Parodė, kiek paklojo už vakarienę atnaujintame Klaipėdos restorane: tai ne kiekvienam

Po paskutinės apžvalgos, kuri alsavo visišku nusivylimu, sulaukiau ne vieno priekaišto, žmonės mane net vadino restoranų žudiku.

Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Naminiai, lašiša įdaryti ravioliai – 14,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Naminiai, lašiša įdaryti ravioliai – 14,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Aštuonkojų salotos su virtomis mažosiomis bulvėmis – 12 eurų.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Aštuonkojų salotos su virtomis mažosiomis bulvėmis – 12 eurų.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Aštuonkojų salotos su virtomis mažosiomis bulvėmis – 12 eurų.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Aštuonkojų salotos su virtomis mažosiomis bulvėmis – 12 eurų.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Venecijietiškai kepti kalmarai, krevetės, cukinijos ir baklažanai – 14,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Venecijietiškai kepti kalmarai, krevetės, cukinijos ir baklažanai – 14,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Venecijietiškai kepti kalmarai, krevetės, cukinijos ir baklažanai – 14,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Venecijietiškai kepti kalmarai, krevetės, cukinijos ir baklažanai – 14,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Keptas otas su vyšniniais pamidoriukais, kaparėliais, alyvuogėmis ir pesto padažu – 19 eurų.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Keptas otas su vyšniniais pamidoriukais, kaparėliais, alyvuogėmis ir pesto padažu – 19 eurų.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Keptas otas su vyšniniais pamidoriukais, kaparėliais, alyvuogėmis ir pesto padažu – 19 eurų.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Keptas otas su vyšniniais pamidoriukais, kaparėliais, alyvuogėmis ir pesto padažu – 19 eurų.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Keptas otas su vyšniniais pamidoriukais, kaparėliais, alyvuogėmis ir pesto padažu – 19 eurų.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Keptas otas su vyšniniais pamidoriukais, kaparėliais, alyvuogėmis ir pesto padažu – 19 eurų.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Tradicinis itališkas ant grotelių keptas jautienos „Rib–Eye“ kepsnys – 21,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Tradicinis itališkas ant grotelių keptas jautienos „Rib–Eye“ kepsnys – 21,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Tradicinis itališkas ant grotelių keptas jautienos „Rib–Eye“ kepsnys – 21,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Tradicinis itališkas ant grotelių keptas jautienos „Rib–Eye“ kepsnys – 21,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Tradicinis itališkas ant grotelių keptas jautienos „Rib–Eye“ kepsnys – 21,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Tradicinis itališkas ant grotelių keptas jautienos „Rib–Eye“ kepsnys – 21,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Tradicinis itališkas ant grotelių keptas jautienos „Rib–Eye“ kepsnys – 21,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Tradicinis itališkas ant grotelių keptas jautienos „Rib–Eye“ kepsnys – 21,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Tradicinis itališkas ant grotelių keptas jautienos „Rib–Eye“ kepsnys – 21,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Tradicinis itališkas ant grotelių keptas jautienos „Rib–Eye“ kepsnys – 21,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Tiramisu – 6 eurai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Tiramisu – 6 eurai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Panakota – 6 eurai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Panakota – 6 eurai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Panakota – 6 eurai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Panakota – 6 eurai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Panakota – 6 eurai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje. Panakota – 6 eurai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Restoranas „Skandalas“ Klaipėdoje.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (38)

Riebus katinas

Nov 17, 2021, 5:43 PM

Abejoju, ar ta apžvalga nužudė restoraną „Monai“, bet spyris į pasturgalį, tikiuosi, pažadino ant laurų miegantį restorano kolektyvą.

Tad eidamas į restoraną „Skandalas“ maniau, kad po jo apžvalgos ta pravardė niekur nedings. Nes paskutinį kartą į „Skandalą“ buvau užsukęs prieš gerus penkerius metus, ir tai, ką tada išvydau, mane nuliūdino taip stipriai, kad nepasilikome pietų – išėjome net neprisėdę. Tuomet restoranas alsavo dvasia, kurią puikiai perteikia Maironio eilėraščio „Trakų pilis“ eilutės: pelėsiais ir kerpėm apaugus...

Bet užsukęs šį kartą aš „Skandalo“ neatpažinau – padarytas remontas, jauku. Staleliai su odiniais minkštasuoliais pritaikyti ne tik papietauti, bet ir ilgesniam pavakarojimui. Tad vieną iš tokių mes ir išsirenkame vakarienei.

Šioje apžvalgoje dar kartą paminėsiu restoraną „Monai“, nes „Skandalas“ – jo visiška priešingybė. Jei vieno interjeras priminė NATO kareivių valgyklėlę, tai kitą dėl jo didybės ir prabangos jau buvo galima vadinti restoranu.

Dar, kas yra būdinga restoranams, – tai padavėjų skaičius. Tą vakarą jų buvo, sakyčiau, net per daug. Jei neklystu, suskaičiavau 6. O staliukų užimtų tebuvo 4–5.

Dėl to mes negalėjome pasiskųsti padavėjos dėmesiu.

Meniu, mano nuomone, kaip restoranui – per didelė patiekalų gausa. Jei man leistų jį pakeisti, tai pirma, ką padaryčiau – iš jo išmesčiau picas.

Kadangi prisimenu pirmus šio restorano meniu ir patiekalus, gal dėl pamatęs picas kiek nustebau, ir tik dėl to nė vienos jų neįtraukėme į testuojamų patiekalų sąrašą.

