Garsūs šefai patarė, kaip kasdienį produktą paversti puikiu patiekalu

Jau trečius metus iš eilės maisto improvizacijų šou susitiko garsūs kulinarijos virtuozai iš visos Lietuvos. Laikinojoje sostinėje pustrečio šimto svečių subūręs renginys „Nemąstyk iki lubų, mąstyk iki dangaus“ dalyviams dovanojo išskirtinę improvizuotų kulinarinių šedevrų degustaciją.

 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Alfo Ivanausko pasirodymo pagrindine ašimi tapo saldėsiai – sluoksniuoti gaminiai, spurgos ir tortai.<br> D.Čėplos nuotr.
 Alfo Ivanausko pasirodymo pagrindine ašimi tapo saldėsiai – sluoksniuoti gaminiai, spurgos ir tortai.<br> D.Čėplos nuotr.
 Alfo Ivanausko pasirodymo pagrindine ašimi tapo saldėsiai – sluoksniuoti gaminiai, spurgos ir tortai.<br> D.Čėplos nuotr.
 Alfo Ivanausko pasirodymo pagrindine ašimi tapo saldėsiai – sluoksniuoti gaminiai, spurgos ir tortai.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Ant scenos renginio pabaigoje pasirodė ir „Mantinga“ įkūrėjas Klemencas Agentas.<br> D.Čėplos nuotr.
 Ant scenos renginio pabaigoje pasirodė ir „Mantinga“ įkūrėjas Klemencas Agentas.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Ruslano Bolgovo rankose duona atgimė nauju pavidalu.<br> D.Čėplos nuotr.
 Ruslano Bolgovo rankose duona atgimė nauju pavidalu.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Maisto improvizacijų šou akimirka.<br> D.Čėplos nuotr.
 Ruslano Bolgovo rankose duona atgimė nauju pavidalu.<br> D.Čėplos nuotr.
 Ruslano Bolgovo rankose duona atgimė nauju pavidalu.<br> D.Čėplos nuotr.
 Ruslano Bolgovo rankose duona atgimė nauju pavidalu.<br> D.Čėplos nuotr.
 Ruslano Bolgovo rankose duona atgimė nauju pavidalu.<br> D.Čėplos nuotr.
Daugiau nuotraukų (16)

Lrytas.lt

Mar 21, 2018, 1:27 PM

Žalgirio arenoje įsikūrusiame restorane „Sala“ renginio metu maisto improvizacijų pristatymus rengė patyrę kulinarijos profesionalai – skonio detektyvas Ruslanas Bolgovas, visame pasaulyje pripažintų itališkų makaronų kūrėjų „Surgital“ šefai, virtuvės mitų griovėjas ir kulinarinių knygų autorius Alfas Ivanauskas.

Kulinarijos meistrai dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo idėjomis bei kvietė pasimėgauti naujai atrastais skoniais. Į kasmetinį renginį HORECA sektoriaus ekspertus sukvietė duonos, užkandžių ir šaldytų duonos gaminių lyderė „Mantinga“, šiemet švenčianti savo veiklos dvidešimtmetį.

Renginyje viešėję garsūs virtuvės šefai skatino į kasdienius, lietuviams gerai pažįstamus produktus pažvelgti naujomis akimis ir nebijoti kulinarinių improvizacijų.

Renginio pradžia buvo dedikuota tradiciniam lietuviško stalo produktui – duonai.

Ruslano Bolgovo rankose duona atgimė nauju pavidalu, virtuvės šefas pristatė išskirtinių lietuviškų duonos gaminių „Domipan“ interpretacijas.

„Maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai skanus ir nepriekaištingai patiektas“, – mintimis dalijosi R.Bolgovas.

Iš Italijos atvykę makaronų meistrų „Surgital“ šefai pristatė, kaip bandant skirtingas padažų ar įdarų variacijas kasdienį produktą paversti puikiu patiekalu.

2018-ųjų kulinarines tendencijas ir naujus receptus pristatė tikras maisto magas, VMG lyderis A.Ivanauskas.

Jo pasirodymo pagrindine ašimi tapo saldėsiai – sluoksniuoti gaminiai, spurgos ir tortai.

„Kai žinai tikrai gerų triukų, tai kaskart improvizuoti net su paprasčiausiu desertu visai nesudėtinga“, – apie skanumynų pateikimo subtilybes kalbėjo A.Ivanauskas.

35 šalyse Lietuvos vardą garsinantys duonos gaminių inovatoriai renginyje prisistatė kaip sous chef (liet. šefų pagalbininkai).

„Džiaugiamės, kad lietuviški gaminiai tarptautinėse maisto parodose ne kartą buvo pastebėti ir pripažinti kaip rinkos inovacijos. Kulinarijos mėgėjams iš viso pasaulio kuriame produktus, padedančius sutaupyti laiko ir palengvinti gamybos procesą. Pagalbininkais tampame ir siūlydami idėjas, kaip net paprasčiausius, kasdieniškiausius produktus pateikti naujoje šviesoje“, – sakė „Mantinga“ naujų produktų vystymo vadovė Ramunė Puzinienė.

Užbaigdamas renginį, „Mantinga“ įkūrėjas Klemencas Agentas dėkojo susirinkusiems svečiams, maisto technologams ir virtuvės šefams, pabrėždamas, kad kulinarijoje svarbiausia drąsiai improvizuoti, tuomet gimsta tikri gastronomijos šedevrai. „Mums svarbu kurti ne tik gaminius, bet ir pasidalinti idėjomis bei skatinti maisto, be kurio negalėtume išgyventi, gamybos kūrybiškumą. Į geriausių receptų sudėtį įeina nesibaigiančios improvizacijos, dėl kurių gaminiai įgauna naujas formas bei skonius ir virsta meno kūriniais“, – kalbėjo K.Agentas.

Jis prisiminė, kad prieš 20 metų šaldyti produktai Lietuvoje atrodė visiška naujovė. Žmonėms pažįstama buvo tik tradicinė „duonininkystė“. Vos pradėję veiklą, šaldytų gaminių Lietuvoje pradininkai išgirsdavo pašaipių klausimų, ar pardavinėdami duonos akmenis, jie tikisi išvystyti sėkmingą verslą. Daugelis sunkiai įsivaizdavo, jog šaldytas produktas gali būti šviežias, o dabar tai tapo visiškai įprasta mūsų kasdienio stalo dalimi.

Daugiau apie „Mantingą“

„Mantinga“ – tai duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių kompanija, puikiai išmananti gamybos technologijas, nuolatos kurianti naujus produktus ir lanksčiai prisitaikanti prie vartotojo poreikių. Kompanija naudoja pažangiausias maisto ruošimo technologijas, yra sertifikuota, higieniška ir saugi įmonė.

„Mantinga“ siūlo platų duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių asortimentą – gamina duoną, duoneles, saldžius pyragėlius ir spurgas, picą ir picos užkandžius, šaldytus ir atvėsintus sumuštinius ir dar daug įvairių gaminių.

Tai novatoriška įmonė, einanti koja kojon su naujausiomis technologijomis ir maisto gamybos tendencijomis ir siekianti būti lyderiu šaldytos duonos ir pyrago gaminių rinkoje tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.