Populiariame bare laukė tikras cirkas: pigu, porcijos didelės, bet iš jo išėjome alkani Baro savininkas pateikė atsaką

Didelės porcijos, mažos kainos. Tai dažniausi terminai, daugelio vartojami norint apibūdinti kokią maitinimo įstaigą. Važiuodamas su draugais pietų į jau prieš keletą metų mano paties išgirtą barą „Sotus vilkas“, įsikūrusį Vilkyčiuose, taip jį apibūdinau ir aš, bandydamas nupasakoti, kokių patiekalų mums šiandien teks paskanauti.

Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Kaimiška burokynė – 5,60 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Kaimiška burokynė – 5,60 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Kaimiška burokynė – 5,60 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Kaimiška burokynė – 5,60 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Kaimiška burokynė – 5,60 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Kaimiška burokynė – 5,60 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Kaimiška burokynė – 5,60 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Kaimiška burokynė – 5,60 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Šiupininė – 1,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Šiupininė – 1,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Šiupininė – 1,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Šiupininė – 1,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Kepta duona su sūriu – 3,60 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Kepta duona su sūriu – 3,60 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Troškinti kalmarai su baravykais – 9,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Troškinti kalmarai su baravykais – 9,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Troškinti kalmarai su baravykais – 9,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Troškinti kalmarai su baravykais – 9,90 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Makaronai su vištienos kepsneliu – 6,50 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Makaronai su vištienos kepsneliu – 6,50 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Makaronai su vištienos kepsneliu – 6,50 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Makaronai su vištienos kepsneliu – 6,50 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Jautienos kepsnys su voveraitėmis – 9,20 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Jautienos kepsnys su voveraitėmis – 9,20 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Jautienos kepsnys su voveraitėmis – 9,20 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Jautienos kepsnys su voveraitėmis – 9,20 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Bulvinis blynas su mėsa – 3,80 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Bulvinis blynas su mėsa – 3,80 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Bulvinis blynas su mėsa – 3,80 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. Bulvinis blynas su mėsa – 3,80 euro.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Baras „Sotus vilkas“, Vilkyčiai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (36)

Riebus katinas

Jan 20, 2022, 2:03 PM

Kadangi paskutinįkart čia lankiausi prieš trejus metus, vartydamas meniu pirmiausia dėmesį atkreipiau į kainas. Buvo smalsu, kaip kainų kilimo tendencijos Lietuvoje paveikė šios kavinės patiekalų kainas.

Kaimiška burokynė, anąkart kainavusi 5,00 eurus, šį kartą mus pasitiko kita kaina – 5,60. Sterkas su voveraitėmis, kainavęs 7,90, šį kartą mus bandė sugundyti pabrangęs iki 9,60 euro.

Bet prisimindamas milžiniškas porcijas, ir dabar užsisakinėdamas sakiau, kad kainos vis tik dar į mažąją pusę.

Kaip ir tą kartą, taip ir šį ant stalo atnešta burokynė gąsdino savo dydžiu. Sunku įsivaizduoti žmogų, kuris, suvalgęs tokią sriubos lėkštę, patiektą su bulvėmis ir kąstiniu bei sriuboje plaukiojančia karkutės dalimi, dar galėtų svajoti apie kitus patiekalus, o ne apie valandėlę pokaituko čia pat ant minkštasuolių.

Bet visa pompastika baigėsi, vos tik aš pakabinau kelis šaukštus sriubos. Prieskonių gausa bei druskos perteklius „prasimušė“ taip greitai, kad supratau: be gėrimų mes čia neišsiversime.

Tad dar keli draugų testiniai burokynės šaukštai, kad patvirtintų arba paneigtų mano nuogąstavimus – ir milžiniška burokynės porcija keliauja atgal į virtuvę.

Tiesa, kitai kartu su ja atneštai dienos sriubai – šiupininei – jokių pretenzijų.

Valgydami keptą duoną su sūriu ir laukdami karštų, bandėme pamiršti nusivylimą burokyne, kuri mus galėjo nustebinti tik dydžiu, bet ne skoniu.

Atkeliavę pagrindiniai patiekalai mus vėl pribloškė dydžiu. Porcijos tiesiogine žodžio prasme milžiniškos ir orientuotos labiau į tuos, kurie keliese valgo vieną porciją.

Ties žodžiu „dydis“ pagyros „Sočiam vilkui“ ir baigėsi.

Vištiena su makaronais priminė maistą, kurį vaikas pasišildė namie. Toks jausmas, kad tėvai iš vakaro privirė makaronų, bet virė ilgiau nei makaronams reikėjo, tad jie buvo pervirę.

