamas, tad tik pacituosiu, kaip jie patys jį aprašo: „Aukščiausios kokybės lietuviškos jautienos paplotėlis. Šoninės, viskio ir raudonojo vyno džemas. Naminė 'brioche' sviestinė bandelė. Airiškas raudonojo čederio sūris. Traški 'little gem' salota. Traški šoninė, rankų darbo 'chipotle' majonezas, 2 valandas keptas 'confit' pomidoras. Švelnūs marinuoti raudonieji svogūnai su žvaigždiniu anyžiumi. Marinuoti agurkėliai”.

Svarbiausia – visi šie priedai neužgožė jų nuostabiai pageltusios bandelės bei mėsos (mano esminiai kriterijai), tad drąsiai sakau, jog tai vienas geriausių mano ragautų mėsainių (6,70 EUR). Dar labai patiko jų belgiškos rankų darbo bulvytės (1,99 EUR), tik kad padažas man pasirodė silpnokas – t.y. pernelyg paprastas majonezas (bet tai negali sugadinti bendros nuomonės).

Tad jei dar čia nebuvote – privalote apsilankyti (pirmą kartą – sekmadienį, apie 13 val., kad pajustumėte tai, apie ką rašiau). 

Nežinau, ar mums taip pasisekė su pasirinktu maistu, kad visus iš eilės rekomenduoju, bet ir toliau ragausime ir bandysime. Liko dar labai daug nebandytų vietų, tad turėsime ką veikti bent kokius penkis savaitgalius.

Galų gale, nebūtina ir valgyti, galite tiesiog pasivaikščioti avilyje ir pasisemti gerų emocijų iš šios puikios vietos  ir namo parsinešti alyvuogių iš Katalonijos ar raugintų daržovių.

Tinklaraštis „Ančių medžioklė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?