Billas Gatesas parodė, kaip pirmąkart gyvenime ruošė vištieną

Milijardierius verslininkas, korporacijos „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas prisipažino, kad visiškai nemoka gaminti ir tik visai neseniai pirmąkart gyvenime paruošė vieną mėgstamiausių savo patiekalų – barbekiu vištieną. Tai jis padarė drauge su kulinarijos pamokų mokytoju.

Visai neseniai Billas Gatesas pirmąkart gyvenime paruošė vieną mėgstamiausių savo patiekalų – barbekiu vištieną.<br>Scanpix/AFP ir 123rf nuotr.
Visai neseniai Billas Gatesas pirmąkart gyvenime paruošė vieną mėgstamiausių savo patiekalų – barbekiu vištieną.<br>Scanpix/AFP ir 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2019, 7:18 PM, atnaujinta Aug 16, 2019, 11:03 AM

Kaip sekėsi gaminti patiekalą, kodėl jo vos nesugadino ir koks buvo galutinis rezultatas, žinomas milijardierius aprašė savo tinklaraštyje ir įkėlė apie tai filmuką.

B.Gatesas, kuris yra antrasis pagal turtingumą žmogus pasaulyje, prisipažino beveik visiškai nemokantis gaminti.

„Be to, kaip skautų stovykloje iškepti ant laužo kiaušinienę, aš augdamas nieko neišmokau gaminti. Kadangi niekada neišmokau, kaip pasiruošti sveikų pateikalų, dažniausiai pasitenkindavau greitu maistu, ko nereikėjo daryti, ypač kol buvau jaunas, savo karjeros pradžioje“, – prisipažino B.Gatesas savo bloge.

Pasak verslininko, neseniai jam pasitaikė proga išmokti gaminti vieną iš mėgstamiausių savo patiekalų – barbekiu vištieną. Savo kulinarinės pamokos vaizdo įrašą B.Gatesas įkėlė ir į savo tinklaraštį. Jį galite pamatyti čia:

Kaip iškepti vištą B.Gatesą mokė kulinarijos mokytojas Robertas Handas, kuris moko Mount Vernor vidurinėje mokykloje, netoli Sietlo, JAV moksleivius gaminti. Jis veda šeimos ir vartojimo pamokas, kitaip tariant, moko moksleivius, kaip savimi pasirūpinti baigus mokyklą, įskaitant sveiko maisto gaminimą.

Šiemet Vašingtone, valstijoje, kur buvo įkurta kompanija „Microsoft“, R.Handas buvo išrinktas metų mokytoju. Vienas iš šio mokytojų konkurso rėmėjų yra Billo ir Melindos Gatesų fondas. Kartu konkurso nugalėtojas gauna progą pabendrauti gyvai su milijardieriumi.

B.Gatesas pamokos pradžioje įspėjo, kad jo kulinarinių žinių lygis – labai menkas. Gana greitai jis tai patvirtino – gerokai per daug įbėręs druskos į prieskonių vištienai mišinį.

„Mėgstu sūriau“, – bandė išsisukti milijardierius.

Vis tik iškepti vištieną pavyko puikiai. Ragaudamas patiekalą B.Gatesas gyrė: „Labai skanu“.

Nors verslininkas prisipažino vištieną kepęs pirmąkart gyvenime, pasidžiaugė, kad dabar galės nustebinti savo šeimą, pademonstruodamas, ko išmokė.

Mokytojas B.Gatesą išmokė ir kaip vištieną susmulkinti, pastebėjęs, kad labiau verta pirkti visą paukštį, nei atskiras jo dalis.

Barbekiu vištienai vyrai naudojo vištos sparnelius ir ketvirčius. Mėsą pabarstė prieskonių mišiniu, paruoštu iš juodųjų maltų pipirų, druskos, cinamono, kvapniųjų pipirų ir garstyčių miltelių. Tada trumpam vištieną pašovė į orkaitę, išėmę aptepė barbekiu padažu ir dar šiek tiek pakepė orkaitėje.

Beje, kiek anksčiau šiemet B.Gatesas leido suprati, kad jis seniai nesilanko parduotuvėse. Kai vieno televizijos šou metu jam buvo pasiūlyta atspėti kainas, jis beveik nė vienos neatspėjo.

Pamoka su R.Handu – ne pirmoji vieša su maistu susijusi pamoka, kurioje dalyvavo B.Gatesas. Birželį drauge su trečiu pagal turtingumą pasaulyje žmogumi Warrenu Buffetu jis išbandė, ką reiškia dirbti greitojo maisto restorane „Dairy Queen“. Čia turtuoliai išmoko priiminėti užsakymus ir patiekti ledus.

Parengta pagal „Forbes“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.