Vištienos filė tokio plonumo, kad norint ją gerai iškepti keptuvėje, pakaktų iš abiejų pusių apkepti po minutę. Bet ir ją aiškiai kepė per ilgai. Juk tėvai rūpinasi vaikais, tad vištienoje turi žūti visos ten tūnančios bakterijos. Ir visai nesvarbu, kad vaikas valgydamas „želios“ burnoje tą sausą darinį, kažkada vadintą vištiena.

Jautienos kepsniui bent kiek suminkštėti nepadėjo net jį visą nuklojęs padažas. Peilis mėsai pjaustyti buvo toks, kad greičiau būtų perpjovęs lėkštę, nei įkibęs į mėsą. Bet mes atkaklūs, tad kelis testinius šio „šedevro“ gabaliukus mums vis tik pavyko atpjauti.

Kodėl karvė, kuri nebegali atsivesti veršiukų, ir dėl to išvežta į mėsinę, vėliau, patiekta pirkėjams, vadinama jautiena – man iki šiol neįmenama mįslė. Bet tai, ką mums tądien patiekė „Sotaus vilko“ kavinėje, privertė grįžus namo uždegti žvakutę už tą vargšę daugiavaikę karvę, kavinėje virtusią jautienos kepsniu su voveraitėmis. Mano giliu įsitikinimu, tokia mėsa labiau tinkama sportinių batų padams gaminti, nei būti valgoma.

Kalmarai su baravykais buvo viso to cirko, kurį mes patyrėme, tęsinys. Nežinau, kaip reikia sugebėti taip sugadinti kalmarus, kad patiekti tik vos vos išlaikė tekstūrą ir labiau priminė troškintas medūzas, negu kalmarus.

Na, o baravykams greičiausiai buvo gėda lipti į bendrą dubenėlį su apgailėtinais kalmarais, tad jų ten buvo tik keli gabaliukai. Kam priversti tiek miltinio padažo į tą dubenėlį, būtų dar vienas klausimas virėjoms, į kurį jos greičiausiai atsakytų: kad būtų sočiau.

Savo nuomonę apie nevykusius bandymus mus pamaitinti išsakiau padavėjai, patardamas virėjoms paskanauti visų tų šedevrų, kad ateityje žinotų, kas yra blogai. Dar pasisiūliau nueiti į virtuvę ir pagaminti kalmarus, kad jos suprastų, kaip turi atrodyti gerai paruošti kalmarai.

Sėdėdami prie stalelio netgi girdėjome, kaip mus aptarnavusi padavėja beveik žodis žodin perdavė mano pretenzijas virtuvės darbuotojams.

Tikiuosi, bulvinis blynas su mėsa nenuvils jūsų, ištarė padavėja, dėdama lėkštę su bulviniu mutantu per vidurį. Ir taip, jei atmesime kiek prigėrusį aliejaus tarkį, blynas su mėsa tą dieną buvo labiausiai vykęs patiekalas. 

Gerdamas skanią naminę girą, jau dėliojau mintis, ką norėsiu parašyti apžvalgoje. O žvelgdamas į mums patiektą sąskaitą, pradėjau spręsti dar ir mįslę: kaip kavinėje „Sotus vilkas“ reaguojama į klientų išsakytus priekaištus?

Tiek burokynė, tiek kalmarai su baravykais, tiek jautienos kepsnys į virtuvę buvo sugrąžinti tik paskanauti. Logiškai mąstant, į sąskaitą jie turėjo būti neįskaičiuoti. Na, bent taip su klientais elgiasi tik save gerbiančios maitinimo įstaigos.

„Sočiame vilke“ viskas kitaip. Burokynės neįskaičiavo, bet už išsakytas pretenzijas kitiems nevykusiems patiekalams gavome tik 10 procentų nuolaidą sąskaitai.

Gal mūsų pretenzijos buvo neįtikinamos? Nors puikiai girdėjome, kaip, priimdama užsakymą prie gretimo stalelio, padavėja, kalbėdama apie jautieną, pati užsiminė, kad jautiena pas juos vieną dieną skani, kitą dieną – kieta, čia nežinosi...

Pigu, didelės porcijos, sumokėjome 40 eurų – ir išėjome alkani.

Tad jei jums nesvarbus patiekalo skonis, nesvarbu kad sriuba plaukia prieskoniais ir druska, o svarbiausia – porcijos dydis, tai „Sotus vilkas“ yra jūsų svajonių maitinimo įstaiga. Gausiai aplieti miltiniais, riebiais padažais, neįkandami patiekalai praturtins jūsų skrandį ilgam.

Tiesa, nepamirškit su savim turėti ir virškinimą gerinančių vaistų, nes jų mums prireikė net nepavalgius, tik paragavus tų patiekalų. Tad jei po pietų šioje kavinėje dar ilgai jaučiatės sotūs, tai tik dėl to, kad skrandis tik po gero pusdienio pradeda normaliai dirbti ir virškinti maistą.

