Du žinomi virtuvės meistrai gurmanams turi ypatingą pasiūlymą

Aukštosios virtuvės meistrai Deivydas Praspaliauskas ir Mickey Bhoite’as ruošia jungtinę vakarienę. 

 D. Praspaliauskas ir M. Bhoite’as žavisi baltiška virtuve.<br>Organizatorių nuotr.
 D. Praspaliauskas ir M. Bhoite’as žavisi baltiška virtuve.<br>Organizatorių nuotr.
Šefai planuoja siūlyti keturis užkandžius ir šešis patiekalus – du žuvies, du mėsos patiekalus ir du desertus. <br>Organizatorių nuotr.
Šefai planuoja siūlyti keturis užkandžius ir šešis patiekalus – du žuvies, du mėsos patiekalus ir du desertus. <br>Organizatorių nuotr.
Šefai planuoja siūlyti keturis užkandžius ir šešis patiekalus – du žuvies, du mėsos patiekalus ir du desertus. <br>Organizatorių nuotr.
Šefai planuoja siūlyti keturis užkandžius ir šešis patiekalus – du žuvies, du mėsos patiekalus ir du desertus. <br>Organizatorių nuotr.
Šefai planuoja siūlyti keturis užkandžius ir šešis patiekalus – du žuvies, du mėsos patiekalus ir du desertus. <br>Organizatorių nuotr.
Šefai planuoja siūlyti keturis užkandžius ir šešis patiekalus – du žuvies, du mėsos patiekalus ir du desertus. <br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 2, 2018, 1:30 PM, atnaujinta Aug 2, 2018, 5:44 PM

Maisto mėgėjams šių dviejų šefų plačiai pristatinėti nereikia: skandinaviškos virtuvės atstovas Deivydas Praspaliauskas išgarsėjo savo pirmaisiais restoranais „Lauro lapas“, „Bistro 1 Dublis“, „Dublis“, kavine „Kepykla“, daugybe laimėjimų virtuvės meistrų konkursuose, o šiuo metu vadovauja restoranui „Amandus“. 

Mickey Bhoite’as, daugiau nei 20 metų virtuvės patirties turintis šefas, Lietuvoje pirmiausia žinomas dėl savo kurtos restoranų „IDW Esperanza Resort“ ir „Renaissance“ virtuvės. Kelerius metus Lietuvoje praleidęs šefas žavisi ir daug dėmesio skiria šiaurietiškai, baltiškai virtuvei. 

Tuo, beje, pasižymi abu šefai, nors pastarasis didžiąją dalį patirties sukaupė svetur – Japonijoje, JAV, Australijoje, Indijoje, Singapūre, Prancūzijoje ar Italijoje. Neabejotiną įtaką jo stiliui turėjo Viduržemio jūros regiono virtuvė (indų kilmės šefas užaugo Italijoje), bet patirtis skirtingose šalyse ir skirtingų maisto ruošimo technikų išmanymas jam leidžia neapsiriboti viena kryptimi. Progresyvu, bet klasiška, – taip būtų galima apibūdinti jo stilių.

Dalintis viena virtuve patyrusiems skirtingų restoranų šefams nėra dažna patirtis. Anot D. Praspaliausko, jam ir pačiam smalsu, kaip derės jųdviejų patiekalai, ko galės vienas iš kito pasimokyti, kas juos įkvėps vakaro metu. 

Šefai planuoja siūlyti keturis užkandžius ir šešis patiekalus – du žuvies, du mėsos patiekalus ir du desertus. Bus kaip niekad lengva palyginti skirtingus gaminimo stilius, nors patys šefai to neakcentuoja.

„Į šią vakarienę žiūriu kaip į bendradarbiavimo galimybę, priminimą, kad skirtingų restoranų šefai gali vienas iš kito mokytis ir palaikyti, – sako D. Praspaliauskas. – Bus smagu ir įdomu pristatinėti kito žmogaus patiekalus, taip labiau įsigilinant į jo idėjas, maisto supratimą.“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.