„Auksinė palmė“ iš Šampanės rūsių

Spalio 23-iąją visame pasaulyje buvo švenčiama Šampano diena, kurią prieš keletą metų sugalvojo vienas žurnalistas. Pradžioje ji buvo švenčiama JAV, bet netrukus tapo populiari ir Europoje. O šiais metais net ir patys šampaniečiai entuziastingai siuntė raginimus prisijungti prie šios šventės.

Verslininkas Nicolas Feuillatte’as prestižinį šampaną kūrė Amerikos garsenybėms, kurios mėgo perlus, todėl ir butelis primena gausų perlų vėrinį.<br>„Caffa Photography“
Verslininkas Nicolas Feuillatte’as prestižinį šampaną kūrė Amerikos garsenybėms, kurios mėgo perlus, todėl ir butelis primena gausų perlų vėrinį.<br>„Caffa Photography“
Šampano dienos „49 mln...“ sumanytoja, gastronomijos žurnalistė Jūratė Sprindžiūnaitė prieš vakarienę patikrino kiekvieną šampano butelį. Senas šampanas kartais iškrečia netikėtų staigmenų.
Šampano dienos „49 mln...“ sumanytoja, gastronomijos žurnalistė Jūratė Sprindžiūnaitė prieš vakarienę patikrino kiekvieną šampano butelį. Senas šampanas kartais iškrečia netikėtų staigmenų.
Šampano dienos „49 mln...“ sumanytoja, gastronomijos žurnalistė Jūratė Sprindžiūnaitė prieš vakarienę patikrino kiekvieną šampano butelį. Senas šampanas kartais iškrečia netikėtų staigmenų.
Šampano dienos „49 mln...“ sumanytoja, gastronomijos žurnalistė Jūratė Sprindžiūnaitė prieš vakarienę patikrino kiekvieną šampano butelį. Senas šampanas kartais iškrečia netikėtų staigmenų.
 E.Viršilas.
 E.Viršilas.
„Petit Four“. Tai mažų desertų rinkinys, pagal senas prancūzų tradicijas patiekiamas vakarienės pabaigoje.
„Petit Four“. Tai mažų desertų rinkinys, pagal senas prancūzų tradicijas patiekiamas vakarienės pabaigoje.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Nov 6, 2020, 1:53 PM, atnaujinta Nov 13, 2020, 5:19 PM

Kadangi dėl sudėtingos situacijos šiemet Lietuvoje buvo atšaukta Šampano diena „49 mln...“, kuri turėjo vykti jau šeštą kartą, jos sumanytoja Jūratė Sprindžiūnaitė nutarė organizuoti keletą šampano degustacijų bei vakarienių gerokai mažesniam svečių ratui.

Viena jų porai dešimčių svečių įvyko prabangaus poilsio komplekso Trakų rajone „Esperanza Resort & SPA“ restorane, kurio virtuvei vadovauja šefas Ernestas Viršilas.

Vakarienė buvo skirta didžiausio Šampanės kooperatyvo „Nicolas Feuillatte“ prestižo kategorijos šampanui. Nicolas Feuillatte’as buvo prancūzų kilmės verslininkas, kuris didelę sėkmę ir populiarumą pelnė JAV dirbdamas kavos versle. Kosmopolitiškos prigimties verslininkas priklausė Amerikos aukštuomenei, žaidė golfą su Kennedy šeimos nariais bei Aristotle’iu Onassiu.

1976-aisiais N.Feuillatte’as perėmė savo šeimos 12 hektarų vynuogyną Šampanėje ir pradėjo daryti savo šampaną. Vėliau prisijungė prie kooperatyvo, o netrukus jam pardavė savo vardą.

Bet prieš tai jis sugalvojo išskirtinei Amerikos publikai sukurti išskirtinį šampaną. Įkvėpimo šaltinis buvo artimos jo bičiulės garsios aktorės Sophia Loren, Lauren Bacall bei Jackie Kennedy Onassis, labai mėgusios perlų vėrinius. Būtent perlus jis siekė įamžinti ant prestižo kategorijos butelio, o pačiam šampanui suteikė „Auksinės palmės“ pavadinimą.

Lietuvos šampano žinovams „Nicolas Feuillatte“ iš savo rūsių skyrė keletą senų derlių 1998,1999 ir 2000 m. magnum (1,5 litro talpos) butelių. Per vakarienę pristatytas ir 2008-ųjų šampanas, kuris tik prieš keletą savaičių buvo išleistas į rinką. Lietuviai su kitų šalių šampano žinovais tapo premjeros dalimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.