Šilkinis varškės tortas su kava: receptas, kurį tikrai verta išbandyti

Varškės ar sūrio pyragai ir tortai yra vieni mėgstamiausių mano desertų! Šįkart sukūriau receptą, kuriame naudodama DVARO produktus pagaliau pasiekiau tokį torto įdaro kremiškumą, kad man kaupiasi seilės vien apie tai rašant.

Varškės tortas su kava.<br>lrytas.lt montažas.
Varškės tortas su kava.<br>lrytas.lt montažas.
Varškės tortas su kava.<br>Amelijos Kuzmarskės nuotr.
Varškės tortas su kava.<br>Amelijos Kuzmarskės nuotr.
Varškės tortas su kava.<br>Amelijos Kuzmarskės nuotr.
Varškės tortas su kava.<br>Amelijos Kuzmarskės nuotr.
Varškės tortas su kava.<br>Amelijos Kuzmarskės nuotr.
Varškės tortas su kava.<br>Amelijos Kuzmarskės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Amelija Kuzmarskė

2020-12-18 18:00

Trapus pagrindas – karamelinio sviesto poskonio su mažu kavos cinkeliu... Įdaras – švelnus ir šilkinis su kavos centriuku... O kam patiktų pagaminti šventinį tortą ir visai nesirūpinti jo puošimu iškepus? Man!

Tikrai nuoširdžiai rekomenduoju išbandyti šį receptą. Tuo labiau, kad torto gaminimui sugaišite ne daugiau nei pusvalandį! Liks iškepti ir gerai atšaldyti.

Pagrindui reikės:

  • 100 g baltų kvietinių miltų 
  • 50 g viso grūdo kvietinių miltų 
  • 130 g šalto sviesto DVARO 
  • 60 g cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukšto tirpios kavos miltelių (tinka ir be kofeino arba miežinė, riešutinė)

Įdarui reikės:

  • 500 g vaškės 9% rieb. DVARO
  • 3 kiaušinių
  • 170 g grietinės 40% rieb. DVARO
  • 100 g cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 šaukšto tirpios kavos miltelių (tinka ir be kofeino arba miežinė, riešutinė)

Gaminimo eiga

1. Pasiruošiu formą, kurioje kepsiu. Renkuosi pailgą kekso/duonos formą (maniškė 19 cm ilgio, bet tiks ir trumpesnė).

Jei noriu kepti didesnį apvalų tortą, dvigubinu visų produktų kiekius ir renkuosi 22 cm atsegamą tortinę formą. Formą patepu sviestu ir iškloju kepimo popieriumi.

2. Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 170 laipsnių be vėjelio.

Pagrindas

1. Į kombaino su peiliu apačioje indą sudedu visus pagrino ingredientus ir sumalu iki drėgno smėlio konsistencijos trupinių.

2. Trupinius supilu į paruoštą formą, paskirstau tolygiai ir delnu švelniai prispaudžiu. Dedu formą į šaldytuvą, kol ruošiu įdarą.

Įdaras

1. Į tą patį kombaino indą su peiliu dedu visus įdaro ingredientus išskyrus kavą. Viską sumalu iki visiškai kreminės konsistencijos.

2. Į atskirą dubenėlį atidedu apie 80 g kremo ir sumaišau jį su kava.

3. Baltą kremą pilu ant pagrindo. Išlyginu paviršių mentele.

4. Rudą kavos kremą sudedu per vidurį ant balto kremo juostele. Šaukštelio rankenėle arba pagaliuku padarau ornamentą sumaišydama baltą kremą su rudu, darydama gyvatelės/ S formos raštą.

Kepimas

1. Kepu įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje be vėjelio 40 min.

2. Praėjus kepimo laikui, tortą išimu iš orkaitės (jis drebės kaip želė ir gali pasirodyti neiškepęs, bet taip turi būti). Ataušinu jį neišėmusi iš formos ant grotelių kambario temperatūroje, o atvėsusį dedu į šaldytuvą bent 4 valandoms prieš valgymą. Jis išliks nesugedęs ir skanus šaldytuve bent 5-7 dienas (rekomenduoju uždengti, kad neapdžiūtų ir nesugertų kitų maisto produktų kvapų).

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždėmis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.