Palanga tapo gurmanų rojumi – viskam išragauti atostogų neužteks

Atostogos prie jūros gali tapti skanių atradimų metu – didžiausias šalies kurortas Palanga šį sezoną siūlo pažintį su įvairiausiais gurmaniškais patiekalais ir skirtingomis virtuvėmis. Restoranų, kavinių, virtuvių ir patiekalų pasirinkimas toks, kad norint visko paragauti atostogų gali ir neužtekti.

Atostogos prie jūros gali tapti skanių atradimų metu – didžiausias šalies kurortas Palanga šį sezoną siūlo pažintį su įvairiausiais gurmaniškais patiekalais ir skirtingomis virtuvėmis.
Atostogos prie jūros gali tapti skanių atradimų metu – didžiausias šalies kurortas Palanga šį sezoną siūlo pažintį su įvairiausiais gurmaniškais patiekalais ir skirtingomis virtuvėmis.
Atostogos prie jūros gali tapti skanių atradimų metu – didžiausias šalies kurortas Palanga šį sezoną siūlo pažintį su įvairiausiais gurmaniškais patiekalais ir skirtingomis virtuvėmis.
Atostogos prie jūros gali tapti skanių atradimų metu – didžiausias šalies kurortas Palanga šį sezoną siūlo pažintį su įvairiausiais gurmaniškais patiekalais ir skirtingomis virtuvėmis.
Atostogos prie jūros gali tapti skanių atradimų metu – didžiausias šalies kurortas Palanga šį sezoną siūlo pažintį su įvairiausiais gurmaniškais patiekalais ir skirtingomis virtuvėmis.
Atostogos prie jūros gali tapti skanių atradimų metu – didžiausias šalies kurortas Palanga šį sezoną siūlo pažintį su įvairiausiais gurmaniškais patiekalais ir skirtingomis virtuvėmis.
Atostogos prie jūros gali tapti skanių atradimų metu – didžiausias šalies kurortas Palanga šį sezoną siūlo pažintį su įvairiausiais gurmaniškais patiekalais ir skirtingomis virtuvėmis.
Atostogos prie jūros gali tapti skanių atradimų metu – didžiausias šalies kurortas Palanga šį sezoną siūlo pažintį su įvairiausiais gurmaniškais patiekalais ir skirtingomis virtuvėmis.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 29, 2021, 12:37 PM, atnaujinta Jul 29, 2021, 12:37 PM

Sparčiai atsinaujinanti ir modernėjanti Palanga jau ne pirmus metus maloniai stebina kurorto gyventojus ir miesto svečius. Čia kasmet daugėja maitinimo įstaigų, kurių įvairovė įtinka ir išrankiausiems gurmanams, ir šeimoms, ir jaunimui. Ši vasara – ne išimtis.

Po karantino – atsinaujinimas

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė teigė, kad kurorto maitinimo įstaigos veiklos sustabdymu per karantiną pasinaudojo labai produktyviai: „Jos labai intensyviai ruošėsi vasaros sezonui – visi puikiai suprato, kad, norint juo pasinaudoti maksimaliai efektyviai, reikia būti labai gerai pasirengusiems.“

Tad restoranai ar kavinės vasarotojus – poilsiautojus ir kurorto svečius šią vasarą stebina naujais pasikeitusiais valgiaraščiais, naujais produktais, gaminimo technologija ar pateikimo būdu.

Restoranai ir kavinės per karantiną gerokai atsinaujino – kol nedirbo, darė remontus tiek viduje, tiek lauke, rengė, rekonstravo arba plėtė terasas, lauko barus.

Kartu buvo ruošiamasi ir valgiaraščio pokyčiams. Vienos maitinimo įstaigos valgiaraščius atnaujino savo pajėgomis, kitos į pagalbą kvietėsi profesionalius šefus, trečios visiškai keitė restorano koncepciją, sudarydamos franšizės sutartis.

Virtuvių ir patiekalų įvairovė

Šį sezoną kurorte valgytojus vilioja ne tik poilsiautojų jau pamėgti ir įvertinti restoranai ar kavinės – duris atvėrė nemažai maitinimo įstaigų iš Vilniaus ar Kauno, ir jau žinomų, ir visiškai naujų. „Pokyčių labai daug. Ir visa tai dėl svečių, kurie šiemet turi kaip niekada daug galimybių rinktis“, – kalbėjo I.Valaitienė.

Tad kurorte prie Baltijos jūros galima rasti gruzinišką, uzbekišką, meksikietišką, tailandietišką, ukrainietišką ir kitokias virtuves. Nemažą pasirinkimą turi sušių, picų ar gruzdintų patiekalų gerbėjai. Kaip ir pernai, labai populiarūs greitojo maisto restoranėliai, kuriuos pamėgo jaunimas ar tie, kurie taupo laiką, šeimos su vaikais.

