Gediminas Juodeika atskleidė, kas jam padeda kovoti su kilogramais

Nuolat su antsvoriu kovojančiam pramogų pasaulio senbuviui Gediminui Juodeikai (46 m.) pastaruoju metu palaikyti tinkamą formą pavyksta gerokai lengviau – vyro gyvenseną ir mitybą akylai prižiūri sužadėtinė Živilė Jonikaitė (32 m.).

 G.Juodeika su sužadėtine Ž.Jonikaite. <br>M.Patašiaus nuotr.
 G.Juodeika su sužadėtine Ž.Jonikaite. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„TV antena“

Jul 18, 2018, 6:26 AM

Prodiuseris ir aktorius G.Juodeika tvirtino, kad vienam pramogų centrui Kaišiadoryse vadovaujanti Ž.Jonikaitė, su kuria susipažino prieš pusantrų metų, ne tik privertė atsisakyti pamėgtų patiekalų, bet ir skaičiuoja kone kiekvieną kąsnį.

„Mane stebi akyla mylimosios akis, – juokavo vyras. – Tai turi ir pranašumų, ir trūkumų. Pranašumais vadinu tai, kad gerai jaučiuosi ir palaikau fizinę formą.

O trūkumai – draudimai verčia priešintis. Todėl pasitaiko, kad užvaldžius alkiui valgau slapčia. Tuomet ima juokas iš savęs: suaugęs vyras, o slapstausi lyg vaikas.“

Bevaliu žmogumi jis savęs nelaiko, nes prieš kelerius metus dalyvaudamas viename TV projekte vos daugiau nei per metus atsikratė 34 kilogramų ir džiaugėsi 76 kilogramų svoriu.

Po kurio laiko dalis kilogramų sugrįžo, todėl teko vėl kovoti su antsvoriu. Ta kova vyksta iki šiol. Šiuo metu prodiuseris sveria 80 kilogramų.

– Kaip prasideda jūsų diena?

Živilė: Gediminas kiekvieną rytą paruošia kavos.

Gediminas: Ir aš dar stoviu prie stalo su džiūvėsiu rankoje, mėgindamas bent jį įsiūlyti prie kavos. Tačiau retai kada būna tokia šventė, kai Živilė atkanda kąsnį. Dažniausiai išgeria kavos ir išskuba į darbą.

– Nepaisote mitybos specialistų patarimų, kad būtina valgyti pusryčius?

Gediminas: Živilę įpratinti pusryčiauti man dar nepavyko, nors labai stengiuosi. Esu net jos tėčiui pažadėjęs, kad gyvendama su manimi ji nesulieknės.

Šio pažado tesėti kol kas nepavyksta, nes sužadėtinė pastaruoju metu numetė bent porą kilogramų. Niekada gyvenime nesu matęs tiek mažai valgančio ir tiek dėmesio sveikai gyvensenai skiriančio žmogaus.

Aš pusryčius valgau visada. Dažniausiai turiu tam laiko, nes darbinė veikla prasideda ne nuo ankstaus ryto. Išlydžiu Živilę į darbą ir pasigaminu ką nors lengvo.

Įprastai tai būna užpilama avižinė košė su bananais ar uogomis.

Šį patiekalą ruošti išmokau gyvendamas vienas, dar be Živilės.

Živilė: Savaitgaliais sužadėtinį palepinu iškepdama skanios kiaušinienės.

– Ko niekada nebūna ant jūsų stalo?

Živilė: Kiaulienos, kurios esame atsisakę, riebių padažų, baltųjų ryžių. Vengiame saldumynų, miltinių gaminių.

Gediminas: Skaudi tiesa ta, kad ant mūsų stalo niekad nepamatysite cepelinų, kuriuos anksčiau mielai kirsdavau. Nebūna ir keptos duonos, sočių kepsnių. O jeigu rimtai, tai 7 metus nevartoju alkoholio.

– O kokiais patiekalais mėgaujatės?

Gediminas: Živilė tikriausiai galėtų visą dieną būti nevalgiusi, tačiau aš jai kasdien per pietus paskambinu į darbą ir primenu, kad laikas pavalgyti. Ji vis tvirtina, kad to padaryti negali dėl didelio užimtumo.

Vis dėlto po kelių mano skambučių randa laiko pietums, bet jie įprastai būna nesotūs. Grįžusi iš darbo valgyti taip pat neskuba.

Turbūt aišku, kodėl mūsų namuose maisto kalnų tikrai nerasite.

Živilė: Maisto kalnų nėra, bet pasigaminame žuvies, kalakutienos, jautienos, žvėrienos patiekalų. Mėgstu ruošti salotas.

Gediminas: Kol kas man tai nauja, bet pastaruoju metu valgome daug įvairių vaisių ir uogų.

– Gediminai, esate minėjęs, kad sunkiausia su alkiu kovoti vakare ir naktį. Pastaruoju metu kas nors pasikeitė?

Gediminas: Kartais kovoju su Živile, kuri vėlai vakare – ką jau kalbėti apie naktį – pati nevalgo ir prie tokios gyvensenos pratina mane, drausdama lįsti į šaldytuvą.

Vis dėlto kartais negaliu su savimi nieko padaryti ir vakare prisivalgau. Žinoma, taip būna vis rečiau.

– O ko negalėtumėte įsidėti į burną?

Gediminas: Tokių produktų ar patiekalų nebuvo, nėra ir vargu ar bus. Galiu valgyti viską, prieš jokį maistą nesu nusistatęs ir niekam nesu alergiškas.

Net egzotiškiausiuose kraštuose galiu paragauti ko nors labai neįprasto. Man svarbu, kad būtų švariai paruošta ir patiekta.

Živilė: Nevalgau pieno produktų, nes mano organizmas netoleruoja laktozės. Svečiose šalyse vengiu nepažįstamo skonio.

Pora pasidalino savo pamėgtu receptu.

Orkaitėje kepta lydeka

Reikės: lydekos, krapų, svogūnų, druskos, pipirų, žuvies prieskonių, citrinos, vandens.

Lydeką išskroskite, apibarstykite prieskoniais, krapais ir smulkintais svogūnais, apšlakstykite išspaustos citrinos sultimis.

Žuvį įdėkite į karščiui atsparų indą, pripilkite vandens (lydeka turi būti apsemta) ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–45 minutes (kepimo trukmė priklauso nuo lydekos dydžio).

Patiekite su daržovėmis, keptomis ant grotelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.