5 išmaniosios programėlės padės lengviau paruošti vaišes Naujųjų stalui

Prieš pat Naujųjų metų sutikimą sužinojote, kad į jūsų namus sugužės daugybė svečių? Laiko liko nebedaug, tačiau nežinote, kuo juos nustebinti? Pasirūpinti lengvai ir greitai pagaminamų vaišių receptais padės išmaniųjų telefonų programėlės.

Pasirūpinti lengvai ir greitai pagaminamų vaišių receptais padės išmaniųjų telefonų programėlės. <br>„Pixabay“ nuotr.
Pasirūpinti lengvai ir greitai pagaminamų vaišių receptais padės išmaniųjų telefonų programėlės. <br>„Pixabay“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2021, 6:06 PM

Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas teigia, kad maistą ruošti galima lengviau ir įdomiau, nes aplikacijose rasite naudingų funkcijų, pavyzdžiui, priminimus, receptų filtravimą ar prekių sąrašo generatorių.

1. „Yummly“ – nemokamoje šios programėlės versijoje rasite daugiau nei 2 milijonus receptų, kai kuriuose iš jų pateikiami vaizdo įrašai, kur žingsnis po žingsnio aiškinamas gaminimo procesas. „Yummly“ esantys įrankiai aiškiai suskirsto receptus pagal jūsų gaminimo tikslus, įgūdžius ir mitybos įpročius.

Čia rasite alergenų ir skonių filtrus bei galėsite pridėti mėgstamiausius ingredientus.

Aplikacijos technologijos leidžia planuoti valgius ir sinchronizuoti juos savo asmeniniame kalendoriuje. Naudodami šią programėlę tikrai spėsite paruošti visus norimus patiekalus, nes planavimo įrankis nustatytu laiku primins, kada reikia pradėti gaminti. Aplikacija veikia ir su balso valdikliu, tad galėsite balso komandomis sustabdyti įrašą ar grįžti atgal.

2. „Cozi“ – tai ne tik receptų, bet ir šeimos organizacinė programėlė, kurioje galite pasiskirstyti įvairiais darbais ir šventinį stalą paruošti daug lengviau. Aplikacija leidžia ne tik organizuoti maisto gaminimo grafiką, bet ir atrasti įdomių receptų ar į savo sąrašą įtraukti rastus internete. Galėsite vos keliais paspaudimais pasidalinti pirkinių sąrašu, receptu ar užduotimis su šeimos nariais bei draugais, tad šventinių vaišių ruošimas bus sklandus ir paprastas.

Programėlėje esanti funkcija „no-dim button“ (liet. „Išlaikyti ekraną įjungtą“) neleis telefono ekranui užtemti, kol gaminsite.

Nesvarbu, kurioje vietoje esate, ar kokiu išmaniuoju prietaisu naudojatės, galėsite lengvai valdyti savo paskyrą ir greitai pasiekti reikiamą informaciją. Ši aplikacija yra nemokama, tačiau galima įsigyti ir mokamą jos versiją „Cozi Gold“, kurioje suteikiamos papildomos funkcijos, kaip kontaktų sąrašas, gimtadienių priminimai bei mėnesinės ataskaitos.

3. „Kitchen Stories: tasty recipes“ – programėlėje galėsite pasisemti įkvėpimo iš tūkstančių nemokamų receptų, HD mokomųjų vaizdo įrašų ir straipsnių apie maisto gaminimą. Čia turėsite visas galimybes ne tik atrasti naujus patiekalus, bet ir dalintis pačių sukurtais receptais su pasauline bendruomene.

Aplikacijos įrankiai leidžia susikurti asmeninį profilį, komentuoti ir išsaugoti mėgstamiausius receptus asmeninėje kulinarijos knygoje, kurią galėsite „vartyti“ jums patogiu metu.

Programėlės technologijos užtikrina, kad gaminimo procesas būtų sklandus ir paprastas – čia rasite „gaminimo režimą“ ir pirkinių sąrašo generatorių, kurį galite eksportuoti į išmaniojo priminimus. Naudokitės ir matavimo vienetų skaičiuoklės įrankiu, kad lengvai pritaikytumėte ingredientų kiekius pagal porcijos dydį.

4. „Tasty“ – šioje programėlėje rasite daugiau nei tris tūkstančius receptų ir unikalių vaizdo įrašų. Tikriausiai bent vieną iš šių smagių receptų esate matę socialinių tinklų paskyrose, tad dabar puikus metas juos išbandyti. Labai paprasti ir greitai pagaminami patiekalai bei užkandžiai puikiai tiks Naujųjų stalui.

Aplikacijos technologijos užtikrins, kad gautumėte priminimus ir rekomendacijas apie tinkamiausius receptus Naujųjų sutikimui. Aplikacijos įrankiai leis nustatyti filtrus receptams, pagal virtuvę, sudėtingumą ar gaminimo laiką. Čia rasite skyrius, kuriuose galite vertinti, komentuoti ir siūlyti receptų pakeitimus. Programėlėje nepatinkančius receptus ar ingredientus galite įtraukti į juodąjį sąrašą.

5. „Cookpad: Find & Share Recipes“ – pasaulinė dalijimosi receptais platforma, kurioje galite ieškoti, kurti ir dalintis tūkstančiais namuose gaminamų patiekalų receptų. Ieškokite receptų ne tik pagal savo mitybą, bet ir pagal tai, kokių ingredientų turite namie. Programėlė padės pasirūpinti šventinėmis vaišėmis be didžiulių išlaidų ir pastangų. Čia galėsite ne tik pasisemti idėjų, bet ir dalyvauti gaminimo iššūkiuose ir internetinėse maisto ruošimo pamokose su didžiule bendraminčių bendruomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.