Gerą maistą mėgstanti buvusi manekenė niekada nesilaikė dietų

Didžiojoje Britanijoje, Londone, gyvenanti Aistė Misevičiūtė (38 m.) niekada nesilaikė dietų. Atvirkščiai, modelis valgo, ką nori ir kiek nori, bet nepraranda grakščių kūno linijų. Maisto tinklaraštį rašanti A.Misevičiūtė netgi rengia gurmaniškas vakarienes.

 A.Misevičiūtė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 A.Misevičiūtė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 A.Misevičiūtė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 A.Misevičiūtė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 A.Misevičiūtė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 A.Misevičiūtė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 A.Misevičiūtė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 A.Misevičiūtė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Madlenos.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Madlenos.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 3, 2020, 8:12 PM

Mados sostine laikomas Paryžius žinomas ir kaip gurmanų rojus. Todėl penkiolika metų Prancūzijos sostinėje podiumu žingsniavusi ir ten gyvenusi A.Misevičiūtė negalėjo nepamėgti prancūziškos virtuvės.

Bet jau penktus metus modelis skaičiuoja gyvendama Didžiosios Britanijos sostinėje, kuri nėra garsi išskirtine virtuve.

Dėl šviežių, kokybiškų ir gardžių produktų Aistė nepagaili valandos, kol nuvažiuoja į specializuotas mėsos, žuvų ar daržovių parduotuves, ūkininkų turgų.

Jie įsikūrę kitame Londono gale, nei gyvena lietuvė. Paryžiuje maisto parduotuvėlės ar turgeliai buvo beveik prie namų.

2018 metų rudenį A.Misevičiūtę buvo galima išvysti Vilniuje su kitais modeliais demonstruojančią žinomo dizainerio Juozo Statkevičiaus kolekciją, bet manekenė pasaulio mados podiumais jau senokai nebežingsniuoja.

„Modeliu nebedirbu, užsiimu kita veikla – rengiu išskirtinius kulinarinius renginius“, – patikino tinklaraščio „Luxeat“ autorė.

Praėjusį mėnesį, kai Europoje dar nebuvo išplitęs koronavirusas, A.Misevičiūtė Paryžiuje surengė išskirtinę puotą, kuriai vaišes ruošė net trys japonų virtuvės vadovai.

Jie vienai gurmaniškai šventei, vadinamai ragavimo vakariene, patiekė dvylika patiekalų.

Svečiai japonų maistu mėgavosi apie tris valandas ir jautėsi ne tik sotūs, bet ir praplėtę pažintį su šiuolaikine Azijos virtuve.

Patiekiant patiekalus Aistė tarsi vakarienės vedėja pristatė, iš kokių produktų ir kaip jie pagaminti. Tad ne tik skoniai, bet ir modelio pasakojimas galėjo sužadinti apetitą!

A.Misevičiūtės instagramo paskyros sekėjai jau buvo susiplanavę ne tik japoniškos vakarienės laiką Paryžiuje, bet ir ispaniškos Barselonoje bei Ibisoje, žydiškos – Tel Avive.

Tinklaraštis „Luxeat“ gurmanams tarsi nubrėžia kulinarinius maršrutus.

Juos renkasi gerą skonį turintys ir pasiturintys gardaus maisto mėgėjai, už prabangią vakarienę atseikėjantys arti keturių šimtų eurų.

Būtent tiek vienam svečiui kainavo japoniškų patiekalų ragavimas Paryžiuje. Per kelias dienas Prancūzijos sostinėje japoniškais patiekalais pasimėgavo apie du šimtus žmonių.

„Tokius renginius organizuoti – labai daug darbo, nemažai investicijų. Juk per vakarienes patiekiami geriausi produktai ir vynas. Virtuvės vadovai uždaro savo restoranus ir specialiai skrenda surengti maisto šventės kitur. Todėl tai, už ką gurmanai moka, nėra labai brangu, bet ir nepigu“, – apie renginių virtuvės užkulisius pasakojo A.Misevičiūtė.

Ar per renginius tinklaraštininkė pasivaišina tuo, ką paruošė virtuvės meistrai?

„Žinoma“, – vienareikšmiškai atsakė manekenė, bėgiojanti iš restorano salės į virtuvę.

Kai svečiai vakarieniauja, didžiausias lietuvės darbas jau būna nuveiktas, todėl ji taip pat gali paragauti delikatesų.

Buvęs modelis kulinarinių renginių organizavimą vadina aistra, kuri tapo darbu. A.Misevičiūtė neslėpė, kad dar dirbdama modeliu ir keliaudama po pasaulį mėgo lankytis geriausiuose restoranuose, susipažino su patyrusiais virtuvių vadovais ir tai jai nutiesė kelią rengti gurmaniškas vakarienes. Dabar Aistei nėra sunku parašyti elektroninį laišką žinomiems kulinarams ir pasiūlyti renginius.

