„Jei atvirai, pagal tuno tartarą sprendžiu, ar restoranas geras. Tai man kaip lakmuso popierėlis – iškart matai, ar produktai švieži, ar šefas moka žaisti skoniais.
Svarbiausia taisyklė geram tuno tartarui – šviežia ir kokybiška žuvis.
Visa kita – tik priedai“, – sakė S.Vaitulionis, dalindamasis savo receptu.
Tuno tartaras
Reikės:
- šviežio tuno
- avokado
- raudonojo svogūno
- čiabatos
- kaparėlių
- alyvuogių aliejaus
- žaliosios citrinos
- pesto padažo
- druskos
- šviežių maltų juodųjų pipirų
Tuną sukapojame smulkiais kubeliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir išspaudžiame truputį žaliosios citrinos sulčių. Paliekame kelioms minutėms pasimarinuoti.
Susmulkiname avokadą kubeliais ir labai smulkiai svogūną.
Imame formelę ir sluoksniuojame – sluoksnis avokado, šiek tiek kaparėlių, svogūnas, tunas.
Man patinka čiabatos traškučiai, tad labai plonas čiabatos riekeles paskrudinu ant grilio – tai suteikia patiekalui traškumo.
Galima skrudinti ir keptuvėje.
Sumaišome alyvuogių aliejų su šiek tiek pesto padažo. Galima naudoti nebūtinai pesto padažą – puikiai tinka tiesiog alyvuogių aliejus su įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis.
Pabaigoje – šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Šįkart dėl spalvos pabarsčiau liofilizuotais žiedlapiais.