Geriausia vieta pavalgyti Europoje yra visai šalia Lietuvos – nepraleiskite progos užsukti

Ar žinote, koks miestas yra paskelbtas 2019-ųjų Europos gastronomijos kultūros sostine?

„Michelin“ gidas rekomenduoja 26 Krokuvos užeigas, o dauguma jų yra pagrindinėje turgaus aikštėje, Vyslos upės krantuose.<br> 123rf nuotr.
„Michelin“ gidas rekomenduoja 26 Krokuvos užeigas, o dauguma jų yra pagrindinėje turgaus aikštėje, Vyslos upės krantuose.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2019, 5:07 PM, atnaujinta Aug 3, 2019, 5:56 PM

Tai daugelio lietuvių pamilta Krokuva (Lenkija), kuri šį titulą paveržė iš  Lisabonos (Portugalija).

Europos gastronomijos akademijos prezidentas Rafaelas Ansonas Oliartas sakė, kad priežastis, nulėmusi pasirinkti būtent Lenkijos miestą, buvo puikūs restoranų patiekalai ir kokybiški vietiniai produktai.

„Michelin“ gidas rekomenduoja 26 Krokuvos restoranus, dauguma jų yra pagrindinėje Turgaus aikštėje ar Vyslos pakrantėje.

Miesto šefai bendradarbiauja su perspektyviausiais virtuvės meistrais iš viso pasaulio.

Krokuvos senamiestyje esančio „Copernicus“ viešbučio vyriausiasis virėjas Marcinas Filipkiewiczius yra vienas jų.

Apdovanotas Europos gastronomijos akademijos „Future Chef 2017“ apdovanojimu, jis įgijo patirties „Michelin“ restoranuose Italijoje ir Prancūzijoje, kur ruošė patiekalus ryškiausioms įžymybėms, pasaulio lyderiams ir garsiausiems menininkams.

M.Filipkiewiczius sakė: „Krokuvoje įsitvirtinęs lenkiškos, žydiškos, ukrainietiškos, kalnietiškos kultūrų derinys siūlo neribotas patiekalų galimybes ir skonius.

Manau, neturėtume galvoti apie tai, ar naujasis Krokuvos titulas pritrauks daugiau turistų. Turėtume sutelkti dėmesį į tuos, kurie grįžta namo su naujais kulinariniais patyrimais ir gerais prisiminimais. Mes turime lygiuotis į kitas sostines ir šalis, perimti jų patirtį, o tai atima laiko. Reikia sunkiai dirbti, ir tai atsipirks ateityje.

Europoje yra daugybė miestų ir šalių, kurios neginčijamai vertos kulinarijos sostinės vardo.

Dažnai į mūsų restoraną užsuka svečiai, kurie lankosi geriausiuose pasaulio restoranuose. Kai pamatome, kaip keičiasi jų išankstinė nuomonė, suprantame, kad mūsų restoranų lygis nuo tų, kurios vadinamos geriausiomis, nesiskiria.“

Kaip vienas iš sėkmingiausių Lenkijos virėjų pasaulyje, M.Filipkiewiczius tvirtai tiki Lenkijos kulinarijos galimybėmis ir lenkų virėjų kompetencija.

Jis įsitikinęs, kad artimiausiais metais lenkų virtuvė nesustos žengti į priekį: „Lenkų virtuvės šefai nori būti sėkmingi. Jie gali daug ko atsisakyti ir daug dirbti, siekiant geriausio rezultato. Taip pat jie suvokia savo vertę.

Šiandien nėra jokių sunkumų tiems, kurie ketina dirbti užsienio restoranuose, stažuotis ar apsilankyti gerame restorane.

Reikėjo nueiti ilgą kelią, kad atsidurtume toje vietoje, kurioje esame. Tačiau vis dar alkstame naujų žinių ir norime tobulėti“.

Parengta pagal thefirstnews.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.