Kalėdinis turgus kviečia pavalgyti ten, kur dar nesate to darę – į traukinio vagoną

Prieš pat prasidedant šventiškiausiam metų mėnesiui atgimstančiame Vilniaus stoties rajone ant geležinkelio bėgių įsižiebs alternatyvus Kalėdų miestelis, kviesiantis svečius mėgautis kokybišku gatvės maistu vintažiniuose traukinių vagonuose. 

„Šv. (Šventinė) Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“. <br> Organizatorių nuotr.
„Šv. (Šventinė) Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“. <br> Organizatorių nuotr.
„Šv. (Šventinė) Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“. <br> Organizatorių nuotr.
„Šv. (Šventinė) Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“. <br> Organizatorių nuotr.
„Šv. (Šventinė) Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“. <br> Organizatorių nuotr.
„Šv. (Šventinė) Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“. <br> Organizatorių nuotr.
„Šv. (Šventinė) Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“. <br> Organizatorių nuotr.
„Šv. (Šventinė) Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“. <br> Organizatorių nuotr.
„Šv. (Šventinė) Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“. <br> Organizatorių nuotr.
„Šv. (Šventinė) Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“. <br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 30, 2018, 2:31 PM, atnaujinta Nov 30, 2018, 2:32 PM

Bene svarbiausias „Šv. (Šventinė) Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“ akcentas – kokybiškas gatvės maistas. Netradicinę, tačiau itin romantišką vietą pasirinkę renginio organizatoriai kvies skanauti gatvės maisto iš naujo gyvybei prikeltuose traukinių vagonuose.

Autentiškas ir jau ilgą laiką nebenaudojamas traukinio restorano vagonas vėl prisipildys žmonių klegesio ir istorijų.

Čia iki sausio mėnesio įsikurs šiuolaikinio fondiu restoranas „Nubėgęs”, kurio koncepciją sukūrė „Virtuvės mitų griovėjų” komandos šefas Paulius Janušas.

„Nusprendėme klasikinį fondiu patiekalą perkelti iš restorano į gatvės maisto kultūrą. Kai kuriuose fondiu sujungėme šveicarišką/prancūzišką klasiką su azijietiškais motyvais. Taip beeksperimentuojant gimė ir labai netikėtas, tačiau sėkmingas patiekalas – fondiu ramenas. Šveicariško sūrio skonį suderinome su rytietiškais prieskoniais, keptomis tešloje daržovėmis ir citrusinių vaisių gaiva. Pakito pačio patiekalo išvaizda ir skonis, tačiau fondiu idėja liko tokia pati – daržovėmis ar duonele kabinti tirštą sūrio kremą“, - traukinio vagone įsikūrusio restorano koncepciją atskleidė P. Janušas.

Tuo tarpu krovininiame vagone Vilniaus geležinkelio stoties teritorijoje mėnesiui atsidarys baras, pilstysiantis ne tik šaltą, bet ir karštą alų su kalėdiniais prieskoniais, kurio receptas gimė bendradarbiaujant su „Raudonomis plytomis”.

Be eksperimentinio fondiu restorano, nepriklausomo Kalėdų miestelio lankytojų lauks visa eilė maisto vagonėlių iš kurių kiekvienas žada pristatyti po unikalų šventinį, specialiai tik šiam renginiui sukurtą patiekalą. 

Ant traukinių bėgių įsikurs „Ayomama”, desertinė ant ratų „Bubble trouble”, dėl sočių ir laimingų klientų standartus laužantys maištingi nindzės „Rebel Ninja”, BBQ asociacija, rūkytos žuvies ekspertai „Sleep Group”, Nidoje „Zuikio daržu” išgarsėjusi komanda, pristatanti naują projektą „Močios Pica”, rūšinės kavos ekspertai „Baristokrat”,  su meile iš Amerikos gaminami gurmaniški dešrainiai „Desrainis 24” ir kiti gatvės maisto vagonėliai bei pop-up šefai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.