Pavasario švenčių stalui – profesionalų paruoštos vaišės

Artėjanti Prisikėlimo šventė – Velykos – ne tiktai žadina malonius jausmus, bet ir kelia nemažai rūpesčių. Norintiems sutaupyti laiko ir nukrauti stalą gardžiais patiekalais, kaip ir kiekvienais metais, gausybę pasiūlymų turi „Norfos“ profesionalai. Gero maisto žinovų paruošti gaminiai įtinka ir aukščiausios kokybės ieškantiems gurmanams, ir siekiantiems gyventi sveikiau.

Tarp lėtai ir ilgai virtų produktų – kiaulienos sprandinė, kiaulienos karka ir jautienos išpjova.
Tarp lėtai ir ilgai virtų produktų – kiaulienos sprandinė, kiaulienos karka ir jautienos išpjova.
Tad šventes pasitikite be rūpesčių – už jus jau viską paruošė profesionalai.
Tad šventes pasitikite be rūpesčių – už jus jau viską paruošė profesionalai.
Konditerininkai yra paruošę keturias saldžias staigmenas, kurios tiks tiek Velykų stalui, tiek saldžioms akimirkoms po švenčių.
Konditerininkai yra paruošę keturias saldžias staigmenas, kurios tiks tiek Velykų stalui, tiek saldžioms akimirkoms po švenčių.
Tartaletė su vaisiais ir uogomis patiks gaivumo mėgėjams – „Egzotika“ pavadintą skanėstą sudaro traškus pagrindas, švelnaus skonio kremas ir vaisiai – kiviai, persikai, šilauogės.
Tartaletė su vaisiais ir uogomis patiks gaivumo mėgėjams – „Egzotika“ pavadintą skanėstą sudaro traškus pagrindas, švelnaus skonio kremas ir vaisiai – kiviai, persikai, šilauogės.
Didžiausia Velykų stalo žvaigždė – mėsos vyniotiniai.
Didžiausia Velykų stalo žvaigždė – mėsos vyniotiniai.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 9, 2022, 9:00 AM

„Didžiąją dalį mūsų gaminamų produktų sudaro aukščiausios rūšies gaminiai, – pasakojo Šilalėje įsikūrusio bendrovės „Rivona“ mėsos perdirbimo cecho technologė Vaida Jonutienė. – Jie pasižymi didžiausiu mėsos kiekiu gaminių sudėtyje, taip pat kitomis savybėmis, kurios didina produkto kokybę. Šiai gaminių rūšiai taikomi griežti kokybės reikalavimai ir jie gaminami tik iš mėsos žaliavos.“

Vieni labiausiai pirkėjų pamėgtų aukščiausios rūšies gaminių, kurie perkami tiek prieš šventes, tiek kasdien, – „Kaimiškų“ gaminių linija. Kumpiai, lašiniai, dešros – viskas tarsi iš močiutės namų.

„Kaimiškos“ linijos gaminių populiarumas rodo, kad žmonės yra išsiilgę natūralumo, tikro kaimiško dūmo. Šie mėsos gaminiai ruošiami iš lietuviškos mėsos, kuri gaunama mūsų įmonėje paskerdus ir išpjausčius kiaules. „Kaimiškos“ linijos gaminiai gardinami tradiciniais, lietuviams įprastais prieskoniais – pipirais, česnakais, laurų lapeliais“, – atskleidė V.Jonutienė.

„Kaimiškoje“ linijoje šiuo metu yra daugiau kaip 20 gaminių ir sąrašas nuolat pildomas. Populiariausi išlieka šaltai rūkyti kumpiai ir nugarinės, vytinta nugarinė, sūdyti lašiniai, karštai rūkyta dešra. Šiemet „Norfos“ parduotuves pasiekė naujas šios linijos gaminys – kepta „Kaimiška“ mėsos duona, pagardinta moliūgų sėklomis. Ji, kaip ir kiti gaminiai, puikiai tiks ant švenčių stalo.

Mėsos technologė pastebėjo, kad pirkėjai tampa vis išrankesni ir drąsiau išbando netikėtus skonius.

