Aludaris Artūras Perednis: kaip išvirti gėrimą kiekvieno skoniui?

Užsibrėžus tikslą išvirti tokį nealkoholinį alų, kuris netruktų pavergti skonių receptorius, svarbiausia yra pasitelkti plačią geriausių ekspertų komandą, kuri savo darbui kelia aukščiausią kokybės kartelę, sako „Gubernijos“ daryklos aludaris Artūras Perednis. Todėl į nealkoholinio „Gubernijos“ alaus atnaujinimą įsitraukė kone visi Šiaulių daryklos darbuotojai. Geriausio skonio paieškos „Gubernijos“ komandai užtruko devynis mėnesius, užtat šiandien visi vieningai sutaria: atnaujintas nealkoholinis „Gubernijos“ alus – nepriekaištingas vasaros pasirinkimas, tiksiantis kiekvieno skoniui.

„Gubernijos“ aludaris Artūras Perednis.
„Gubernijos“ aludaris Artūras Perednis.
 Artūras Perednis.
 Artūras Perednis.
„Gubernijos“ darykla Šiauliuose.<br> R.Šeškaičio nuotr. 
„Gubernijos“ darykla Šiauliuose.<br> R.Šeškaičio nuotr. 
„Gubernija“ atnaujino nealkoholinį alų.
„Gubernija“ atnaujino nealkoholinį alų.
Atnaujintos nealkoholinio „Gubernijos“ alaus pakuotės.
Atnaujintos nealkoholinio „Gubernijos“ alaus pakuotės.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 27, 2021, 8:00 AM

Aludario A. Perednio teigimu, nealkoholinio „Gubernijos“ alaus skonių atnaujinimą padiktavo besikeičiantys vartotojų įpročiai. Pastaraisiais metais vis labiau auga nealkoholinio alaus paklausa, kuri lemia žmonių norą turėti platesnį pasirinkimą, be to, vis labiau jaučiamas lengvesnių skonių poreikis.

„Jei anksčiau žmonės nealkoholinį alų pirkdavo vien „iš bėdos“, tarsi neturėdami kito varianto, tai šiandien jį renkasi sąmoningai. Išvystytos technologijos leido smarkiai patobulinti nealkoholinio alaus skonį, be to, sudarė sąlygas virti skirtingų rūšių alų taip sudarant platesnį pasirinkimą. Taigi šiandien nealkoholiniam alui keliama visa eilė kriterijų – žmonės renkasi iš skirtingų rūšių, ieško įdomesnių poskonių, nori būti maloniai nustebinti“, – sako A. Perednis.

Gubernija“ – už savus!

Besiruošdama vasarai „Gubernijos“ darykla atnaujino dvi savo siūlomas nealkoholinio alaus rūšis – tai lagerį „Ekstra“ ir „Tamsųjį“ elį.

Atnaujintą nealkoholinį alų „Gubernija“ pristatė šūkiu „Už savus!“, gimusiu atsigręžus į gimtąjį „Gubernijos“ kraštą – Šiaulius. Pasak aludario, tai drąsiai galėtų būti visų šiauliečių šūkiu, mat vienybė, savų palaikymas ir ryžtas yra savybės, būdingos kone kiekvienam miesto gyventojui.

„Taip ir „Gubernija“, būdama tikra šiauliete, nealkoholinį alų atnaujino vieningai, naująjį skonį kurdama kartu su plačia eskpertų ir specialistų iš skirtingų padalinių komanda. Ieškodami tinkamiausių atnaujintų skonių paruošėme net 75 gėrimų versijas, kurias degustuoti susitikome net 24 kartus! Kaskart ragaudami kvietėme vieni kitus dalintis savo įvertinimais, pastabomis ir idėjomis. Atnaujintus nealkoholinio „Gubernijos“ skonius patvirtinome tik tada, kai visi iki vieno degustacijų dalyviai sutiko: būtent šie skoniai mums – idealūs“, – sako A. Perednis.

Atnaujinti skoniai – ryškūs ir lengvi

Kaip pasikeitė nealkoholinio „Gubernijos“ alaus skoniai? Pasak A. Perednio, nuo šiol jie – dar geriau subalansuoti bei lengvesni, taip pat dar geriau atitinkantys kiekvienam stiliui – lageriui ir eliui – būdingus bruožus.

„Kaip ir būdinga išties geram lageriui, „Gubernijos“ nealkoholinis lageris yra grynas, harmoningas, lengvai geriamas, su maloniu apynių kartumu ir apynių aromatu. Tuo tarpu nealkoholiniam „Gubernijos“ tamsiajam eliui būdingas sodresnis ir ryškesnis skonis, kuriame jau galima ieškoti ir rasti įvairių poskonių. Pavyzdžiui, karamelės, skrudintos duonos ar lengvą šokolado“, – sako A. Perednis.

Anot aludario, atnaujinant nealkoholinį „Gubernijos“ alų komandos tikslas buvo sukurti tokius gėrimus, kurie savo savybėmis būtų kuo artimesni tradiciniam alui – tiek skoniu, tiek aromatais.

„Tą padaryti leido patobulėjusios gamybos technologijos, naujai išbandytos ir pritaikytos žaliavos. Pavyzdžiui, specialios mielių rasės, kurios fermentacijos metu formuoja sodrų, tradiciniam alui būdingą skonį“, – pasakoja aludaris.

Be to, pasak A. Perednio, atnaujinant nealkoholinį „Gubernijos“ alų iš esmės peržiūrėti ir gamybos procesai. Kad atnaujintas nealkoholinis „Gubernijos“ alus išties tinka kiekvieno skoniui, jau byloja ir pirmieji vartotojų įvertinimai – A. Perednis pasakoja vis sulaukiantis ragautojų komplimentų.

„Galima sakyti, kad žmonių įvertinimai taip pat atliepia šūkį „Už savus!“. Puikūs vartotojų atsiliepimai mus ragina nesudėti rankų ir dar labiau tobulėti“, – sako A. Perednis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.