Sostinės restoranas lankytojus papirko paprastu itališku patiekalu

2019 m. lapkričio 4–10 dienomis įvairiuose šalies miestuose vyko jau septintoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atvėrė duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę.

 „St. Valentino“ komanda.<br>Pranešimo autorių nuotr.
 „St. Valentino“ komanda.<br>Pranešimo autorių nuotr.
J.Kaselienė ir E.Šiškauskienė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
J.Kaselienė ir E.Šiškauskienė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
 Apdovanojamas restoranas „St. Valentino“.<br>Pranešimo autorių nuotr.
 Apdovanojamas restoranas „St. Valentino“.<br>Pranešimo autorių nuotr.
 „St. Valentino“ savininkė ir Vadovė J.Kaselienė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
 „St. Valentino“ savininkė ir Vadovė J.Kaselienė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 12, 2019, 12:07 PM, atnaujinta Nov 12, 2019, 12:39 PM

Šios Gastronomijos savaitės metu degustuoti specialius savo meniu kvietė net 39 restoranai Vilniuje, Vilniaus rajone, Vidurio Lietuvoje, Pietų Lietuvoje, Palangoje, Šiauliuose.

Kaip visuomet, degustacijas lydėjo edukaciniai gastronominiai renginiai sostinėje, Halės turguje bei įvairiose Kauno vietose.

Be to, viso festivalio metu skonis.lt svetainėje vyko Gastronomijos savaitės žvaigždės rinkimai. Paragavęs ypatingų Gastronomijos savaitės patiekalų, kiekvienas lankytojas buvo kviečiamas atiduoti savo balsą už patikusį restoraną bei jo meniu.

Šįkart į balsavimą ir vėl įsitraukė nemažai Gastronomijos savaitės svečių – už restoranus bendrai atiduota net 400 balsų.

Daugiausia Gastronomijos savaitės svečių simpatijų susilaukė Vilniuje, Vilniaus ir Trakų gatvių sankirtoje įsikūręs itališkas restoranas „St. Valentino“, vadovaujamas virtuvės šefo Lino Baryso.

„St. Valentino“ restoranas garsėja namine pasta – pačių gamintais ravioliais ir makaronais. Rankų darbo pasta gaminama iš aukščiausiosios kokybės itališkų miltų.

Restorane galima pasimėgauti įvairiausiais raviolių skoniais: su baravykų ir baklažanų įdaru, krevečių, kriaušių, gorgonzolos ar rikotos ir trumų su langustų padažu.

Lankytojai palaikė ir kitus dalyvius, žemiau išvardytas šio festivalio favoritų penketukas:

1. „St. Valentino“ (Vilnius)

2. „Žuvinė“ (Vilnius)

3. „Avenue Brasserie“ (Šiauliai)

4. „Kurhauzas“ (Birštonas)

5. „Mason“ (Vilnius)

Gastronomijos savaitę organizavo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, prisidėjo Kauno miesto savivaldybė, Vilniaus miesto savivaldybė, parodų rūmai „Litexpo“, žurnalas „Geras skonis“ bei portalas skonis.lt.

„Šis festivalis pritraukė didžiausią iki šiol dalyvių skaičių – net 39. Esame daugiau nei patenkinti augančiu svečių susidomėjimu bei restoranų įsitraukimu“, – kalbėjo festivalio organizatoriai.

Lietuvos Gastronomijos savaitės žvaigždę organizatoriai įteikė laimėtojams lapkričio 11-osios rytą pačiame „St. Valentino“ restorane.

„Gastronomijos savaitės žvaigždė – labai maloni staigmena. Ji tarsi vainikavo „St. Valentino“ dvidešimtmetį – jau tiek metų puoselėjame itališką virtuvę čia, Vilniaus senamiestyje, – kalbėjo restorano savininkė ir vadovė Justė Kaselienė. – Festivalio metu svečiams ne tik tiekėme degustacijas, bet ir rinkome vertingą grįžtamąjį ryšį apie visus patiekalus.“

Specialų Gastronomijos savaitės meniu ragavę daugiausiai komplimentų atidavė naminiams „St. Valentino“ ravioliams bei sluoksniuotam maskarponės desertui, kuriuos nuo šiol galima rasti ir restorano a la carte.

Žemiau pateikiame pilną Lietuvos gastronomijos savaitės laimėtojo degustacinį meniu.

Užkandis

Brusketa – itališkas skrebutis su baklažanų, keptų baravykų kremu ir keptais rudaisiais „shimeji“ grybais.

Pirmasis patiekalas

Naminiai ravioliai su gorgonzolos, krevečių, kriaušių įdaru, moliūgų ir imbierų padažu.

Pagrindinis patiekalas

Putpelė su baravykų kepsneliu, moliūgų ir bulvių piurė, porų žiuljenu ir Madeiros padažu.

Desertas

Trapus, sluoksniuotas desertas su maskarponės, pistacijų kremu, šviežiomis avietėmis ir naminiu šaltalankių džemu.

Pabaigai

Tradiciškai – naminis „Limoncello“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.