„Tinklaraštį aš pradėjau rašyti 2004-aisiais keliaudama ir valgydama, kai dirbau modeliu Niujorke. Aš dabar žinoma kulinarijos pasaulyje“, – apie gyvenimo posūkį užsiminė pašnekovė.

A.Misevičiūtė savo akimis įsitikino, kad prabangios vakarienės – nebūtinai ikrai ar aukso dulkėmis puošti patiekalai.

„Juk svarbiausia – kokybė. Todėl tinklaraštyje galima rasti aprašymų nuo labai gerų mėsainių iki rankomis slėgtų sūrių“, – pasakojo Aistė.

Kad ir kaip keistai skambėtų, kad manekenės aistra tapo kulinarija, A.Misevičiūtė sugriovė mitus apie modelio darbą.

O klausimą, kaip ji galėjo išlikti modelių pasaulyje, jei valgė viską, ko širdis geidė, lietuvė girdėjo daugybę kartų. Ji visada atsakydavo taip pat: „Aš niekada nepriaugau svorio. Aš tiesiog nestorėju nuo maisto.“

Anoreksijos – apetito sumažėjimo ar išnykimo arba bulimijos – psichologinio sutrikimo, dėl kurio susilpnėja sotumo jausmas ar atsiranda antsvorio baimė, A.Misevičiūtė nėra patyrusi – vieša paslaptis, kad tuo neretai skundžiasi ir taip liekni modeliai.

„Yra tokių žmonių, kurie valgo viską ir nestorėja“, – savo figūra džiaugėsi lietuvė. Dirbant manekene ir baigus karjerą A.Misevičiūtės mityba nepasikeitė, nes ji visada stengėsi maitintis sveikai.

Virtuvėje prie viryklės modelis sukiojasi kelis kartus per dieną, nes augina sūnų Ivaną (5 m.). Ne vien sau, bet ir vaikui Aistė stengiasi gaminti kuo sveikesnį maistą. Bet ruošti valgį motinai nėra pareiga, nes tai jai teikia malonumą.

„Dažnai gaminu itališkus patiekalus – manau, kad italų virtuvė sveikiausia. Ji patinka ir mano sūnui“, – tikino A.Misevičiūtė. Todėl sau ir atžalai Aistė ruošia žuvį, spagečius, salotas, daugiaryžį.

Nors modelis nėra dirbęs ar gyvenęs Italijoje, šios šalies virtuvė – mėgstamiausia. Moteris beveik kasdien ruošia itališkus valgius.

O gegužę, jei koronavirusas nesutrukdys, lietuvė planuoja kulinarinį renginį Italijoje, Apulijos regione.

Bet vakarienę šįkart patiektų ne profesionalūs kulinarai, o italės močiutės, kurios geriausiai išmano italų kulinarinį paveldą. Ne veltui sklando mitas, kad skaniausią maistą Italijoje gamina močiutės.

Lietuvė tapo garsių reklamų veidu

A.Misevičiūtės karjeros laimėjimai:

  • „Givenchy“ kvepalų „My Givenchy“ ir „Lovely Prism“ reklamos veidas.
  • Akinių „Blumarine“ reklamos veidas.
  • Kvepalų „Christian Lacroix“ („Bazar“) reklamos veidas.
  • Kvepalų „Ghost“ reklamos veidas.
  • Bendradarbiavimas su mados kūrėjų gigantais „Mulberry“, „Reem Acra“, „Tsumori Chisato“.
  • 2001-aisiais puošė prancūzų žurnalo „Numero“, 2004-aisiais – Rusijoje leidžiamo „Vogue“, 2005-aisiais – lenkiško „Vogue“ viršelius ir daugelį kitų.

Madlenos pyragėliai

Nors A.Misevičiūtė nelabai mėgsta desertų, sūnui saldumynai patinka. Dėl to mama namuose kartais kepa prancūziškus skanėstus – biskvitinius Madlenos pyragėlius.

Reikės:

  • 2 kiaušinių
  • pusės citrinos nutarkuotos žievelės
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 100 g miltų
  • 100 g lydyto sviesto
  • trijų ketvirtadalių šaukštelio kepimo miltelių

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Madlenų kepimo formeles patepkite aliejumi, pabarstykite miltais.

Dubenyje plaktuvu išplakite kiaušinius su sutarkuota citrinos žievele, suberkite miltelinį cukrų ir dar plakite apie 5 minutes, kol tešla sutirštės. Išsijokite miltus su kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir mentele išmaišykite. Supilkite išlydytą sviestą, vėl gerai išmaišykite.

Šaukštu dėkite tešlą į formeles. Kepkite maždaug 10 minučių, kol kepinių kraštai pagels, o palietus pirštu atšoks nuo formelių kraštų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.