Grilio sezono naujiena – giroje marinuotas kiaulienos šašlykas

Neįprastai anksti atšilę orai paankstino ir grilio sezono pradžią – šašlykų, kepsnelių ir daržovių vėrinių kepimas gamtoje sparčiai įsibėgėja ir karščiausiomis dienomis jau prilygsta vasaros lygiui.

 Lietuviai pirmenybę teikia kiaulienos sprandinės šašlykui<br> 123rf.com nuotr. 
 Lietuviai pirmenybę teikia kiaulienos sprandinės šašlykui<br> 123rf.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2018, 5:25 PM

Marinuotos mėsos pardavimas Lietuvoje dideliu tempu kyla aukštyn – prekybos tinklo „Rimi“ duomenimis, marinuoto šašlyko, paukštienos bei įvairiausių kepsnelių jau paruoštų kepti ant grotelių šį pavasarį nuperkama maždaug perpus daugiau negu tuo pačiu metu pernai.

Pasak prekybos tinklo „Rimi“ mėsos technologo Vido Nadzeikos, ruošdamiesi iškylauti gamtoje lietuviai ir toliau pirmenybę teikia kiaulienos sprandinės šašlykui: taip yra todėl, kad ši mėsa yra sultinga ir nesudėtingai iškepama, be to, daugeliui priimtina ir kaina.

„Kiaulienos sprandinės šašlykas neabejotinai yra pasirinkimas numeris vienas. Ypač populiarus yra kiaulienos šašlykas graikiniame marinate – su druska, česnaku, prieskoniais ir šiek tiek aliejaus, o taip pat kiaulienos sprandinė marinuota su majonezu bei kefyru“, – apžvelgė V.Nadzeika.

Po šašlyko gyventojai iškyloms gryname ore dažniausiai renkasi įvairiai marinuotus kiaulienos kepsnius bei marinuotą vištieną – sparnelius bei blauzdeles. Lietuvių skoniui priimtiniausia paukštiena, marinuota meduje bei garstyčiose.

„Tai yra kasmetiniai grilio sezono „topai“, tačiau pastebime, kad gyventojai vis mieliau išbando ir naujoves. Todėl šiemet į asortimentą įtraukėme giroje marinuotą kiaulienos šašlyką – gira suteikia kiaulienai daugiau minkštumo, sodrią tamsią spalvą ir maloniai salstelėjusį skonį.

Taip pat tarp šių metų naujienų turime kepti ant grotelių paruoštą anties krūtinėlę bei anties šlauneles medaus ir garstyčių marinate“, – pasakojo „Rimi“ mėsos technologas.

Siekiant, kad kepti skirta mėsa būtų kuo palankesnė sveikatai, nuolat tobulinama jos gaminių sudėtis, naudojamų marinatų bei prieskonių kokybė. Pavyzdžiui, daugelio marinatų ir mėsos prieskonių mišinių gamybai visiškai nebenaudojami maisto priedai.

Pastebima, kad kaip garnyrą prie keptos mėsos gyventojai vis dažniau renkasi daržoves – šviežias, marinuotas arba keptas. Ypač populiaru kepimui naudoti cukinijas, pomidorus, paprikas, baklažanus.

Šios tendencijos taip pat siejamos su besikeičiančiais gyventojų mitybos įpročiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.