„Jau per Kalėdas pastebėjome, kad vartotojai renkasi įdomesnius produktus, kuriuose dėl skonio įvairovės naudojami čioriso prieskoniai, Chalapos paprikos, džiovinti vaisiai – slyvos, figos“, – pasakojo V.Jonutienė. Tad ir prieš šventes tokių gaminių pirkėjai nepritrūks ir galės paįvairinti savo stalą kitokio skonio patiekalais.

Kaip ir kasmet, prieš Velykas „Norfos“ parduotuvėse atsiranda Šilalėje paruoštų šaltai rūkytų didelių kiaulienos kumpių. Šie kumpiai gaminami pagal senovinį receptą, o jų gamybos procesas užtrunka net iki pusės metų. Tokių kumpių kasmet pagaminama ribotas skaičius. Pirkėjams jų pasiūloma tik šventiniu laikotarpiu, tad nesnauskite. Tuo labiau kad šaltai rūkytas kumpis yra ne tik puikaus skonio, bet ir labai tinka dovanoms – yra gražiai supakuotas.

Profesionalai pasirūpino ir karštaisiais patiekalais – pirkėjai jau pamėgo lėtai virtos produkcijos liniją, kuri nuolat papildoma naujais gaminiais. Visi jie gaminami pagal žinomo šefo Deivydo Praspaliausko receptus.

„Šie produktai ilgai ir lėtai verdami savo sultyse, todėl išlieka sultingi. Užtenka juos pašildyti, ir ant stalo – restorano vertas patiekalas su padažu. Šiandien, kai gyvenimo tempas toks greitas, tokie produktai – tikra palaima gomuriui, skrandžiui ir sielai“, – sakė bendrovės „Rivona“ vadybininkė Nadežda Perminienė.

Itin išpopuliarėjo lėtai virti kiaulienos šonkauliukai – pasak V.Jonutienės, jais pasigardžiuoti neatsisako netgi tie, kurie save laiko prisiekusiais paukštienos mėgėjais.

„Visiems labai patiko jų sultingumas, minkštumas ir skoninės savybės. Todėl ėmėmės bandymų ir su kitomis mėsos dalimis. Ilgai atrinkinėjome ir derinome prieskonius, marinatus ir sukūrėme dar penkis lėtai ir ilgai virtus produktus – kiaulienos sprandinę, kiaulienos karką ir jautienos išpjovą.

Neliko pamiršti ir paukštienos mėgėjai, todėl asortimentą papildė lėtai ir ilgai virtos antys ir viščiukai“, – vardijo technologė. Visi šie gaminiai yra gražiai supakuoti, tad labai tinka vežti lauktuvių ar dovanoti.

„Rivonos“ mėsininkai yra paruošę ir kitų naujų gaminių, kurie tiks tiek ant stalo, tiek dovanoms. Tai vytinta kaimiška kiaulienos sprandinė, karštai rūkytos pikantiškos šoninės juostelės, vytinta „Itališka“ dešra, kepta kaimiška kiaulienos mentė, vytinta kiaulienos dešra su Chalapos paprikomis, kiti gurmaniški mėsos gaminiai.

Tikra klasika, kurią pamėgo pirkėjai, – mažuosiuose kulinarijos cecheliuose pagaminta produkcija. Tokie cecheliai yra įsikūrę daugiau nei pusėje visų „Norfos“ parduotuvių visoje Lietuvoje. Juose siūloma įvairi vietoje pagaminta produkcija, kuri primena skanėstus, ruošiamus namuose.

Kaip visada, Velykoms šiuose cecheliuose labai mėgstama užsisakyti įdarytą lydeką ar karpį, o šiemet pirkėjams buvo pasiūlyta ir upėtakio kepsnių.

Švenčių stalui pirkėjai galės įsigyti ir gražiai suformuotų kalakutienos maltinukų su daržovėmis, kurie primena nedidelius netikrus zuikius, taip pat kiaulienos kepsnių, įdarytų daržovėmis ir sūriu.

Bet didžiausia Velykų stalo žvaigždė – mėsos vyniotiniai. „Norfos“ parduotuvėse siūloma daug natūralių, geros sudėties vyniotinių, tad kiekvienas išsirinks pagal poreikį, skonį ar piniginę.

Mėgstantys naujoves turėtų atkreipti dėmesį į kiaulienos vyniotinius su pievagrybiais ir sūriu, vyniotinius su slyvomis. Taip pat pirkėjams siūloma nemažai natūralių krosnyje keptų vyniotinių.

