Vilnių į Druskininkus iškeitusi konditerė skanėstus kitiems gali kurti net ir naktį

Pernai daugiau nei 100 konditerijos profesionalų ir entuziastų subūręs Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas projektas „100 tortų Lietuvai“, šių metų pradžioje įvertintas apdovanojimu, virsta gardžia tradicija – šiemet šalyje organizuojamas pirmasis tortų turnyras! 

O.Michejeva teigė, kad nors jos darbas iš šalies gali atrodyti monotoniškas, jai jis nenusibosta.<br> V.Buivydės nuotr.
O.Michejeva teigė, kad nors jos darbas iš šalies gali atrodyti monotoniškas, jai jis nenusibosta.<br> V.Buivydės nuotr.
O.Michejeva teigė, kad nors jos darbas iš šalies gali atrodyti monotoniškas, jai jis nenusibosta.<br> V.Buivydės nuotr.
O.Michejeva teigė, kad nors jos darbas iš šalies gali atrodyti monotoniškas, jai jis nenusibosta.<br> V.Buivydės nuotr.
O.Michejeva teigė, kad nors jos darbas iš šalies gali atrodyti monotoniškas, jai jis nenusibosta.<br> V.Buivydės nuotr.
O.Michejeva teigė, kad nors jos darbas iš šalies gali atrodyti monotoniškas, jai jis nenusibosta.<br> V.Buivydės nuotr.
O.Michejeva teigė, kad nors jos darbas iš šalies gali atrodyti monotoniškas, jai jis nenusibosta.<br> V.Buivydės nuotr.
O.Michejeva teigė, kad nors jos darbas iš šalies gali atrodyti monotoniškas, jai jis nenusibosta.<br> V.Buivydės nuotr.
O.Michejeva teigė, kad nors jos darbas iš šalies gali atrodyti monotoniškas, jai jis nenusibosta.<br> V.Buivydės nuotr.
O.Michejeva teigė, kad nors jos darbas iš šalies gali atrodyti monotoniškas, jai jis nenusibosta.<br> V.Buivydės nuotr.
O.Michejeva teigė, kad nors jos darbas iš šalies gali atrodyti monotoniškas, jai jis nenusibosta.<br> V.Buivydės nuotr.
O.Michejeva teigė, kad nors jos darbas iš šalies gali atrodyti monotoniškas, jai jis nenusibosta.<br> V.Buivydės nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 9, 2019, 4:24 PM, atnaujinta Jun 11, 2019, 12:17 PM

Jo dalyviai – profesionalūs konditeriai ir mėgėjai entuziastai savo pavyzdžiu atskleis šio amato galimybes bei svarbą: juk kiekvieną net nedidelę šventę baigia gardus tortas.

Net kelios dešimtys jų birželio 22 dieną vainikuos 225-ąjį Druskininkų gimtadienį. Ta proga pirmojo Tortų turnyro tema – druska!

Apie neblėstantį susidomėjimą darbu, dėl kurio paliko sostinę Vilnių ir apsigyveno druskų mieste, pasakoja jau trečius metus Druskininkuose gyvenanti ir kepyklėlėje „Boulangerie“ dirbanti konditerė Oksana Michejeva (40 m.). 

„Pirmasis mano iškeptas tortas... buvo pagal žurnale publikuotą receptą, kai man buvo 12-13 metų. Tuomet iš smalsumo pabandžiau, ir man pavyko. Nuo to laiko, jei tik namie kokia šventė, visi giminaičiai ramūs, jog tortas ar kažkoks kitas saldėsis bus, ir nieko pirkti nereikės. 

Kelias nuo pirmojo torto iki to, kas esu dabar... prasidėjo su pirmuoju tortu. Man pasidarė labai įdomu. Kai vis naujas kepinys pavykdavo, širdis džiaugdavosi. Beveik kiekvieną savaitgalį namuose būdavo iškepta kažkas gardaus. Tėtis net sakydavo, jog nebespėja visko valgyti, ragauti. Nors planavau studijuoti buhalteriją, matyt, taip jau buvo lemta, kad neįstojau – baigiau konditeriją ir štai jau beveik dvidešimt metų, kai kasdien kepu. 

Nors darbas iš šalies gali atrodyti monotoniškas, man jis nenusibosta. Kiekvieną dieną, nors tešla ta pati, ji man vis kitokia, pagal tą pačią receptūrą kepamos bandelės kiekvieną kartą skirtingos. Sunku tai paaiškinti žodžiais – tiesiog jaučiu ir darau. Darbui, kepiniams atiduodu visas savo geras emocijas, visą energiją. 

Slapta vis dar svajoju iškepti... geriau, nei kepiau vakar. Aš kiekvieną dieną noriu padaryti geriau, nei tai dariau vakar. Viskas, kas susiję su kepiniais, man be galo įdomu – ar tai būtų bandelės, duona, kurių dabartiniame darbe tenka daugiausia gaminti, ar tai būtų tortai. 

Saldiems eksperimentams mane įkvepia... vidinis noras padaryti geriau, įdomiau, nustebinti. Jei žinau, kad kitą dieną mus kažkas aplankys, net jei esu pavargusi ir neturiu laiko, per naktį nemiegosiu, bet pagaminsiu tai, ko, žinau, svečias iš manęs tikisi. Pavyzdžiui, mamai ir seseriai visada kepu „Napoleono“ tortą – jis jų mylimiausias. 

Taip pat nuolat jaučiu sunkiai paaiškinamą norą išbandyti naujus dalykus, nors jiems laiko lieka labai mažai. Pastarąjį kartą tik pasižiūrėjusi internete pabandžiau namie pagaminti glaistą blizgiam, veidrodiniam torto paviršiui, ir, rodos, pavyko.

Druska mano kepiniuose slepiasi... visur. Dedu jos, kad sukeltų tam tikras chemines reakcijas ir suteiktų kepiniui geresnį, išraiškingesnį skonį. Nors šiek tiek, bet druskos dedu į visus savo kūrinius. 

Tortų turnyrui ruošiu... tai, kas gražu ir skanu. Jau turiu sugalvojusi, kas tai bus, bet tegu lieka siurprizas.“ 

Kuo nustebins nenumaldomu noru gaminti vis geriau žavinti Oksana, Tortų turnyro komisijos nariai, dalyviai ir žiūrovai sužinos birželio 22 dieną Druskininkuose. Profesionalų turnyro dalyvius vertins kartu su partneriais – Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija sudaryta tarptautinė komisija. Jos paskelbtiems nugalėtojams bus įteikti Druskininkų kurorto įsteigti piniginiai prizai. Po profesionalų turnyre pasirodys konditerijos entuziastai, kurių tortus ragaus ir vertins miesto gyventojai bei svečiai. Už jų įsigytus bilietus surinktos lėšos bus aukojamos Maltos ordinui. 

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.