Labai populiari ir klasika – Palangoje veikia daugybė europietiškos virtuvės restoranų. „Tačiau visi jie išskirtiniai – kiekvienas turi kokį nors ypatingą savo bruožą ar patiekalą, kuriuo didžiuojasi“, – pasakojo asociacijos prezidentė.

Vieni restoranai garsėja išskirtinių pusryčių formatu – vadinamaisiais vėlyvaisiais pusryčiais, kai svečiai kviečiami pusryčiauti lėtai ir ilgai, mėgaujantis aplinka, bendravimu, susitikimais su mielais žmonėmis. Tokie pusryčiai atostogų metu itin populiarūs. Kiti akcentuoja „a la carte“ meniu, treti kviečia romantiškos vakarienės, kuri ruošiama prie jų akių.

Kuo viliojami vasarotojai?

Žuvies mėgėjus kviečia naujas šviežios žuvies ir jūrų gėrybių restoranas, kitas restoranas didžiuojasi gurmanišku ančių kepenėlių paštetu („Foie gras“), patiekiamu su trumų aliejumi, dar kitas kviečia paragauti skaniausiai Palangoje paruošto aštuonkojo ar geriausio deserto „Pavlovos“, o ketvirta maitinimo įstaiga tiki, kad naujasis kurorto karalius yra plovas, tad poilsiautojus vilioja net trijų rūšių uzbekišku plovu. Ir tai tik keletas pavyzdžių iš gausybės to, kas naujo vasarotojams siūloma kurorte.

„Grilio patiekalai kurorte tikrai populiarūs – ne išimtis ir šie metai, – pastebėjo I.Valaitienė. – Kad įtiktų lankytojams, daugybė restoranų investavo ir į specialią įrangą, ir į aplinką.“

Štai naujas restoranas, įsikūręs legendiniuose poilsio namuose, gerai kepsninei nepagailėjo net 15 tūkstančių eurų – klientai apie tai turbūt niekada net nesusimąstytų. Tačiau, pasak I.Valaitienės, kad ir kiek būtų naujovių, jos neužgožė jau klasika tapusių Palangą garsinančių restoranų, kurie jau seniai turi savo lojalius lankytojus.

Penas ir kūnui, ir sielai.

I.Valaitienė pastebėjo dar vieną tendenciją: po karantino, kai daugelis išsiilgo kultūros renginių, šiemet siūloma kaip niekada daug gastronominių kelionių kartu su kultūrine programa. Daugelis maitinimo įstaigų pasistengė atnaujinti atlikėjų sąrašą, tad dabar kurorte kiekvieną vakarą galima leisti vis kitame restorane ir klausytis skirtingų atlikėjų – jų pasiūla labai plati.

Taip pat restoranuose kartu su vakariene siūloma nemažai pažintinių renginių apie maistą.

Restoranai vis dažniau kviečiasi svečių, kurie vakarienei suteiktų papildomų emocijų ar netgi žinių: lankytojai supažindinami su įvairių gėrimų gamybos paslaptimis, rengiamos degustacijos ar austrių vakarėliai, kai austrės atidarinėjamos prie svečių akių ir net gali būti patiektos ant jūros kranto.

Keičia kurorto veidą

„Pasiūlymų yra kiekvienam svečiui – nuo mažiausio iki išrankiausio. Kiekvienas ras sau vietą tiek pagal virtuvę, tiek pagal maitinimo įstaigos vietą, tiek pagal kainą.

Niekur neišnyko ir įstaigos, kuriose galima pavalgyti pigiau, kurių asortimentas – tradicinis: šaltibarščiai, cepelinai, karbonadai. Tokių vietų yra ir jos neišnyks, nes kai kuriems poilsiautojams to reikia.

Tačiau dauguma kavinių ir restoranų ieško įvairovės, išskirtinio bruožo, nori atvesti į kurortą tai, ko jame dar nėra. Visa tai keičia tiek vartotojų pasirinkimą, tiek kurorto maitinimo įstaigų įvaizdį. Jis tikrai keičiasi į gera – tiek galimybe rinktis, tiek kokybe“, – įsitikinusi I.Valaitienė.

Nors kurorte daugėja įvairių tautų virtuvių, lietuviškos virtuvės, pasak jos, niekas neišstums. „Tai kurortas, pritaikytas šeimoms, tad lietuviška virtuvė jame išliks. Yra įstaigų, kuriose puoselėjamos senosios tradicijos, tačiau visiems gerai žinomus patiekalus stengiamasi pasiūlyti su nauju įdaru ar prieskoniu – ir šie nauji atradimai taip pat maloniai stebina vasarotojus“, – kalbėjo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.