„Naminis natūralus vyniotinis, vyniotinis su krienais ar keptas vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais skoniu primins tuos, kuriuos namuose gamina mamos. Nes naudojama tik natūrali mėsa, natūralūs prieskoniai“, – kalbėjo N.Perminienė.

Velykos neįsivaizduojamos ir be šaltienos – jos „Norfos“ kulinarai pasiūlo tikrai daug. O paukštienos mėgėjams turėtų patikti vištienos kumpeliai drebučiuose.

Šventėms siūloma ir gausybė salotų ar mišrainių. Naujovė – salotos su rūkyta žuvimi, rūkyta vištiena ir ananasais, silkės gerbėjai taip pat ras sau tinkamų naujų salotų, o vegetarai – daržovių salotų su lengvesniu padažu, pagamintų iš morkų, kopūstų, paprikos ir šparaginių pupelių.

„Kasmet pasiūlome galvijų ar kiaulių liežuvių, ančių, žąsų ar kitos produkcijos, kurią žmonės gali pirkti kaip žaliavą ir patys ruošti vaišes namuose. Bet neturint laiko ar galimybių „Norfose“ galima nusipirkti visą asortimentą paruoštų produktų ir šventes atšvęsti taip, tarsi švęstumėte pas močiutę kaime“, – patikino N.Perminienė.

Per Velykas neliks pamiršti ir smaližiai. Kėdainiuose įsikūrusio „Rivonos“ konditerijos cecho technologė Ieva Bagackienė pasakojo, kad konditerininkai yra paruošę keturias saldžias staigmenas, kurios tiks tiek Velykų stalui, tiek saldžioms akimirkoms po švenčių.

Tai du plokštainiai ir dvi tartaletės. „Plokštainis „Obelėlė“ su obuolių ir aronijų įdaru patiks tiems, kurie mėgsta ne itin saldžius ir gaivaus skonio konditerijos gaminius. O plokštainis „Braškė“ – su jogurtiniu, maskarponės ir grietinėlės sluoksniais. Jį ragaujant juntama, kaip iš saldumo pereinama į lengvą gaivumą“, – pasakojo technologė.

Pasak Ievos, saldūs plokštainiai labai populiarūs. Pirkėjai juos renkasi, kai nenori pirkti torto, nes šio skanėsto galima nusipirkti tiek, kiek reikia, ir išsirinkti tiek pagal svorį, tiek pagal kainą.

Smaližių akį „Norfos“ parduotuvėse jau traukia ir dvi tartaletės – porcijiniai pyragėliai traškiu pagrindu, pripildyti skirtingų įdarų.

Riešutų mėgėjai neatsispirs tartaletei su lazdynų riešutais. Šios tartaletės įdaras – įvairių skonių kremo sluoksniai.

„Ją ragaujant juntami keli susipinantys skoniai: nuo braškių iki baltojo šokolado ir lazdynų riešutų. Tai tikra skonių fiesta“, – patikino I.Bagackienė. Ši tartaletė turėtų tapti tikra saldžių desertų numylėtine.

O tartaletė su vaisiais ir uogomis patiks gaivumo mėgėjams – „Egzotika“ pavadintą skanėstą sudaro traškus pagrindas, švelnaus skonio kremas ir vaisiai – kiviai, persikai, šilauogės. Naujoji tartaletė atrodo gaiviai ir spalvingai, tad sužadins vasaros prisiminimus ir papuoš bet kokį stalą.

Kaip visada, „Norfos“ parduotuvėse galima išsirinkti ir daugybę kitų jau pirkėjų pamėgtų skanėstų, ruošiamų Kėdainių konditerijos ceche, – tortų, vyniotinių, kanelių, plokštainių, pyragų.

Iš viso šiame ceche gaminama apie 50 pavadinimų gaminių, kurie pasiekia „Norfos“ pirkėjus visoje Lietuvoje.

Tiek prieš šventes, tiek kitu metu populiarūs ir saldūs vyniotiniai, o patys populiariausi – tortas „Snikeriukas“, šokoladinis „Kuršėnų“ ir tradicinis „Kuršėnų“ vyniotiniai.

Tad šventes pasitikite be rūpesčių – už jus jau viską paruošė profesionalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.