Kepyklėlės savininkę tobulėti skatina ir klientai

Pernai daugiau nei 100 konditerijos profesionalų ir entuziastų subūręs Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas projektas „100 tortų Lietuvai“, šių metų pradžioje įvertintas apdovanojimu, virsta gardžia tradicija – šiemet šalyje organizuojamas pirmasis tortų turnyras! 

V.Maliukevičienę naujiems eksperimentams įkvepia nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos.<br>V.Buivydės nuotr.
V.Maliukevičienę naujiems eksperimentams įkvepia nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos.<br>V.Buivydės nuotr.
V.Maliukevičienę naujiems eksperimentams įkvepia nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos.<br>V.Buivydės nuotr.
V.Maliukevičienę naujiems eksperimentams įkvepia nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos.<br>V.Buivydės nuotr.
V.Maliukevičienę naujiems eksperimentams įkvepia nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos.<br>V.Buivydės nuotr.
V.Maliukevičienę naujiems eksperimentams įkvepia nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos.<br>V.Buivydės nuotr.
V.Maliukevičienę naujiems eksperimentams įkvepia nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos.<br>V.Buivydės nuotr.
V.Maliukevičienę naujiems eksperimentams įkvepia nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos.<br>V.Buivydės nuotr.
V.Maliukevičienę naujiems eksperimentams įkvepia nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos.<br>V.Buivydės nuotr.
V.Maliukevičienę naujiems eksperimentams įkvepia nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos.<br>V.Buivydės nuotr.
V.Maliukevičienę naujiems eksperimentams įkvepia nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos.<br>V.Buivydės nuotr.
V.Maliukevičienę naujiems eksperimentams įkvepia nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos.<br>V.Buivydės nuotr.
V.Maliukevičienę naujiems eksperimentams įkvepia nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos.<br>V.Buivydės nuotr.
V.Maliukevičienę naujiems eksperimentams įkvepia nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos.<br>V.Buivydės nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 25, 2019, 2:54 PM

Jo dalyviai – profesionalūs konditeriai ir mėgėjai entuziastai savo pavyzdžiu atskleis šio amato galimybes bei svarbą: juk kiekvieną net nedidelę šventę baigia gardus tortas.

Net kelios dešimtys jų birželio 22 dieną vainikuos 225-ąjį Druskininkų gimtadienį. Ta proga pirmojo Tortų turnyro tema – druska!

Apie savo įkvepiantį profesinį kelią – nuo rinkodaros specialistės iki nuosavos kepyklėlės „Tortinė“  savininkės – pasakoja konditerė Viktorija Maliukevičienė.

Pirmasis mano iškeptas tortas Pirmąjį tortą iškepiau ganėtinai neseniai – prieš dvylika metų. Tai buvo gaivus vaisinis tortas. Receptas paprastas, bet tortas labai skanus. Tuo metu susilaukusi antrosios atžalos buvau motinystės atostogose, tad laiko turėjau nemažai, o virtuvėje sukinėtis mėgau nuo mažens. Tiesa, šis tortas nebuvo priežastis to, kuo esu šiandien.

Kelias nuo pirmojo torto iki to, kas esu dabar…  Iki pasirinkau konditerės darbą nuėjau ilgą kelią: baigiau keletą universitetų, viena iš specialybių – rinkodaros specialistė, tad prekyba, vadyba ir rinkodara buvo pagrindinė mano veikla. 

Lūžis gyvenime įvyko gimus trečiajam vaikui. Norėjosi kažko naminio, ne tik skanaus, bet ir gražaus. Pradėjau ieškoti informacijos ir užtikau tikrus lobynus: receptus, kepimo paslaptis, dekoro pamokas. Viską norėjau išbandyti kuo greičiau! Tuomet natūraliai atsirado ir pirmoji mano mokytoja, vėliau sekė pamokos pas garsius konditerius iš viso pasaulio. 

Kad įgaučiau tinkamos patirties, įsidarbinau restorane bei pradėjau dirbi savarankiškai, įkūrusi kepyklėlę „Tortinė“. Ši veikla taip įsuko, jog net nepastebėjau, kaip prabėgo aštuoneri saldūs metai.

Saldiems eksperimentams mane įkvepia… Naujovės: nauji skoniai, naujos technikos, naujos formos. Esu labai dėkinga savo klientams, kurių skanias fantazijas man tenka įgyvendinti. Jų atsiliepimai labai skatina eiti į priekį. Trypčioti vietoje neleidžia ir konkurencija. Kasdien esu ieškojimuose, nuolat mokausi bei tobulinuosi. 

Slapta vis dar svajoju iškepti… Net negalėčiau įvardinti konkretaus kepinio pavadinimo. Eilėje dar laukia daug įvairių naujų skonių bei technikų. Akys didelės, deja, rankos per trumpos, nes katastrofiškai trūksta laiko. 

Druska mano kepiniuose slepiasi… Ja tikrai nepiktnaudžiauju, nenaudoju jos visur, bet druska yra ta paslaptis, kuri atskleidžia, sustiprina ar suteikia subtilumo tam tikriems skoniams. Be abejo, kalbu apie klasikinius derinius, tokius, kaip sūri karamelė.

Tortų turnyrui ruošiu… Iš tiesų turnyro tortas vis dar paslaptis ir man pačiai. Mintyse dar dėlioju detales, sluoksnius, skonius. Bet druskos torte tikrai bus!“

Ką įdomaus ir naujo apie druską desertuose atskleis Viktorija ir kiti Tortų turnyro dalyviai komisijos nariai ir žiūrovai sužinos birželio 22 dieną Druskininkuose. Profesionalų turnyro dalyvius vertins kartu su partneriais – Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija – sudaryta tarptautinė komisija. Jos paskelbtiems nugalėtojams bus įteikti Druskininkų kurorto įsteigti piniginiai prizai. Po profesionalų turnyre pasirodys konditerijos entuziastai, kurių tortus ragaus ir vertins miesto gyventojai bei svečiai. Už jų įsigytus bilietus surinktos lėšos bus paaukotos Maltos ordinui. 

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.