Lietuviai vis labiau linkę pasilepinti: ant švenčių stalo daugėja gurmaniškų gėrybių

Prekybininkai pastebi, kad pasitikdami Naujuosius metus lietuviai linkę pasilepinti. Laukiant vidurnakčio mėgaujamasi gurmaniškais patiekalais, kurių paprastai nebūna net ant šventinio Kalėdų stalo.

Austrės.<br>V.Skaraičio nuotr.
Austrės.<br>V.Skaraičio nuotr.
Austrės.<br>123rf nuotr.
Austrės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 29, 2021, 7:56 PM

„Dauguma žmonių Naujuosius metus pasitinka su naujomis svajonėmis, lūkesčiais ir planais. Pastebime, kad mūsų klientai šventinį Naujų metų stalą stengiasi praturtinti įvairiais gastronominiais atradimais, nekasdieniais pasirinkimais, naujovėmis.

Jei ruošiantis Kūčių vakarienei ir Kalėdoms dominuoja tradiciniai žuvies, mėsos ar paukštienos patiekalai, tai Naujųjų stalui žmonės neretai renkasi „lengvesnius“, bet gurmaniškesnius maisto produktus.

Išauga pelėsinių sūrių, įvairių užtepėlių ir paštetų, vytintos mėsos gaminių paklausa. Naujųjų metų išvakarėse perkamos burgundiškos sraigės, ikrai bei jūros gėrybės“, – sako lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Ji pastebi, kad per šventinę vakarienę vis daugiau pirkėjų leidžia sau pasilepinti prabangių restoranų vertais išskirtiniais produktais.

„Tikriausiai dalis klientų vadovaujasi nuostata, kad bent vieną kartą per metus galima sau leisti daugiau. Ne veltui sakoma, jog, kaip sutiksi ateinančius metus, tokie jie ir bus – gausesni, turtingesni, geresni“, – priduria E.Dapkienė.

Pastarųjų kelių metų pardavimų duomenys rodo, kad Naujųjų metų išvakarėse net dešimtimis kartų išauga austrių, midijų, krevečių ir kitų jūros gėrybių paklausa. Taip pat rekordiškai šokteli natūraliųjų juodųjų bei lašišinių ikrų pardavimai.

Kita pastebima tendencija, anot E.Dapkienės, kad vis daugiau pirkėjų siekia šventinį stalą paruošti kuo greičiau ir paprasčiau: žmonės renkasi kulinarų jau paruoštus mėsos ir žuvies gaminius bei įvairias salotas, mišraines.

„Kepimui paruošti marinuoti mėsos gaminiai užtikrina, kad prieš ateinant svečiams namuose pasklis malonus ir apetitą žadinantis kvapas. Tokius gaminius tereikia pašauti į įkaitintą orkaitę ir ištraukti po nustatyto laiko“, – sako E.Dapkienė ir priduria, kad šiemet prekybos tinklo meistrai klientams paruošė nemažai naujienų, pavyzdžiui, kiaulienos šoninės vyniotinį juodųjų česnakų padaže, meduje marinuotą anties krūtinėlę ir kitų patiekalų.

Taip pat lietuviškas Naujų metų šventinis stalas neatsiejamas be tortų ir pyragų bei egzotinių vaisių.

Kartu su tradiciniais mandarinais, bananais, apelsinais į krepšelius keliauja kinkanai, kertuočiai, pasiflorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.