Restoranas Rokiškio rajone lankytojus stebina neįprastai paruoštais kiaušiniais

Naujas restoranas Šiaurės Lietuvos parke pirmuosius lankytojus dar prieš Jonines nustebino neįprastais valgiais. Čia galima paragauti ir ypatingo firminio patiekalo – rūkytų kiaušinių.

Rūkyti kiaušiniai.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Rūkyti kiaušiniai.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Rūkytas kiaušinis.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Rūkytas kiaušinis.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Vietnamietiška „Pho“ sriuba.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Vietnamietiška „Pho“ sriuba.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Grilyje keptos dešrelės.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Grilyje keptos dešrelės.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Staliukai restorano svečiams įrengti parko teritorijoje, tad mėgautis patiekalų skoniais galima gėrintis išpuoselėta aplinka. <br>Pranešimo autorių nuotr.
Staliukai restorano svečiams įrengti parko teritorijoje, tad mėgautis patiekalų skoniais galima gėrintis išpuoselėta aplinka. <br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 3, 2021, 2:17 PM

Lietuviai mėgsta grilyje ruoštus patiekalus, o dvarai ilgus šimtmečius buvo lietuvių kultūros lopšiai, kurių neaplenkdavo ir maisto ruošimo naujovės. Todėl Rokiškio rajone esančio dvaro restorane „Dvaro grill“ galima paragauti ne tik tradicinių patiekalų, bet ir egzotiškesnių – rūkytų kiaušinių, kuriuos sudėjo dvare auginamos vištos, arba grilyje paruoštos vietnamietiškos „Pho“ sriubos, kurioje susipina įvairūs skoniai.

Paklausite, kaip vietnamietiška sriuba gali būti susijusi su dvaru? Ogi dvaruose nuo seno buvo mėgiamos naujovės, kitoniškumas, dažnai gaminami įvairūs egzotiški patiekalai.

Paminėjus bajorišką virtuvę, visi pirmiausia įsivaizduoja medžioklę ir žvėrieną, bet jau tais laikais pomėgis medžioti buvo siejamas labiau su pramoga, o ne su galimybe apsirūpinti maistu.

Dvare pynėsi įvairių tautų tradicijos

Ilzenbergo dvaras  nuo 1863 m. priklausė vokiečių kilmės carinės Rusijos geležinkelių inžinieriui Franzui Georgui Fuchsui: tuo laikotarpiu šiame dvare klestėjo vokiška tvarka ir kultūra.

1896 m. dvaro savininke tapo LDK bajorų Dimšų giminė, visų pirma – Eugenijus Dimša ir jo žmona Livia Maiorescu, buvusio Rumunijos premjero Titu Maiorescu duktė. Kartu su ja Ilzenbergo dvarą pasiekė ir rumuniški papročiai.

Dvaro šeimininkų puoselėjamos skirtingų tautų tradicijos paliko pėdsakų ir dabartiniame dvaro meniu. Čia ruošiami ne tik viščiukas tabaka ar šonkauliukai, bet ir vokiškos dešrelės, o daržovės garnyrui atkeliauja tiesiai iš čia pat esančių šiltnamių.

Patiekalams ruošti restorane naudojami du skirtingi griliai – kūrenamas anglimis bei dujinis. O naujai įrengtoje rūkykloje gardžiuose dūmuose ruošiami ir ūkyje užauginti viščiukai, ir netoliese pagauta žuvis, ir firminiu dvaro patiekalu tapę rūkyti kiaušiniai.

Ant stalo keliauja dvare užauginti produktai

Ilzenbergo dvaro ūkyje auginama per 10 tūkst. laisvai laikomų paukščių, iš jų apie 2200 vištų dedeklių, kurios per mėnesį sudeda apie 50 tūkst. kiaušinių. Taigi šio produkto dvare niekada nepritrūksta. Rūkyti kiaušiniai įgauna švelniai rudą atspalvį, o savo konsistencija šiek tiek primena virtus.

„Patiekalų ruošimui stengsimės patiekti kiek įmanoma daugiau mūsų ūkyje užaugintų produktų. Svečiams tai patiks, nes mūsų ūkio produktams taikomi patys aukščiausi kokybės standartai. Vietinių produktų naudojimas lemia ir puikią restorane paruoštų valgių kokybę“, – neabejoja „Ilzenbergo dvaro“ direktorė Diana Jokimčienė.

Staliukai restorano svečiams įrengti parko teritorijoje, tad mėgautis patiekalų skoniais galima gėrintis išpuoselėta aplinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.