O ir padažai, kuriais gardinti visi tą dieną skanauti patiekalai, tokie panašūs, kad to, kuris sudarė meniu, norisi paklausti: kur jūsų fantazija, gerbiamasis?

„Sotus vilkas“ savininkams turiu tokią rekomendaciją: išimkit iš menių karvieną. Suprantu, kad patiekti geresnę jautieną neleidžia patiekalų kainos, nurodytos meniu, ir tenka pirkti prasčiausią rinkoje siūlomą mėsą už mažiausią kainą. Tiesa, reiktų ir tas kremzles išpjaustyti, jei jau ruošiate tą mėsą kepsniams. 

Na, ir kalmarai... Manau, sunku moterėlėms, kaime pratusioms prie bulvinių patiekalų, gerai paruošti jūros gėrybes. Net neabejoju, kad geriau nei kalmarus virti joms sekasi kimšti žarnas tarkiais ir kepti vėdarus. O vėdarų jūsų meniu aš nemačiau. Tad suteikit joms galimybę gaminti tai, ką jos moka, ir aš, žinodamas, kad jūsų arkliukas – bulviniai patiekalai, dar pas jus sugrįšiu, bet šį kartą vertinu jus tik silpnu 2/5, ir tai tik dėl naminės giros.

Baro savininkas pateikė savo komentarą

Baro „Sotus vilkas“ savininkas Simas taip pakomentavo tinklaraštininko apžvalgą: „Pirmą kartą pas mus prieš keletą metų apsilankęs Riebus katinas džiaugėsi gražia dvariška aplinka, o šįkart užsukęs į naują įrengtą salę iš karto pareiškė, kad joje nesėdės, nes ji, anot jo, primena valgyklą. Tad taip ir neaišku, kas jam patinka, nes vieną kartą įvertino vienaip, kitą – kitaip. 

Kaimiška burokynė, kurią supeikė apžvalgininkas, – vienas patiekalų, kuris mūsų kavinėje yra verdamas ir populiarus jau aštuonerius metus. Jeigu ji tikrai būtų prasta ir nemėgstama lankytojų, tiek laiko meniu jos tikrai nelaikytume.

Priekaištai, neva į ją pridėta per daug prieskonių, – visiškai ne vietoje. Burokynė verdama iš rūkytos karkos, sriuba skaninama druska, pipirais ir lauro lapais. Virtuvė labai reaguoja į lankytojų skundus – ir tąkart, išgirdusios priekaištus, virėjos paragavo burokynės, joms sriuba pasirodė tokia, kokia ir turi būti.

Žinoma, skonis skoniui nelygu, juk kiekvieno receptoriai skirtingi. Bet faktas, kad tai viena populiariausių mūsų sriubų, rodo, jog daugeliui ji tinka ir patinka.

Burokynė patiekiama su bulvėmis, kąstiniu, karkos gabalėliu – iš tiesų didelė porcija, ir tai mūsų išskirtinumas. Juk kiekvienas baras renkasi, kuo išsiskirti: jeigu kai kažkur į lėkštę pilama po 200 ml sriubos, tai mūsų kavinėje pilame visą litrą. 

Tinklaraštininko supeikti makaronai su vištiena ir jautienos kepsnys – patiekalai, kurių atsisakyti buvome nutarę dar prieš gerą mėnesį, planuodami naują meniu. Dabar jie pakeisti kitais patiekalais, ir jeigu svečias būtų užsukęs pas mus vėliau, būtų jų neberadęs. 

Jautieną perkame tikrai nepigią, bet su jautiena tikrai ne visada pasiseka. Tai savotiška loterija. Tiesa, iš tos pačios nugarinės tą pačią dieną buvo kepamas kepsnys, ir jis buvo pakankamai minkštas. Gal apžvalgininkui tiesiog pasitaikė blogesnis gabaliukas, gal liko kokia kremzlė.

Nors bulvinis blynas, kaip išsireiškė tinklaraštininkas, skendo riebaluose, suvalgė jį visą ir priekaištų neturėjo. 

Tačiau troškinti kalmarai tikrai nebuvo miltiniame padaže, kaip rašo mūsų lankytojas. Kalmarų padažas ruošiamas tik iš aukščiausios kokybės grietinės ir grietinėlės, į jį nesame dėję nė gramo miltų. Jeigu kas nors galvoja, kad mes miltais stengiamės sutirštinti padažus, tai yra visiška netiesa. 

Mūsų baras veikia 30 metų. Turime didžiulį ištikimų lankytojų ratą. Gal tik vienas iš šimto lieka nepatenkintas, nes maitinimo versle visko pasitaiko.

Bet jeigu likę ir toliau mina mūsų slenkstį, o savaitgaliais net stovi eilė, tai tik įrodo, kad gaminame maistą, kuris patinka žmonėms. Nuolatiniai klientai yra patys geriausi mūsų vertintojai ir apžvalgininkai“. 

„Riebus katinas“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?