11-ąjį kartą vykęs festivalis šiemet be kavos savo dienos neįsivaizduojančius mėgėjus ir profesionalus kvietė atrasti 800 kavos veidų. Ekspertai sako, kad tiek skirtingų poskonių galima pajusti ragaujant kavą.
Kol tūkstančiai kavos mėgėjų savaitgalį mėgavosi kavos ir su ja siejamų gardumynų malonumais, profesionalūs baristos ir kavos entuziastai savo įgūdžius demonstravo net trijuose kavos čempionatuose.
Naujuoju Kavos ragavimo čempionu tapo ne kavos pasaulio profesionalas, o programinės įrangos inžinierius Ignas Butėnas, kuris birželio pradžioje Lietuvos garbę gins Berlyne vyksiančiame pasaulio čempionate.
„Kava – mylimas hobis, esu entuziastas. Per 5 metus, kai domiuosi kava, esu lankęsis ir plantacijoje, teko skrudinti pupeles, gaminti kavą kavinėje, baigti baristų kursus. Kelionės yra didelė dalis mano gyvenimo ir nei viena kelionė neapsieina be kavos turo. Ieškau įdomių kavinių, žmonių iš kavos pasaulio ir stengiuosi kuo daugiau sužinoti apie tos šalies ar miesto kavos rinką“, – pasakoja I. Butėnas, savo sėkmę išbandęs specialių baristos darbo įgūdžių nereikalaujančiame čempionate.
Į bene daugiausiai pasiruošimo, profesionalumo, kūrybiškumo ir netgi asmeninio trenerio reikalaujantį Pasaulio kavos ruošimo („Barista“) čempionatą Bostone, JAV, balandžio mėnesį iškeliauja Goda Pangonytė, kava kasdien vaišinanti sostinės kavinės „Italala Caffe“ svečius.
Vasaros pradžioje Vokietijoje taip pat vyksiančiame Pasaulio piešimo pieno puta („Latte Art“) čempionate mūsų šaliai atstovaus Ieva Ivonė, viena iš kavinių tinklo „Taste Map“ įkūrėjų.
Ieva kartu su vyru Domu varžėsi ir dėl geriausio kavos ragautojo vardo, tačiau finale šeima draugiškai pasidalino antrąją ir trečiąją vietas.