Britiškos bandelės, kurios puikuojasi ir ant karalių stalo: trapios, purios, lengvai pagaminamos

Kas būna, kai persižiūri serialo „The Crown“? Nori jaustis karaliene ir kiekvieną dieną gerti popiečio arbatėlę su scones – trapiomis britiškomis bandelėmis.

Britiškos bandelės.<br>lrytas.lt montažas.
Britiškos bandelės.<br>lrytas.lt montažas.
Britiškos bandelės.<br>Tinklaraščio „pusryčiams“ nuotr.
Britiškos bandelės.<br>Tinklaraščio „pusryčiams“ nuotr.
Britiškos bandelės.<br>Tinklaraščio „pusryčiams“ nuotr.
Britiškos bandelės.<br>Tinklaraščio „pusryčiams“ nuotr.
Britiškos bandelės.<br>Tinklaraščio „pusryčiams“ nuotr.
Britiškos bandelės.<br>Tinklaraščio „pusryčiams“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Gabrielė Žutautaitė, tinklaraščio „pusryčiams“ autorė

2021-04-01 10:23

Ne, juokauju, po šito serialo karaliene jaustis tikrai nenoriu, bet bandelės tikrai sudomino.

Trapios, purios, lengvai pagaminamos (iki 30 min. su viskuo!), o svarbiausia – tinkamos ir popietinei arbatėlei, ir Velykų stalui.

Svarbu tik turėti kokybiško ir labai šalto sviesto, užtikrinančio trapią, bet kartu ir purią tekstūrą.

Aš tokiems atvejams jau daugelį metų renkuosi DVARO. Patikrinta kokybė.

Bandelėms reikės:

  • 150 gramų baltų kvietinių miltų
  • 40 gramų labai šalto DVARO sviesto
  • 30 gramų cukraus
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 kiaušinis
  • 60- 80 ml pieno
  • Gero žiupsnio druskos

Gaminimo eiga:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 C, režimas – viršus ir apačia.
  • Nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį.
  • Į didelį dubenį susijokite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską.
  • Gabalėliais supjaustykite sviestą ir sudėkite į dubenį su miltais.
  • Sutrupinkite sviestą tarp pirštų, kol tekstūra primins smėlį.
  • Padarykite nedidelę duobutę ir į ją įpilkite pusę (!) kiaušinio plakinio.
  • Lengvai išmaišykite. Tuomet palengva pilkite pieną, nuolat lengvai maišydami, kol tešla sulips. Priklausomai nuo miltų drėgmės sugėrimo, gali prireikti skirtingo kiekio pieno, tad nesupilkite iškart viso.
  • Tešla turi sulipti, bet nebūti pernelyg šlapia. Tešlą išverskite ant miltuoto stalviršio, lengvai prakočiokite kočėlu arba rankomis iki 2 cm storio tešlos. Išspauskite nedidelius apvalius apskritimus, jų viršų aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu ir kepkite 20-22 min arba kol gražiai paruduos.
  • Leiskite atvėsti ir juos skelkite pusiau ties viduriu. Tepkite sviestu ir džemu ir skanaukite su juoda arbata.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.