Plikytos tešlos pyragaičių desertų idėjos – Velykų desertus ruoškite su visa šeima

Per Velykas ant šventinio stalo būna kur kas daugiau nei tik margučiai, o tarp daugybės skaniausių valgių savo vietą randa ir saldumynai. Džiugiomis velykinių desertų idėjomis ir patarimais, kaip velykinių saldėsiu gaminimu sudominti ir vaikus, dalijasi „Lidl“ – visose prekybos tinklo parduotuvėse tęsiasi „Deluxe“ prekės ženklo produktų linijos savaitė.

Plikyti tešlos pyragaičiai.
Plikyti tešlos pyragaičiai.
Plikytos tešlos pyragas.
Plikytos tešlos pyragas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 11, 2022, 5:29 PM

Itališki „Colomba di Pasqua“ pyragai ir Velykų „bobos“ kepiniai su skyle viduryje yra vieni garsiausių šio šventinio laikotarpio saldėsių. Šiuos pyragus drąsiai galima vadinti ir labiausiai tradicijas puoselėjančiais Velykų desertais, kadangi jie yra metai iš metų kepami visame pasaulyje, o skanaujami – daugybės skirtingų kartų ir tautybių žmonių.

Nepaisant to, daugelis smaližių per Velykas atsisako sekti tradicinių nutiestu kulinariniu keliu ir renkasi įmantresnius, tačiau ne ką prastesnius saldumynus. Pavyzdžiui, vis dažniau ant lietuviško stalo atsiranda prancūziški tortai ir desertai, migdoliniai sausainiai „Macarons“, šokoladiniai pyragaičiai su įdaru, sūrio pyragai, prabangūs šokolado saldainiai ir plikytos tešlos pyragaičiai.

Plikytos tešlos pyragaičių privalumas slypi santykinai nesunkiame jų paruošimo procese.

Pyragėliams paruošti reikia miltų, sviesto, kiaušinių, grietinėlės bei cukraus, o visus šiuos ingredientus galite rasti tiek savo virtuvėje, tiek artimiausioje „Lidl“ parduotuvėje.

Čia pirkėjų laukia ir jau paruošti „Confiserie Firenze“ bei „Deluxe“ prekės ženklo plikytos tešlos pyragaičiai su skirtingais įdarais bei „Profiteroles“ kąsneliai.

Visgi, svarbiausia plikytos tešlos pyragaičių pergale prieš daugelį kitų saldėsiu tampa galimybė skanėstus dekoruoti kartu su visa šeima.

Tiek suaugusiems, tiek vaikams patiks ne tik pasakiški pyragaičių skoniai, bet ir jų gamybos ar puošimo procesas, o prekybos tinklas „Lidl“ pateikia net dvi desertų su plikytos tešlos pyragėliais idėjas.

Plikytos tešlos pyragaičių vainikas

Nors dažniau sutinkamas švenčiant Kalėdas, vainikas ne ką prasčiau praneša apie džiuginančią pavasario pradžią bei simbolizuoja atgimimą.

Žalumynų ir gėlių vainikas gali tapti gražia jūsų Velykų stalo puošmena, tačiau didesnio dėmesio šis sumanymas susilauks tuomet, jeigu vainiką „supinsite“ naudodami nuostabiuosius skanėstus – plikytos tešlos pyragėlius.

Artimiausioje „Lidl“ parduotuvėje įsigykite apvalių plikytos tešlos pyragaičių. Rinkitės jau įdaru pagardintus, tačiau šokoladu neaplietus saldėsius – taip gaminti valgomą vainiką bus žymiai paprasčiau.

Kartu prigriebkite ir kelias kepiniams skirto baltojo šokolado plyteles bei pavasariškų spalvų maistinius dažus.

Šokoladą ištirpinkite ir padalinkite į kelias dalis, skirtinguose indeliuose šokoladą sumaišykite su maistiniais dažais ir gerai išmaišykite. Tuomet uogiene, kremu ar šokoladu įdarytus plikytos tešlos rutulėlius švelniai panardinkite šokoladą ir leiskite kąsneliams šiek tiek apdžiūti, vėliau išdėliokite pyragėlius ratu ant didelės serviravimui skirtos lėkštės – tai yra jūsų vainiko pagrindas.

Dekoruodami plikytos tešlos pyragaičių vainiką, leiskite kartu su pavasariu atbusti ir savo kūrybiškumui.

Kad vainikas būtų dar spalvingesnis, papuoškite jį spalvotomis cukrinėmis gėlytėmis, o tarpelius užpildykite nedideliais šokoladiniais kiaušiniais, pataria „Lidl“.

Plikytos tešlos pyragaičių avelė

Maža balta avelė – Velykų šventės šilumą ir nuoširdumą simbolizuojantis gyvūnas, todėl šalia viščiukų ir zuikučių, vietos atraskime ir jai – plikytos tešlos pyragaičių avelei.

Kaip ir įgyvendindami ankstesnę idėją, avelei puošti rinkitės šokoladu neaplietus pyragėlius, tačiau drąsiai galite pirkti jau saldaus įdaro pilnus kąsnelius.

Avelės vilną ruoškite pyragėlius panardindami į ištirpintą baltą šokoladą ir dosniai apibarstydami kokosų drožlėmis, idėja dalijasi „Lidl“.

Leiskite rutulėliams išdžiūti ir per tą laiką pasiruoškite pagrindą, ant kurio sudėsite saldėsius – tam puikiai tiks vaisiai, kiti kepiniai ar iš kiaušinio formos putplasčio figūros.

Jeigu renkatės vaisius, juos švariai nuplaukite ir nusausinkite, jeigu planuojate naudoti putplasčio figūrą, ją pirmiausiai apdenkite maistine plėvele.

Smeigtuku pritvirtinkite plikytos tešlos pyragėlius prie jau paruošto „avelės kūno“, iš zefyrų, meduolių ar morengo gabalėlių suformuokite avelės snukutį, ausytes bei kojas.

Kad kuriamas desertas būtų dar labiau įtikimas, avelę įkurdinkite „žalioje“ pievoje – lėkštėje tolygiai išskleiskite žalio popieriaus drožles ar žaliais maistiniais dažais nudažytų vaflių trupinėlius.

Na, o jeigu neturite laiko Velykų išvakarėse suktis virtuvėje, užsukite į artimiausią „Lidl“ parduotuvę, kur jūsų laukia gurmaniškas „Deluxe“ prekės ženklo asortimentas.

Pačių didžiausių smaližių skonio receptorius pradžiugins sausainiai „Amaretti“, įvairių skonių sorbetas, pistacijų ledai, šokoladinių putėsių desertas ar šaldytas desertas su biskvitu.

Čia kulinarines savo svajonių Velykas atras ir saldumynų nemėgstantys žmonės, todėl nepraleiskite progos įsigyti šukučių kepsnelių padaže, šaldytų atlantinių lašišų gabaliukų, gelsvauodegių tunų filė, karštais rūkytos antienos krūtinėlės ar omaro.

Norintiems paprastesnių, tačiau ne ką mažiau išraiškingų skonių siūlome rinktis vytintą parmos kumpį, jautienos karpačio, jautienos, kalakutienos arba žvėrienos saliami, velykinio stiliaus makaronus ar šviežios tešlos virtinukus.

Prie patiekalų puikiai derės „Pesto“ padažas, actas su vaisiais, įdarytas sūris „Brie“ ar tarkuotas kietasis sūris „Grana Padano“, svogūnų ar figų čatnis bei maltos aitriosios paprikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.