Čempionas pietums renkasi gardų žuvies troškinį: „Galėčiau suvalgyti visą“

Kovų be taisyklių, kikbokso čempionas Sergejus Maslobojevas-Kuvalda intensyviai ruošiasi kovo 16 dieną vyksiančioms KOK6 varžyboms Vilniaus „Siemens“ arenoje. 

 Žuvies troškinys.<br>Laidos stop kadras.
 Žuvies troškinys.<br>Laidos stop kadras.
S.Maslobojevas šiuo metu ruošiasi varžyboms.<br>lrytas.lt archyvas.
S.Maslobojevas šiuo metu ruošiasi varžyboms.<br>lrytas.lt archyvas.
S.Maslobojevas šiuo metu ruošiasi varžyboms.<br>lrytas.lt archyvas.
S.Maslobojevas šiuo metu ruošiasi varžyboms.<br>lrytas.lt archyvas.
S.Maslobojevas šiuo metu ruošiasi varžyboms.<br>lrytas.lt archyvas.
S.Maslobojevas šiuo metu ruošiasi varžyboms.<br>lrytas.lt archyvas.
 Žuvies troškinys.<br>Laidos stop kadras.
 Žuvies troškinys.<br>Laidos stop kadras.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 13, 2019, 11:50 AM

Todėl šaldytuvo turinio patikrinti užsukę laidos „Virtuvės revizija“ vedėjai nerado jokių nesveikų produktų. 

„Taip, prieš varžybas reikia daug ką riboti, o ypač tai, kas džiugina ne tik skrandį, bet ir širdį. Todėl prieš pradėdamas pasiruošimą varžyboms, kuris dažniausiai trunka keturias savaites, tradiciškai užkandu savo mėgstamo kebabo. O toliau – pirmoje dienos pusėje vartoju labiau angliavandenių turinčius produktus, popiet – baltymus ir riebalus“, – atviravo Kuvalda.

Jei be skanėstų sportininkas ištveria lengvai, be mėsos neištvertų nė dienos, todėl jos visuomet galima rasti jo šaldytuve. 

Laidos vedėjas virtuvės šefas Arnas Noreika nusprendė įrodyti, kad ir be mėsos patiekalas gali būti labai gardus, todėl pademonstravo, kaip pasigaminti žuvies troškinį.

Žuvies troškinys

6 asmenims reikės:

4 šviežių arba šaldytų menkių,

1 svogūno,

1 pomidoro,

1/2 brokolio,

1 morkos,

2-3 skiltelių česnako,

100 g šviežių špinatų lapų,

250 g grikių kruopų,

druskos,

pipirų,

1 šaukšto aliejaus,

skardinės konservuotų savo sultyse pomidorų,

2 šaukštų adžikos padažo.

Kaip gaminti

Pirmiausia susmulkinkite svogūną, pomidorą, brokolį ir morką, česnaką. Viską troškinkite ant puode ant nedidelės ugnies. Kol daržovės troškinasi, pasiruoškite žuvį: išdorokite, nuskuskite, supjaustykite poros pirštų storumo gabaliukais, apibarstykite druska ir pipirais. Kitame puode pradėkite virti grikius. 

Į suminkštėjusias daržoves sudėkite konservuotus pomidorus, adžikos padažą ir žuvį. Viską išmaišykite ir palikite troškintis 15-20 minučių.

Baigiant virti sudėkite špinatų lapelius ir galite išjungti kaitrą, palaikyti juos uždengtame puode minutę ar dvi.

Lieka tik patiekti – į lėkštę dėkite porą šaukštų grikių, o šalia – žuvies troškinio. Papuoškite šviežiais lapeliais. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.