Parengiau jums kelis tokio sviesto variantus. Kviečiu išbandyti. Jie suteiks gaivumo, pikantiškumo ir puikiai tiks tiek kasdieniniam sumuštiniui, tiek šventiniam kepsniui paskaninti.
Kaip ir kur juos panaudoti?
Uždėkite gabalėlį ant keptos žuvies ar mėsos, įmaišykite į kepinamas daržoves, naudokite gamindami padažus ar tiesiog tepkite ant šviežios naminės duonos.
Česnakinis sviestas
Reikės:
- 100 g „DVARO“ sviesto
- 10 g smulkintų petražolių lapelių
- 2 smulkintų česnakų skiltelių
- šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
- druskos ir pipirų
Sviestas su citrina ir krapais
Reikės:
- 100 g „DVARO“ sviesto
- tarkuotos 1 citrinos žievelės
- nedidelio ryšelio šviežių krapų, susmulkintų
- druskos ir pipirų
Sviestas su kietuoju sūriu ir rūkyta paprika
Reikės:
- 100 g „DVARO“ sviesto
- 10 g tarkuoto kietojo sūrio
- 1/2 šaukštelio maltos rūkytos paprikos
Sviestas su krienais ir saulėje džiovintais pomidorais
Reikės:
- 100 g „DVARO“ sviesto
- 10 g saulėje džiovintų pomidorų, susmulkintų
- 1 šaukšto krienų
- druskos ir pipirų
Sviestas su baravykais ir pipirais
Reikės:
- 100 g „DVARO“ sviesto
- 10 g džiovintų baravykų (užpilti karštu vandeniu, palaikyti 20 min., susmulkinti)
- 1 šaukštelio stambiai grūstų juodų pipirų
Sviestas su apelsinais ir cinamonu
Reikės:
- 100 g „DVARO“ sviesto
- 1 šaukšto cukraus
- žiupsnelio cinamono
- tarkuotos 1 apelsino žievelės ir 2 šaukštų sulčių
- šiek tiek smulkintų graikinių riešutų
Kaip gaminti
Sviestą palaikome kambario temperatūroje, kol suminkštės.
Permaišome su norimais ingredientais.
Dedame ant kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės.
Suvyniojame į ritinėlį.
Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Po to galima užsišaldyti.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“.