Gurmanams – proga paskanauti „Michelin“ įvertinto šefo patiekalų

Ketvirtadienį, kovo 21 d., jau penktus metus iš eilės viso pasaulio virtuvės šefai atiduos duoklę Prancūzijos virtuvei. Daugiau nei 5 000 virėjų iš penkių žemynų švęs pavasarį, supažindindami restoranų lankytojus su prancūziškos virtuvės šedevrais.

„Michelin“ žvaigždę pelnęs virtuvės šefas D.Bianco iš Prancūzijos prancūziškai vakarienei sukūrė užkandį, pagrindinį patiekalą ir desertą.<br> Pranešimo autorių nuotr.
„Michelin“ žvaigždę pelnęs virtuvės šefas D.Bianco iš Prancūzijos prancūziškai vakarienei sukūrė užkandį, pagrindinį patiekalą ir desertą.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 D.Svigarienė ir D.Bianco.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 D.Svigarienė ir D.Bianco.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 D.Bianco.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 D.Bianco.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Dorados tartaras.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Dorados tartaras.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Migdoliniai trupiniai, citrinžolės želė ir avietiniai ledai.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Migdoliniai trupiniai, citrinžolės želė ir avietiniai ledai.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Le BonJour“ interjeras.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Le BonJour“ interjeras.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Le BonJour“ interjeras.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Le BonJour“ interjeras.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Le BonJour“ interjeras.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Le BonJour“ interjeras.<br> Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2019-03-20 11:50, atnaujinta 2019-03-20 11:51

Renginį „Goût de France/Good France” organizuoja žinomas virtuvės šefas Alainas Ducasse ir Prancūzijos Užsienio reikalų bei tarptautinės plėtros ministerija. Jau 1912 metais virtuvės šefas Auguste Escoffier (1846-1935) inicijavo Epikūro vakarienes: tas pats meniu, tą pačią dieną įvairiuose pasaulio miestuose dideliam skaičiui svečių. 

Renginio „Goût de France/Good France“ tikslas yra pristatyti prancūzų gyvensenos meną, tradicinius produktus, skatinti turistus atrasti Prancūziją. Net trečdalis turistų teigia, kad juos atvykti į Prancūzija paskatino ypatinga šalies virtuvė, gurmaniški patiekalai, kurie, beje, yra įtraukti į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.

Šįmet, kaip ir ankstesniais metais, šventėje dalyvaujančiuose restoranuose vakarienės metu bus pagerbta prancūzų virtuvė, jos novatoriškumas ir vertybės, kurias ji puoselėja bei malonumas dalintis saugant gamtą ir sveikatą. Beje, šiais metais dėmesys skiriamas Provanso regiono virtuvei.

Prie šios iniciatyvos prisijungė ir Lietuvos restoranai, atiduosiantys duoklę Prancūzijos virtuvei ir jos meistriškumui. Net septyni iš jų yra įsikūrę Vilniuje: „Le BonJour“, „Žuvinė“, „Café Montmartre“, „Ertlio namas“, „Meat Steak House“, „NOVO Square“, „Café de Paris“.

„Prancūzų šefai iš viso pasaulio kartą metuose susivienija nuostabiam įvykiui, bendram projektui ir pakviečia visus, kurie nori pasimėgauti maistu ir pasijusti lyg būtų Prancūzijoje. Tai ir buvo pagrindinis motyvas, kodėl jau antrus metus su džiaugsmu jungiames prie šio projekto“, – sako viena iš sostinėje įsikūrusio „Le BonJour“ restorano įkūrėjų Daiva Svigarienė. 

Pasak jos, iniciatyvos „Goût de France/Good France“ tikslas yra pristatyti prancūzų gyvenimo meną, tradicinius šios šalies produktus, paskatinti įvairių šalių žmones atrasti Prancūziją ir lėto valgymo malonumą. 

„Lietuvių šefams tai unikali galimybė patobulinti savo žinias, nes paprastai šiomis dienomis ir į mūsų šalį atvyksta prancūzų virtuvės meistrai, kurie dalinasi naujausiomis tendencijomis, novatoriškomis idėjomis“, – pastebėjo D. Svigarienė. Prieš keletą metų Prancūzijoje ji lankėsi „Chateau de Chantilly“ pilyje įsikūrusiame restorane. Po šios viešnagės ir kilo mintis Vilniuje atidaryti būtent prancūziškos virtuvės restoraną.

Veiklios moters bei kitų restorano bendrasavininkių dėka nuo šių metų pavasario „Le BonJour“ darbuojasi „Michelin“ žvaigždę pelnęs virtuvės šefas Danilo Bianco iš Prancūzijos. 

„Tad galime pasidžiaugti, kad renginiui „Goût de France/Good France“  skirtus patiekalus lietuviams kūrė didelį patirtį turintis prancūzų šefas, didelis šios šalies virtuvės žinovas. 

Iniciatyvos „Goût de France/Good France“ organizatoriai itin vertina tuos restoranus, kuriuose darbuojasi šefai iš Prancūzijos – tikrieji šios šalies kultūros ir gastronomijos žinių puoselėtojai bei skleidėjai“, – džiugesio neslėpė D. Svigarienė. 

D. Bianco specialiai šiam renginiui sukūrė užkandį, pagrindinį patiekalą ir desertą. Kaip užkandis restorano „Le BonJour“ svečiams siūlomas Dorados tartaras su avokadu ir obuoliais. Pagrindinis patiekalas – ėriuko šonkauliukai šokyje su burokėlių muslinu ir jaunomis morkytėmis. Desertui – migdolinių trupinių, citrinžolės želė ir avietinių ledų draugystė.

Restorane „Le BonJour“ renginiui „Goût de France/Good France“ skirtų patiekalų bus galima paragauti ne tik kovo 21 d., bet ir 22 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.