Alaus nuotraukų nebus, bet vieną užkandį, tinkantį būtent prie alaus, tą vakarą mes testavome. Ir tai buvo venecijietiškai kepti kalmarai, krevetės, cukinijos ir baklažanai. Nors viską gaubė plonytė traški tempura, o patį užkandį atlydėjo padažas, man jį skanaujant ir užgeriant alumi toks derinys pasirodė tinkamiausias.

Bent kiek labiau prisikabinti prie patiekalų ir pateisinti restoranų žudiko vardo neleido man ir kiti du užkandžiai.

Aštuonkojo salotos su virtomis mažosiomis bulvytėmis į kompaniją buvo be bazilikų pasiėmę ir salierą. Tai jei norėčiau puoselėti bjauraus restorano kliento įvaizdį, padavėjai būčiau pasakęs būtent priekaištą dėl nederančių salierų. Bet tai, kad man ne visada įtinka salierai, kaltas aš, o ne šį patiekalą kūręs virtuvės šefas.

Dar vienas mūsų stalą aplankęs užkandis prieš pagrindinius patiekalus buvo ravioliai, įdaryti lašiša, su midijomis, krevetėmis ir kalmarų ragu. Va šis patiekalas dėl puikiai suderintų ingredientų tapo mūsų stalo to vakaro užkandžių karaliumi, tad kitą kartą užsukęs būtinai jo užsisakysiu, nes tą vakarą jo gavau tik patestuoti, o garbė jį suvalgyti atiteko kitiems dviems tą dieną su mumis vakarieniavusiems Katinams.

Pademonstruoti kažkokią karštų patiekalų įvairovę man šį kartą nepavyko. Kad ir kaip stengiausi įsiūlyti pasirinkti skirtingus patiekalus, mano kompanija tam „nepasirašė“. Aš vienintelis užsisakiau jautienos „Rib–Eye“ kepsnį, o visi kiti Katinai kaip susitarę nutarė valgyti oto kepsnius.

Žvelgdami į kepsnių nuotraukas jūs, spėju, visi užsiduosite klausimų, o kur gausesnis garnyras.

Paminėsiu, kad šiame restorane bulvių košę arba gruzdintas bulvytes galima užsisakyti atskirai, ir tai papildomai kainuoja 2,70 euro. Bet kai kepsnių kainos svyruoja ties 20 eurų ir aukščiau, tie keli eurai nebeturi didelės reikšmės. Bulvių nenorėjom, nes vakarieniavome vėlai, o ir bulves kaip garnyrą pastaruoju metu  tik paskanaujame, nes, liaudiškai tariant, bandome sėsti „ant dietos“.

Ir jums rekomenduoju mėsą valgyti su daržovėmis, jei mėgstate bulves – valgykit su daržovėmis, bet nekiškit visko kartu į skrandį: mėsos, daržovių, bulvių. Neapkraukite jo nereikalingu darbu.

Man patiektas jautienos kepsnys slėpėsi po gražgarstėmis – turbūt iš gėdos buvo prisidengęs žalumynais, nes vos pakėlęs pirmą mėsos gabaliuką pastebėjau, kad mano prašymas iškepti kepsnį vidutiniškai (medium rare) buvo neišgirstas arba virtuvėje pramiegota kepant.

Pasikvietęs padavėją išsakiau savo pretenziją.

Ar ta virtuvės „kliurka“ mane sunervino? Nelabai, nes tiek padavėja, tiek virtuvė sureagavo žaibiškai – toks jausmas, kad virtuvėje metė visus kitus užsakymus ir puolė kepti man kito kepsnio, nes jis ant mūsų stalo garavo jau po kelių minučių.

O ir kiti Katinai tik buvo pradėję valgyti oto kepsnius, prie kurių buvo pridėta įdomaus garnyro, kurio negaliu nepaminėti: tai alyvuogės ir kaparėliai.

Dėl to, kad per porą staliukų nuo mūsų romantines dainas plėšė muzikantai, vakaras pasidarė dar gražesnis.

Ta mažytė klaidelė būtų šį restoraną palikusi su vertinimu 4/5, jei ne desertai. Jei „Panna cotta al lampone“ buvo tiesiog taisyklingai pagaminta klasikinio recepto versija su miško uogomis, suteikusiomis jam rūgštelės atspalvio, tai tiramisu buvo lyg dievo bučinys Riebiam katinui į kaktą. Tai buvo kažkas, ko žodžiais neapsakysi – tokia gaiva ir palaima sielai tame indelyje, kad visos dietos nuėjo šuniui ant uodegos.

Nemėgstu gražbyliauti, taip pat esu labiau linkęs žarstyti kritiką, bet šį kartą turiu pripažinti, jog „Skandalas“ mane maloniai nustebino.

Ne aš vienas – daugybė mano draugų ir pažįstamų, kažkada buvusių šio restorano nuolatinių klientų, jį buvome išbraukę iš lankytinų restoranų sąrašo. Bet po šio vakaro vertindamas „Skandalą“ 5/5, džiaugiuosi, kad jis pakilo kaip feniksas iš pelenų.

Šį restoraną rekomenduoju šiek tiek daugiau nei vidutines pajamas uždirbantiems. Nes porai lengvai, nepersivalgant papietauti ar pavakarieniauti tikrai reikės 100 eurų. Draugų sąskaitos nefotografavau, nes už juos nemokėjau, bet jų sąskaita buvo kiek didesnė nei 100 eurų.

Tad jei sau galite leisti išleisti tokią sumą per vieną vakarą, rekomenduoju atgimusį „Skandalą“. Jauku, skanu ir, kas svarbiausia, muzikantai jus linksmins, kol vakarieniausit.

„Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.