Kulinarinis tinklaraštis „Maisto kelionės“: 6 idėjos, kaip paruošti gurmanišką sviestą su pagardais

Turbūt esate girdėję apie česnakinį sviestą (garlic butter), tačiau ar žinote, kad tokiu pat principu galima pasigaminti ir visą galybę įvairių sviestukų su pagardais?

 Sviestas su pagardais.<br> „Maisto kelionės“ nuotr.
 Sviestas su pagardais.<br> „Maisto kelionės“ nuotr.
 Sviestas su pagardais.<br> „Maisto kelionės“ nuotr.
 Sviestas su pagardais.<br> „Maisto kelionės“ nuotr.
 Sviestas su pagardais.<br> „Maisto kelionės“ nuotr.
 Sviestas su pagardais.<br> „Maisto kelionės“ nuotr.
 Sviestas su pagardais.<br> „Maisto kelionės“ nuotr.
 Sviestas su pagardais.<br> „Maisto kelionės“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 14, 2021, 10:41 AM, atnaujinta Apr 14, 2021, 10:47 AM

Parengiau jums kelis tokio sviesto variantus. Kviečiu išbandyti. Jie suteiks gaivumo, pikantiškumo ir puikiai tiks tiek kasdieniniam sumuštiniui, tiek šventiniam kepsniui paskaninti.

Kaip ir kur juos panaudoti?

Uždėkite gabalėlį ant keptos žuvies ar mėsos, įmaišykite į kepinamas daržoves, naudokite gamindami padažus ar tiesiog tepkite ant šviežios naminės duonos.

Česnakinis sviestas

Reikės:

  • 100 g „DVARO“ sviesto
  • 10 g smulkintų petražolių lapelių
  • 2 smulkintų česnakų skiltelių
  • šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
  • druskos ir pipirų

Sviestas su citrina ir krapais

Reikės:

  • 100 g „DVARO“ sviesto
  • tarkuotos 1 citrinos žievelės
  • nedidelio ryšelio šviežių krapų, susmulkintų
  • druskos ir pipirų

Sviestas su kietuoju sūriu ir rūkyta paprika

Reikės:

  • 100 g „DVARO“ sviesto
  • 10 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1/2 šaukštelio maltos rūkytos paprikos

Sviestas su krienais ir saulėje džiovintais pomidorais

Reikės:

  • 100 g „DVARO“ sviesto
  • 10 g saulėje džiovintų pomidorų, susmulkintų
  • 1 šaukšto krienų
  • druskos ir pipirų

Sviestas su baravykais ir pipirais

Reikės:

  • 100 g „DVARO“ sviesto
  • 10 g džiovintų baravykų (užpilti karštu vandeniu, palaikyti 20 min., susmulkinti)
  • 1 šaukštelio stambiai grūstų juodų pipirų

Sviestas su apelsinais ir cinamonu

Reikės:

  • 100 g „DVARO“ sviesto
  • 1 šaukšto cukraus
  • žiupsnelio cinamono
  • tarkuotos 1 apelsino žievelės ir 2 šaukštų sulčių
  • šiek tiek smulkintų graikinių riešutų

Kaip gaminti

Sviestą palaikome kambario temperatūroje, kol suminkštės.

Permaišome su norimais ingredientais.

Dedame ant kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės.

Suvyniojame į ritinėlį.

Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Po to galima užsišaldyti.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“. 

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.