17 restoranų Lietuvoje kviečia į didžiausią prancūzišką vakarienę

Jau penktą kartą iš eilės Prancūzų institutas Lietuvoje kviečia dalyvauti didžiausioje vakarienėje „ à la française“! 2019 m. kovo 21 d. viso pasaulio virtuvės šefai siūlo prancūzišką vakarienę.

 Vakarienės metu bus patiekti keturi patiekalai: užkandis, karštas patiekalas, sūris ir desertas.<br> 123rf nuotr.
 Vakarienės metu bus patiekti keturi patiekalai: užkandis, karštas patiekalas, sūris ir desertas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2019, 9:07 AM

2019 m. tema – tvarus vystymasis, kuris remiasi tausojančia virtuve ir virėjų įsipareigojimu išsaugoti planetą. Šiais metais dėmesys skiriamas Provanso regiono virtuvei.

Vakarienės metu kviečiame pateikti keturis patiekalus: užkandį, karštą patiekalą, sūrį ir desertą. Prie patiekalų turėtų būti siūlomas prancūziškas vynas ir šampanas. Raginama mažiau naudoti riebalų, cukraus ir druskos, daugiau pateikti daržovių ir grūdinių kultūrų.

Jau 1912 metais virtuvės šefas Auguste Escoffier (1846-1935) inicijavo Epikūro vakarienes: tas pats meniu, tą pačią dieną įvairiuose pasaulio miestuose dideliam skaičiui svečių. Renginio tikslas yra pristatyti prancūzų art de vivre, tradicinius produktus, skatinti turistus atrasti Prancūziją. Net trečdalis turistų teigia, kad aplankyti Prancūziją paskatino jos virtuvė, gurmaniški patiekalai, kurie įtraukti į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.

Šiais metais Lietuvoje prie prancūziškos vakarienės prisijungė 17 restoranų!

Vilniuje: „Sugamour“, „Šventaragio slėnis“, „NOVO Square“, „Le BonJour“, „Ertlio namas“, „Žuvinė“, „Café de Paris“, „Café Montmartre“, „Meat Steak House“. 

Kaune: „Medžiotojų užeiga“, „Monte Pacis“. 

Palangoje: „Barbarosa1“, „Vila Komoda“. 

Klaipėdoje: „Charlotte“, „Mudu“. 

Trakuose: „Fransua terasa“. 

Šiauliuose: „Avenue Brasserie“.

Prancūzų institutas Lietuvoje, bendradarbiaudamas su Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija šia proga rengia profesinio meistriškumo kursus. Į Lietuvą atvyksta „Michelin“ žvaigždutės restorano „Le Figuier de Saint-Esprit“ šefai Jordanas Morisset ir Christianas Morisset. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.