Kepsninių pardavėjai atskleidė, koks maisto ruošimo būdas tampa vis populiaresnis

Praėjusiais metais iškyloms besiruošiantys pirkėjai dažniausiai pirko portatyvines rūkyklas, o šiais metais dažniau renkasi daugiafunkcines keramines kepsnines, skelbia didžiausia Lietuvoje internetinė parduotuvė „Pigu.lt“. 

 Vis populiariau patiems kepti ir rūkyti mėsą. <br> 123rf.com nuotr.
 Vis populiariau patiems kepti ir rūkyti mėsą. <br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2018, 10:00 AM

Kuo šie įrenginiai patrauklūs vartotojams ir kaip kinta iškylavimo tendencijos?

„Praėjusiais metais klientų mėgstamiausia prekė buvo portatyvinė rūkykla. Pasirinkimą galėjo lemti patogumas – rūkykla nėra didelė, ją lengva transportuoti, o kūrenti pakanka nedidelio kiekio medžio pjuvenų. Šis įrenginys saugus gamtai – nereikia kurti laužo, kuris gali sukelti gaisrus“,  – sako „Pigu.lt“ rinkodaros direktorė Giedrė Vilkė.

Šį pavasarį perkamiausia prekė – keraminė kepsninė, kurioje taip pat galima rūkyti, kepti, troškinti ir kitaip ruošti maistą.

Reikalauja mažai priežiūros

Pasak Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narės Galinos Bovševič, šiuo metu tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse iškylose itin populiarus yra lėtas, šaltas maisto rūkymas.

„Toks maisto ruošimo procesas patogus, nes nereikalauja didelės priežiūros: maistą galima palikti rūkytis nuo kelių iki keliolikos valandų, o tuo metu užsiimti kitais darbais ar leisti laiką su šeima“, – pastebi G.Bovševič.

Maisto rūkymo entuziastus itin žavi, kad taip ruošiami maisto produktai prisigeria aromatingo medienos kvapo. Neatsitiktinai maisto rūkymui ruošiamos specialios drožlės, pjuvenos arba kaladėlės iš kvapnios vyšnių, kedrų ar slyvų medienos. Rūkymui skirta mediena taip pat gali būti aromatizuota cinamonu ar vanile arba brandinta viskyje, vyne.

Pašnekovės teigimu, rūkyklose ar rūkymo funkciją turinčiose kepsninėse galima rūkyti ne tik įvairiausią mėsą, bet ir žuvį, sūrius ar net džiovintus vaisius.

„Šiuolaikinės keraminės kepsninės turi įvairiausius priedus, kurie leidžia maistą ne tik kepti, rūkyti, bet ir virti, troškinti. Tokiose kepsninėse labai populiaru kepti duoną, picas, itin vaikų mėgstamas tortilijas su įvairiausiais priedais ar gaminti guliašus, plovus, virti sriubas. Viskas priklauso nuo fantazijos.

Pastebime, kad plačios kepsninių panaudojimo galimybės padeda vystytis maisto kultūrai, skatina barbekiu mėgėjus dalytis receptais ir sužibėti savo išmone“, – teigia G.Bovševič.

Pagal poreikius ir galimybes 

Ieškantiems tinkamiausios kepsninės „Pigu.lt“ rinkodaros direktorė G.Vilkė pataria pirmiausia atsižvelgti į savo poreikius, galimybes ir įpročius.  

„Pirmiausia reikėtų pagalvoti, kur kepsninė bus naudojama – namų aplinkoje ar keliaujant į gamtą. Pastaruoju atveju būtų pravartu rinktis mažesnę, sulankstomą kepsninę. 

Taip pat reikėtų apsvarstyti, ką norėsite gaminti – ar tradicinius kepsnius, šašlykus, ar ir įvairesnius patiekalus, pavyzdžiui, picas, troškinius, rūkytus gaminius. Jei pasisakote už įvairovę, jums tiktų visiškai uždaromos keraminės kepsninės, galinčios tarnauti ir kaip krosnys ar rūkyklos“, – tvirtina G.Vilkė.

Kitas aktualus faktorius renkantis kepsninę – kuro rūšis: ar pirkėjas turės laiko rūpintis rusenančiomis malkomis, ar jam ir jo kaimynams nemaišys dūmai? Norintiems turėti mažiau rūpesčių rekomenduojama rinktis dujines arba elektrines kepsnines. 

„Pigu.lt“ duomenimis, kasmet barbekiu prekių pardavimai ima augti nuo kovo mėnesio ir išlieka paklausūs iki pat rugsėjo. Sezono metu barbekiu prekių pardavimai išauga net 6–7 kartus.

Populiariausios iškylų sezono prekės – kepsninės, apyrankės nuo uodų, kelioniniai puodeliai, garso kolonėlės, keptuvių dangčiai, bambuko deglai, indeliai užkandžiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?