Kviečia pavalgyti taip, kaip dar nesate valgę – įspūdžių pakaks ilgam

Skanus maistas ir nepriekaištingas aptarnavimas – mažų mažiausia norma restoranų pasaulyje. Tačiau tik graži muzika, baltos staltiesės ir romantiškai smilkstančios žvakės nebežavi išrankaus kliento. 

 „Shitty Dinner“.<br> Organizatorių nuotr.
 „Shitty Dinner“.<br> Organizatorių nuotr.
 „Dine in the Dark“.<br> Organizatorių nuotr.
 „Dine in the Dark“.<br> Organizatorių nuotr.
 „Dinner in the Sky“.<br> Organizatorių nuotr.
 „Dinner in the Sky“.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 3, 2018, 8:14 PM

Šiandien geras maistas restorane nebėra pati svarbiausia detalė: eidami vakarieniauti restorane tikimės daugiau.

Ypatinga atmosfera

Galbūt dėl didelio restoranų pasirinkimo, o galbūt ir dėl to, kad visuomet ieškome, kaip nustebinti mylimą žmogų – restoraną renkamės pagal tai, kaip jis atrodo ir ar vakarieniaujant galėsime pasigrožėti išskirtine aplinka. Dėl to ant pastatų stogų įrengti restoranai ir netradicinio interjero kavinės visuomet laimės prieš standartinį, baltomis staltiesėmis puoštą, restoraną. 

Vakarienė šiltnamyje, gurmaniškas maistas turguje, viduramžiški pietūs pilyje, restoranas laive, jaukios terasos parkuose ir siaurose senamiesčio gatvelėse – šiandien norime vakarieniauti ne tik skaniai, bet ir gražiai.

Vakarienė kitaip

Visgi išlieka tų, kurie maistui visuomet suteikia pirmąją vietą, tačiau vakarienės metu nori ragauti maistą įdomiai ir neįprastai. Todėl jie renkasi degustacines vakarienes, kurių metu ragaujami dar nematyti ir neskanauti deriniai. Taip pat tiems, kurie vaikosi  kitokių vakarienės formatų, tinka maisto festivaliai ar turai. 

Maistas ragaujamas vis skirtingoje vietoje, tyrinėjamas skirtingų šefų braižas ir apie maisto kultūrą galima sužinoti daugiau. 

Ieškantys dar didesnių pojūčių išbando vakarienę visiškoje tamsoje. Tikras iššūkis skonio receptoriams ir netradicinis vakaras, norintiems kažko neįprasto.

Projekto „Dine in the Dark“ atstovai teigia, kad valgymo tamsoje patirtis – lyg žaidimas, nes valgantysis bando suprasti ne tik tai, ką valgo, bet ir stengiasi susigaudyti aplinkoje, kai jį supa aklina tamsa.

Nauji potyriai, kurie palieka maistą šešėlyje

Skanus maistas ir nauja patirtis tampa vis labiau suderinama. Romantika, gražūs vaizdai ir visiškas „nestandartas“ – vakarienė 50 metrų aukštyje.

Pasaulinis projektas „Dinner in the Sky“ kiekvienais metais atkeliauja į Vilnių ir stebina netradicine gurmaniška patirtimi. Pakilus virš senamiesčio stogų su milžinišku keltuvu, maistas lieka tik gardi detalė, o atmintyje išlieka nepakartojamas jausmas ir gražūs vaizdai. 

Kitas naujas ir provokuojantis projektas, kuris tik 2018 metų pavasarį buvo pristatytas Lietuvoje – gurmaniškas spektaklis „Shitty Dinner“. Vakarienės metu atėjusieji pavakarieniauti tampa interaktyvaus spektaklio dalimi. 

Gurmaniško vakaro metu aktoriai įkūnija tragišką, nesusipratimų pilną aptarnavimą. Vakarieniaujant žmonės ragauja šefo patiekalus ir stebi juodojo humoro komediją, kuri vyksta visai čia pat, prie pat jų staliuko. 

Išrankėjant visuomenei, atsiranda vis daugiau įdomių restoranų, kurie kuria ypatingą atmosferą ir stengiasi klientą sudominti ne tik skaniu maistu, bet ir nauja patirtimi. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.