Patyrę virtuvės šefai pristatė rudens įkvėptą valgiaraštį

2019 m. rugsėjo 18 d. 19:20
Rugsėjo viduryje stilingame „Žalgirio“ arenos restorane „Sala“ Lietuvos virtuvės šefai kartu su  visuomeninio maitinimo įmonių partneriais dalijosi patarimais ir rudens valgiaraščio idėjomis.
Daugiau nuotraukų (11)
Gamino patyrę virtuvės šefai: Jonita Šeščilaitė – konkurso „Geriausias Lietuvos jaunasis virėjas 2018“ I v. laimėtoja; Dovilė Valentienė – „Culinary World Cup 2018“ nacionalinių komandų rungties bronzos medalio laimėtoja; Vita Brūzgienė – Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokytoja, „Culinary World Cup 2018“ sūrio drožinėjimo kategorijoje aukso medalio laimėtoja; Jolanta Gervienė, restoranas „Sala“; Rokas Ragauskas, restoranas „4“; Erikas Janerikas – konkurso „Baltic Culinary Heritage“ II v. laimėtojas; Aida Matulevičiūtė, „HBH Vilnius“; Barintas Čepukaitis, baras-restoranas „PineWood Bar/Lounge“.
Gurmaniškai įdarytus spalvotus mini krepšelius pomidorų ir špinatų skonio su karštai rūkyta antienos filė, „Philadelphia“ ir kietuoju sūriu, puoštus žalumynais ir avietėmis, kuriais buvo pasitikti svečiai, dovanojo „Baltic Larus“ atstovai.
Virtuvės meistrės Dovilė Valentienė ir Vita Brūzgienė paruošė „Verrine“ – vasaros prisiminimą: „Opalys“ pankotą, mango kremą su marinuotais mango gabaliukais, laimo žele ir kokosų kremu. 
Aštuonkojo ir porų teriną su pasiflorų ikrais, gardintą petražolių aliejumi, puoštą ryžių ir midijų dulkių traškučiu paruošė Jonita Šeščilaitė, kuri spalio mėnesį ruošiasi atstovauti Lietuvai „San Pellegrino Young Chef“ konkurse.
Veršienos kepenėlių ir avokadų virtinius veršienos sultinyje su žirnelių ankštimis ir šparagais bei žemės riešutais pasiūlė „HBH Vilnius“ vadovė Aida Matulevičiūtė ir „PineWood Bar/Lounge“ virtuvės šefas Barintas Čepukaitis.  
Kauno restorano „Sala“ virtuvės šefė Jolanta Gervienė renginio svečius vaišino geltonuodege (japonine seriole), marinuota žuvies prieskoniais su krapais be pridėtinės druskos, citrina, čiobreliais, svogūnais, žuvį patiekė su bulvių spurga įdaryta moliūgų tyre ir šparaginėmis pupelėmis marinuotomis aitriosiomis paprikomis, žaliosiomis citrinomis, kalendromis bei mėtomis.
Antienos filė su marinuotu, įdarytu svogūnu ir pastarnokų-topinambų kremu su miso pasta ir lazdyno riešutais pristatė Palangos restorano „4“ virėjas Rokas Ragauskas ir Erikas Janerikas.
Svečius įspūdingu desertu „Rudens sodas“ nustebino Dovilė Valentienė ir Vita Brūzgienė, pasiūlydamos karamelizuotą obuolį su „Dulcey“ krembriule, parmezano trupiniais, kvapiojo citrinmedžio (yuzu) kremu ir egzotiška „Dulcey“ karamele.
Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija dėkoja virtuvės šefams už entuziazmą, pasidalintas skanias idėjas, kūrybiškumą, metiniams asociacijos partneriams – už bendradarbiavimą, pasiūlytas naujoves, galimybę kartu augti ir tobulėti!
šefasvalgiaraštis^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.