Štai ko dar nežinojote apie didžiuosius greipfrutus: kai kas tikrai nustebins

Jei reikėtų įvardinti skaniausią greipfrutą, neabejojame – daugelis pasirinktų didžiuosius greipfrutus, kuriuos mes dažniausiai vadiname „pomelo“. Didysis greipfrutas yra gaivus, kvapnus, o lengvas kartumas irgi nepamaišo.

Didieji greipfrutai yra vieni didžiausių citrusinių vaisių.<br>123rf nuotr.
Didieji greipfrutai yra vieni didžiausių citrusinių vaisių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2021, 10:21 AM

„Didysis greipfrutas yra labai vertingas mūsų sveikatai – naudingosios medžiagos (kaip vitaminai C, B1, B2, varis, kalis), esančios vaisiuje, prisideda prie geresnės širdies veiklos, apsaugo odą nuo senėjimo, turi antibakterinių ir priešgrybelinių savybių“, – pasakoja UAB „Augma“ rinkodaros skyriaus vadovė Monika Kubiliūtė.

Vertingi patarimai ir įdomybės

„Didieji greipfrutai yra vieni didžiausių citrusinių vaisių, pagrindinis jų sezonas yra žiemą ir ankstyvą pavasarį, tad mėgaukitės jais jau dabar – skoninės savybės bus ryškiausios, naudingųjų medžiagų sezono metu taip pat yra daugiausia. Šio vaisiaus minkštimas gali būti įvairių spalvų: žalsvai geltonos, geltonos, rožinės, raudonos“, – sako M.Kubiliūtė.

Optimaliausios šių greipfrutų laikymo sąlygos – 10–15 laipsnių temperatūra. Norėdami mėgautis citrusiniais vaisiais ilgiau, laikykite juos šaldytuvo lentynoje neuždengtus – jie išliks švieži iki dviejų savaičių. Jei laikysite ilgiau, vaisiai praras drėgmę ir išsausės.

Ar žinojote, kad norint pasaldinti greipfrutą, jį reikėtų apibarstyti trupučiu druskos? Ji sumažina greipfruto rūgštumą ir išryškina jo natūralų saldumą.

Greipfrutų ir avokadų salotos

Reikės:

  • 1 pankolio, supjaustyto plonais griežinėliais
  • 1 avokado, nulupto ir supjaustyto gabalėliais
  • 2 greipfrutų, nuluptų, skiltelėmis
  • 2 saujų žalumynų (žirnių daigai, mini špinatai, rėžiukai ir pan.)
  • kietojo sūrio

Padažo, kuriam pagaminti reikės:

  • 60 ml šviežiai spaustų greipfrutų sulčių
  • 60 ml aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 2 v. š. baltojo balzaminio acto
  • 1 v. š. smulkinto šalotinio svogūno
  • 1 a. š. grūdėtųjų rudųjų garstyčių
  • 1/2 a. š. druskos
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti
 
Dideliame salotų dubenyje sumaišykite pankolį, avokadą, greipfrutus ir žalumynus. Apšlakstykite 3–4 šaukštais padažo ir pagardinkite druska bei pipirais. Gardinkite prieskoniais ir kietuoju sūriu.

Padažą paruošti paprasta: supilkite visus ingredientus į stiklainį, užsukite dangtelį ir suplakite.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.