Gėdos lentoje atsidūrė trys restoranų patiekalai.
Trečioje vietoje atsidūrė 1400 balsų surinkusios Cezario salotos (kaina – 4,20 euro), pagamintos viename tinkliniame restorane Mažeikiuose. Riebiam katinui jų nuotrauką atsiuntusi skaitytoja pridėjo komentarą: „Salotų lapai pavytę, majonezo daug, vienas per pusę perpjautas pomidoriukas.“
Antroje vietoje atsidūrė 2500 balsų surinkęs degustacinis sūrių rinkinys (9,50 euro), patiektas viename Druskininkų restorane. „Toks jausmas, kad šį sūrių rinkinį prieš tai pelės gerai virtuvėje „nudegustavo“, – taip vaizdą lėkštėje pakomentavo Riebus katinas.
Daugiausia – 4400 – balsų tinklaraštininko sekėjai atidavė už jautienos antrekotą (beveik 19 eurų), patiektą populiariame restorane šalia Klaipėdos. Klientei už jį atsisakius mokėti, restorano administracija iškvietė policiją.
„Ar rimtai būna tokių patiekalų?“ – negalėjo patikėti viena Riebaus katino sekėja.
„Baisiau nei baisu“, – jai antrino kita. „Čia rimtai realūs kavinių patiekalai? Maniau, kas pajuokavo“, – liko nesupratusi trečia.
Prasčiausias patiekalas Riebaus katino socialinio tinklo paskyroje renkamas jau nebe pirmus metus.
„Pastaruoju metu daugumos kavinių, restoranų virėjai taip aptingo, jog jų gaminamas maistas, kuris tiekiamas klientams sukelia ne tik pasipiktinimą, bet kartais net juoką. Yra tokių kepsnių, kurie kelia ne apetitą, o šleikštulį.
Sakote, kodėl tai vyksta? Atsakymas paprastas: klientas arba gražina kepsnį, arba nieko nesakęs suvalgo, o apie tai papasakoja tik mažam ratui. Taip sakant, tinginys virėjas lieka nenubaustas, o jo šedevras – nepastebėtas.
Bet dabar turiu nudžiuginti neįvertintus ir nepastebėtus Lietuvos viešojo maitinimo įstaigų virtuvių „profus“, pagaliau jūsų šedevrai bus pastebėti ir deramai įvertinti.
Nuo šiol kiekvienais metais rinksime „Prasčiausią LT patiekalą“. Nugalėtoju taps daugiausia patiktukų surinkęs patiekalas“, – taip savo projektą pristato Riebus katinas, turintis maždaug 70 tūkstančių sekėjų.
Visą diskusiją rasite čia: „Riebus katinas“