Naujas Vilniaus restoranų gidas padės išsirinkti, kur pavakarieniauti

Kulinarinės patirtys tampa vis svarbesne kelionių dalimi. Garsas apie išskirtinius restoranus sklinda toli už miesto ir šalies ribų ir įkvepia žmones keliauti tūkstančius kilometrų, kad galėtų pasimėgauti autentiško patiekalo skoniu. Kuo šioje srityje gali didžiuotis Vilnius? 

 Išsirinkti pietų vietą padės naujas gidas.<br> 123rf nuotr.
 Išsirinkti pietų vietą padės naujas gidas.<br> 123rf nuotr.
 Vilniaus restoranų gido pristatymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Vilniaus restoranų gido pristatymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 I.Romanovskienė.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 I.Romanovskienė.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Vilniaus restoranų gido pristatymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Vilniaus restoranų gido pristatymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Vilniaus restoranų gido pristatymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Vilniaus restoranų gido pristatymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Vilniaus restoranų gidas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Vilniaus restoranų gidas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2019-04-24 16:10, atnaujinta 2019-04-24 16:13

„Go Vilnius“ parengė Vilniaus restoranų gidą „47 Flavours of Vilnius“ (liet. k. „47 Vilniaus skoniai“), kurio tikslas – patraukliai ir aiškiai pateikti informaciją apie geriausius Vilniaus restoranus. Šis leidinys taps kasdieniu įrankiu Vilniuje svečius priimančioms kelionių agentūroms, renginių organizatoriams, juo galės naudotis turistai ir patys vilniečiai. 

„Tyrimai rodo, kad aukštos kokybės maistas ir autentiška virtuvė yra vieni svarbiausių kriterijų turistams tiek renkantis kelionės kryptį, tiek vertinant patirtį mieste arba šalyje, – sakė „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė. – Dažną lankytoją iš užsienio Vilniaus restoranai nustebina aukštos klasės maisto kokybe, originalia koncepcija, išmoningu vietinės virtuvės pristatymu, tvariu autentiškų vietos produktų naudojimu. Mūsų tikslas – geriau išnaudoti šią Vilniaus stiprybę turizmo srityje, parodyti visą spektrą kulinarinių patirčių, kurias gali pasiūlyti miesto restoranai.“

Geriausius miesto restoranus atrinkti padėjo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija bei projektą „30 geriausių Lietuvos restoranų“ įgyvendinanti „Gero maisto akademija“. Tarptautinių renginių, kelionių organizatorių patogumui nurodoma su kiekvienu restoranu susijusi praktinė informacija, tokia, kaip maksimalus svečių skaičius ir automobilių parkavimo ypatumai.

„Sostinė gali pasigirti novatoriškais ir aukštos klasės restoranais. Daugelis Vilniuje dirbančių kulinarų mokėsi ir dirbo pačiose geriausiose Europos virtuvėse, ir dabar atėjo laikas, kai įgiję patirties Lietuvos šefai daro stebuklus čia, pas mus. Vilniaus virtuvė dar niekada nebuvo tokia įvairi, kokybiška ir inovatyvi“, – sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Restorane pristatomi ir Vilniaus maisto turgūs, pastaraisiais metais tampantys madingais traukos taškais, ir kulinarijos studijos, galinčios pasiūlyti išskirtinius užsiėmimus renginių organizatoriams, įmonėms ir pavieniams turistams. Taip pat apžvelgiami svarbiausi Vilniaus renginiai, susiję su gastronomija: kavos, alaus, viskio, austrių, mėsainių festivaliai ir kiti gurmanams skirti renginiai.

Vilniaus restoranų gidą „47 Flavours of Vilnius“ galima parsisiųsti iš svetainės vilnius-tourism.lt arba nemokamai pasiimti Vilniaus turizmo informacijos centruose. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.