8 šefai ruoš labdaringus pusryčius: aukos atiteks kilniam tikslui

Gruodžio 2-ą dieną vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami susiburti į labdaringus pusryčius, kurių metu surinktos lėšos bus skirtos onkologinėmis ligomis sergančių vaikų patalpų remontui.

 D. Aleksiejevas ir U. Mikelevičiūtė.<br> Organizatorių nuotr.
 D. Aleksiejevas ir U. Mikelevičiūtė.<br> Organizatorių nuotr.
 Patys brangiausi pusryčiai.<br> D. Dubauskaitės nuotr.
 Patys brangiausi pusryčiai.<br> D. Dubauskaitės nuotr.
 B. Poderis aukcione.<br> Organizatorių nuotr.
 B. Poderis aukcione.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Urtė Mikelevičiūtė

Nov 27, 2018, 9:22 AM, atnaujinta Nov 27, 2018, 8:18 PM

Į bendradarbystės erdvę „AltSpace” vyksiančius pusryčius atvykusių žmonių lauks ne tik 8 žinomų virtuvės šefų ruošti patiekalai, bet ir galybė kitų pramogų, tarp kurių ir lietuvių menininkų paveikslų aukcionas, Tautvydas Paulius Augustinas iš „Baltojo Kiro”, Marija Villar de Rohde bei kitų atlikėjų gyvi pasirodymai.

„Idėja gimė spontaniškai, bet mano viduje brendo jau seniai. Visuomet norėjau padaryti kažką gero, o besilankydamas Santaros klinikose nusprendžiau, kad būtent jie yra tai, kam aš galiu atiduoti duoklę“, – komentavo „More Than Brunch“ įkūrėjas ir šefas Dalius Aleksiejevas. 

Pusryčiuose – 8 šefai ir net 9 barmenai

Prie kilnų tikslą turinčio projekto prisijungia ir žinomi šefai, kurie svečiams ruoš maistą. Geriems tikslams skyrę vėlyvųjų pusryčių lankytojai galės lepintis net 8 virtuvės meistrų patiekalais. Juos ruoš D. Aleksiejevas, Justinas Kapkovičius („Esperanza Resort & SPA”), Adomas Jegnoras („Numan”), Gediminas Endriukaitis, Mantas Dobradziejus („Wingis”), Saulius Stapulionis („Cleaver East”, Dublinas), Edvinas Genys ir Martynas Maciulevičius („El Mercado”). 

9 barmenai iš žinomų ne tik Lietuvos barų (Karolis Jakalevičius ir Ignas Zinkevičius „Alchemikas”, Kristijonas Juknevičius „Trinity” ir kiti), bet ir svečiai iš geriausių Londono vietų, – „Arteasean” (Gabrielė Sasnauskaitė), „American Bar at the Savoy Hotel” (Maxim Schulte), savanoriaus bare ir siūlys kokteilių meniu. 

Kiekvienas prideda kažką nuo savęs 

Pusryčiai suvienijo ne tik šefus ir žinomus barmenus, bet ir daugiau žinomų „HoReCa“ sektoriaus atstovų. Prie antrą kartą rengiamų pusryčių iniciatyvos prisijungė net 27 verslo vienetai ir nepelno siekiančios organizacijos, kurie prisideda ne tik lėšomis, bet ir produkcija. Taip pat iniciatyvą palaiko tinklaraštininkė Urtė Mikelevičiūtė.

„Tai – ne tik pusryčiai, tai – judėjimas, prie kurio jungiasi vis daugiau ir daugiau gastronomijos, muzikos ir kitų sričių atstovai. Kiekvienas prideda kažką nuo savęs. Kai kurie ruošia maistą, kiti derina ir pristato gėrimus, rūpinasi muzika, sklaida, nuotraukomis ar video medžiaga“, – pasakojo Dalius.

Gyvi koncertai, meno aukcionas ir ledo šou

Plokšteles suks ir gera muzika rūpinsis trys žinomi DJ: Modestas Švobas, Tomas Boo ir Ignas Vaicekauskas. O gyvais pasirodymais valgytojus džiugins Tautvydas Paulius Augustinas iš „Baltojo Kiro” bei Marija Villar de Rohde gyvi pasirodymai. “Ledo meistrai” surengs ledo skulptūrų šou.

Prieš metus savo parodoje paveikslus pristatęs investicijų valdytojas ir „2H.Art” įkūrėjas Benas Poderis subūręs meninkus surenks aukcioną. Jame žinomų lietuvių menininkų Algimanto Černiausko, Karolinos Jarmalytės, Julijos Jarmalytės bei kitų darbai. Vėlyvųjų pusryčių metų bus galimybė įsigyti jų darbų, o surinktos lėšos bus paaukotos klinikoms. 

Trumpa šilčiausių pusryčių šalčiausiu metu reziumė: 

per pirmuosius pusryčius buvo surinkta 5 900 Eur;

savanoriškai pusryčius ruošia jungtinė žinomų restoranų vyr. šefų komanda;

kokteiliais ir kitomis atgaivomis rūpinsis pažįstami ir pamilti barų personažai;

renginyje linksmins didžėjai ir dainininkai;

pusryčių metu vyks lietuvių menininkų paveikslų aukcionas;

pusryčiai mokami – visos lėšos, surinktos renginio „More Than Brunch“ metu, atiteks VU Santaros klinikų vaikų onkologijos skyriaus palatų remonto darbams;

visi, prisidedantys prie šio renginio organizavimo, įgyvendinimo ir kūrimo, daro tai neatlygintinai; 

renginys draugiškas šeimoms ir jų keturkojams draugams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.