Dėl lenktynių savaitgalio Palangoje apsistoję poilsiautojai ras galbūt dar neragautų valgių – šiame kurorte siūlomi visame pasaulyje jau pamilti patiekalai, tokie kaip azijietiškieji bao sumuštiniai ar trečdalio metro ilgio bulvytės.
Šį savaitgalį į Palangą plūsta minios lankytojų dėl čia vykstančių lenktynių.
Tačiau pasaulines tendencijas sekantys poilsiautojai savaitgalio įspūdžių gali parsivežti ir daugiau – populiariausiame Lietuvos kurorte maisto kultūra pastaraisiais keliais metais išaugo neatpažįstamai, o čia pirmą sezoną atvežtų valgomų naujienų paragavę turistai jų grįžta ir vėl.
Per tris metus įsitvirtinusio ir išgarsėjusio kultūros baro „Rąžė“ vadovas Mantas Jasionis sako, kad Palanga yra stipriai pasikeitusi – kurorto svečių maisto pasirinkimą dabar lemia ir pasaulinės mados.
„Palanga nebėra tik pagrindinė jos gatvė, ir mums labai malonu matyti kitokių lūkesčių turinčius žmones. Mūsų pačių tikslas yra keisti Palangos įvaizdį ir suteikti čia besisvečiuojantiems gerų įspūdžių. „Rąžėje“ stengiamės sukurti kultūrinę atmosferą ir kuo didesnę pridėtinę vertę visam miestui. Labai svarbu, kad ir maisto pasiūla bei pasirinkimas būtų geri ir patrauklūs, kad pas mus stovintys maisto vagonėliai siūlytų pasaulinių tendencijų padiktuotus meniu“, – sako M.Jasionis.
Vieno iš šių vagonėlių savininkai – du jauni vilniečiai – pirmieji į Palangą atvežė azijietiškąjį bao sumuštinį.
„90aštunti“ besivadinantys vaikinai taip pat pastebi, kad Palanga pradėjo išnaudoti savo potencialą ir čia atsiranda vis daugiau vietų, iš esmės keičiančių miesto maisto kultūrą.
„Matome, kad Palanga atsigauna ir vėl patraukia jaunimo akį. Du dešimtmečius nesikeitęs miesto meniu tikrai atsinaujina, o dabar ir patys stengiamės auginti naują Palangos virtuvę. Pirmieji čia atvežėme bao – azijietišką gatvės stiliaus sumuštinį su garuose ruošta bandele. Pasaulyje jis populiarus jau seniai, o Lietuvoje išgarsėjo tik šiemet. Dar daug kas priėję klausinėja, kas tai yra, bet paragavę vieno dažniausiai sugrįžta antro“, – pasakoja J.Diečkus ir R.Trumpickas.
„90aštunti“ bendrasavininkai vardija ir kitas naujoves, nuolat išdygstančias Palangos gatvėse.
„Čia vienas po kito kuriasi maisto eksperimentų kioskai – matėme trečdalio metro ilgio bulvyčių, mažų burbuliukų formos ledų, arbatos su guminukais ir kitokių naujienų. Visi čia palaikome vieni kitus bei džiaugiamės, kad poilsiautojai tampa atviresni neįprastiems skoniams ir ragauja“, - džiaugiasi bao sumuštinių Palangoje pirmapradžiai.