Oranžine saule vadinamas rudens delikatesas – persimonas. Keli naudingi patarimai ir receptas

Nors žiemą saulė danguje pasirodo vis rečiau, neverta nukabinti nosies, nes turime puikią alternatyvą – oranžine saule vadinamus persimonus!

Persimonai.<br>123rf.com nuotr.
Persimonai.<br>123rf.com nuotr.
Persimonų džemas.<br>123rf.com nuotr.
Persimonų džemas.<br>123rf.com nuotr.
Persimonai.<br>123rf nuotr.
Persimonai.<br>123rf nuotr.
Persimonai.<br>123rf nuotr.
Persimonai.<br>123rf nuotr.
Persimonai.<br>123rf.com nuotr.
Persimonai.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 19, 2021, 8:08 AM

Šių uogų (taip, uogų!) sezonas tęsiasi nuo rugsėjo iki gruodžio mėn.

Gali tekti laukti net 7 metus, kad persimonų medis užaugintų pirmuosius vaisius.

Įdomus faktas: iš džiovintų persimonų lapelių galima virti arbatą.

Naudingi patarimai

„Jei norite, kad persimonai greičiau sunoktų, laikykite juos kambario temperatūroje. Kuo persimonas minkštesnis, tuo labiau jis sunokęs“, – pasakoja UAB „Augma“ rinkodaros skyriaus vadovė Monika Kubiliūtė.

Įmonės atstovė dalijasi dar keliais naudingais pastebėjimais.

Jei prisipirkote daug persimonų ir nenorite, kad visi greitai sunoktų, laikykite juos šaldytuve.

Jei norite šviežiais persimonais mėgautis dar ilgiau, galite juos užšaldyti 18 laipsnių šalčio temperatūroje. Jie išliks švieži ir nepakitusio skonio iki 3 mėn. Atšildykite kambario temperatūroje. Užšaldykite supjaustę gabalėliais arba padarę tyrę.

Jei laikysite persimonus su bananais, obuoliais ir kitais vaisiais, kurie išskiria daug etileno dujų, jie sunoks greičiau.

Kuo persimonas kietesnis ir jo odelė šviesesnė, tuo jis mažiau sunokęs. Sunokusi uoga būna minkšta, odelė plona, spalva sodri.

M. Kubiliūtė pasidalijo ir persimonų džemo receptu. Jis puikiai tiks ir prie blynų, ir prie brusketos su minkštu sūriu. Išbandykite!

Persimonų džemo receptas

Reikės:

  • 6 vnt. persimonų, supjaustytų smulkiais kubeliais
  • 2 arb. šaukštelių citrinų sulčių
  • 250 g cukraus
  • 1/2 arb. šaukštelio druskos

Kaip gaminti

Supjaustytus persimonus supilkite į puodą su citrinos sultimis. Kaitinkite ant vidutinės ugnies 15 minučių, kad vaisius suminkštėtų.

Po 15 minučių supilkite cukrų ir druską ir maišykite tol, kol cukrus ištirps. Troškinkite dar 10–15 minučių, kad masė sutirštėtų. Galima naudoti trintuvą, jei norite išgauti reikiamą konsistenciją.

Sudėkite džemą į stiklainius. Neatidarytas vėsioje patalpoje gali būti laikomas iki metų. Atidarius išsilaiko iki mėnesio.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.