Druskininkų tortų turnyras: vaflių tortas „Vaikų džiaugsmas“

Pernai daugiau nei 100 konditerijos profesionalų ir entuziastų subūręs Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas projektas „100 tortų Lietuvai“, šių metų pradžioje įvertintas apdovanojimu, virsta gardžia tradicija – šiemet šalyje organizuojamas pirmasis tortų turnyras! 

Vaflių tortas „Vaikų džiaugsmas“. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Vaflių tortas „Vaikų džiaugsmas“. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Vaflių tortas „Vaikų džiaugsmas“. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Vaflių tortas „Vaikų džiaugsmas“. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 31, 2019, 1:04 PM, atnaujinta May 31, 2019, 1:46 PM

Jo dalyviai – profesionalūs konditeriai ir mėgėjai entuziastai savo pavyzdžiu atskleis šio amato galimybes bei svarbą: juk kiekvieną net nedidelę šventę baigia gardus tortas.

Net kelios dešimtys jų birželio 22 dieną vainikuos 225-ąjį Druskininkų gimtadienį. Ta proga pirmojo Tortų turnyro tema – druska!

Justę Pupelienę vaikai vadina vaflių fėja-kepėja, mat ji kepa vaflius vaikų šventėse. Prieš metus jai gimė idėja imtis savo veiklos ir ją pavadinti „Skanus prisiminimas”. 

Justei vaikystės skonis asocijuojasi būtent su širdelių formos blynais, todėl šventėse vaikams juos kepa pačius įvairiausius.

Tortų turnyrui ji ruošia nestandartinį vaflių tortą, perteptą trijų skonių šokoladu ir pagardintą rožine druska.

Vaflių tortas „Vaikų džiaugsmas“

Reikalingi produktai

Vaflių tešlai: 

12 kiaušinių,

400 g sviesto,

300 g cukraus,

300 g gazuoto mineralinio vandens,

900 g miltų,

1 a. š. kepimo miltelių,

vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus.

Šokoladiniam pertepimui:

200 g baltojo šokolado,

200 g pieniško šokolado,

200 g juodojo šokolado,

100 ml riebios grietinėlės,

rožinės druskos kristalų.

Kaip gaminti

Iškepame vaflius. Gerai išplakame kiaušinius su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Tuomet supilame gazuotą mineralinį vandenį bei ištirpintą sviestą. Paplakame, kad viskas susijungtų. Miltus su kepimo milteliais persijojame į skystą masę ir toliau plakame, kol viskas susimaišo. Tešla turi gautis gana tiršta. Kepame vaflius čirvinių blynų keptuvėje. Atvėsiname ant medinės lentelės ir išskaidome blynus po vieną širdutę.

Paruošiame pertepimą. Šokoladus sudedame į tris skirtingus karščiui atsparius dubenis. Grietinėlę paskirstome į visus dubenis po lygiai ir ištirpiname šokoladą garų vonelėse. 

Surenkame tortą. Torto formos dugną išklojame sviestiniu popieriumi, kad būtų lengviau iškelti tortą. Sudėliojame vaflių širdeles (jei reikia, jas pjaustome, kad gautųsi kaip torto lakštas). Tuomet užtepame baltąjį šokoladą ir apibarstome druskos kristalais. Vėl išdėliojame vaflių širdeles ir užtepame pienišką šokoladą bei apibarstome druskos kristalais. Taip pat darome ir trečią bei kitus sluoksnius (kiek jų bus, priklausys nuo turimos torto formos dydžio). Ant viršutinio sluoksnio išdėliojame 5 vaflių širdeles taip, kaip kepa vaflių keptuvėje, ir kiekviena širdelę padengiame skirtingu šokoladu. Viršų apibarstome druskos kristalais. Prieš valgant rekomenduojama bent valandą vaflių tortą palaikyti šaldytuve. 

Justės vaflių torto bus galima paragauti Tortų turnyro šventėje birželio 22 d., šeštadienį, Druskininkuose. Čia miesto gimtadienio šventės lankytojai, už simbolinę sumą įsigiję bilietą ir tapę tortų vertintojais, galės ragauti tris mėgėjų tortus – favoritus, o gautos lėšos bus skirtos Maltos ordino globojamiems senoliams. Jiems taip pat bus perduoti pinigai, surinkti už didįjį Druskininkų gimtadienio tortą, kurį miestui dovanoja prieskonių gamintoja „Santa Maria“. Jį kepant bus naudojama ypatinga druska – itin kokybiški „Santa Maria“ akmens druskos kristalai, kurie tinka ir pačiam išskirtiniausiam tortui. 

Šventės dalyviai galės mėgautis ir „Paulig“ kava. Šio gėrimo ir maisto derinimas šiuo metu sparčiai populiarėja. Kava ir maistas dera tada, kai turi bendrų skonių, pavyzdžiui, kava visada tinka su šokoladu, nes ir kavos skonyje galima justi šokoladą. Kavą derinti prie torto galima ir kontrastų principu, pavyzdžiui, prie turtingo, riebaus torto dera šviesi, vaisiška juoda kava. Tiek tamsios, skirtos gerti su pienu, tiek šviesios vaisiškos kavos sudaro „Paulig City” kavos liniją, kurioje rasite ir kavą, kuri derės prie šio vaikyste kvepiančio vaflių torto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.