Velykų proga pasilepinkite pačia skaniausia kava: štai ką verta žinoti

Dažnas jau nebeįsivaizduojame ryto be puodelio kvapios kavos. Prieš kelerius metus nemaža dalis šeimų dar gerdavo paprastą užpiltą maltą kavą, bet šį kavos paruošimo būdą galutinai baigia išstumti gausybė įvairių tipų kavos virimo aparatų.

Žinomo Olandijos smulkiosios buitinės technikos gamintojo „Princess Household Appliances“ sukurtam aparatui tinka net keturių rūšių kava.
Žinomo Olandijos smulkiosios buitinės technikos gamintojo „Princess Household Appliances“ sukurtam aparatui tinka net keturių rūšių kava.
Žinomo Olandijos smulkiosios buitinės technikos gamintojo „Princess Household Appliances“ sukurtam aparatui tinka net keturių rūšių kava.
Žinomo Olandijos smulkiosios buitinės technikos gamintojo „Princess Household Appliances“ sukurtam aparatui tinka net keturių rūšių kava.
Daugiau nuotraukų (2)

Andrius Petrauskas

Apr 14, 2022, 4:33 PM

Silpnesnės ir švelnesnės kavos mėgėjai perėjo prie filtrinių kavos aparatų, kuriais gaminama vadinamoji amerikietiška kava. Ji vandeningesnė, nes gėrime yra ištirpę vos 2 proc. kavos pupelių kietųjų dalelių.

Espreso ir juodos kavos gerbėjų ratas gerokai didesnis. Tokiai kavai virti naudojami slėginiai aparatai, o paruoštame gėrime kavos pupelių kietųjų dalelių yra net 5 kartus daugiau – iki 11 proc. Taip išvirta kava gerokai aromatingesnė, labiau koncentruoto skonio, pasižymi standžia kvapia puta.

„Mes nesame didžiosios buitinės technikos importuotojai, bet rinkai vis pasiūlome po išskirtinį praktišką produktą už labai gerą kainą. Anksčiau didžiosiose „Norfos“ tinklo parduotuvėse klientams siūlėme namų robotų, universalių dulkių siurblių, o dabar – išskirtinėmis savybėmis pasižymintį kavos aparatą „Princess“, – sakė „Norfos“ prekių grupės vadybininkas Edgaras Kaliačius.

Pasižymi unikalia savybe

Rinką ištyrę specialistai pastebėjo, kad didžioji dalis pirkėjų ieško ne automatinio kavos aparato. Nors jis ir turi daugiau funkcijų, yra kur kas brangesnis už kitų tipų kavos aparatus. Nors yra paprastesni, pusiau automatiniai, kapsuliniai ar pagalvėliniai kavos aparatai pasižymi paprasta priežiūra, o jais paruošta kava leidžia pasijusti tikru baristu.

Pusiau automatiniai, kapsuliniai ir pagalvėliniai kavos aparatai gerokai kompaktiškesni, nuo automatinių pirmiausia skiriasi tuo, kad neturi kavos malūnėlio.

Todėl į juos beriama malta kava, dedamos specialios kavos kapsulės arba presuotos kavos pagalvėlės.

„Rinkoje pavyko rasti unikaliomis savybėmis pasižymintį žinomo Olandijos smulkiosios buitinės technikos gamintojo „Princess Household Appliances“ sukurtą aparatą, kuriam tinka net keturių rūšių kava“, – sakė E.Kaliačius.

Naudoja didelį slėgį

„Norfos“ parduotuvių lentynose jau pasirodžiusiam kavos aparatui tinka tiek „Nespress®“, tiek „Dolce Gusto®“ kapsulės, tiek malta kava, tiek kavos pagalvėlės.

Žinovai giria šį olandų gaminį vien dėl šios savybės, nes praktiškam pirkėjui leidžia mėgautis įvairiausio skonio ir rūšių gėrimu.

Šis kavos aparatas išskirtinis ir dėl itališkos vandens pompos, kuri pasiekia net 19 barų slėgį. Tuo metu daugumoje kitų tokio tipo kavos aparatų sumontuota mažesnį – 15 barų spaudimą pasiekianti vandens pompa.

Tokį slėgį pasiekiantys kavos aparatai rinkoje yra gerokai brangesni, nes „Nespresso“ technologija leidžia išvirti ypač kokybišką espreso kavą.

Paprasta kasdienė priežiūra

Kiekvienas šio tipo aparatas turi specialius laikiklius, kad būtų galima naudoti skirtingo tipo kavos kapsules, pagalvėles ar maltą kavą.

Valdymas labai paprastas – pakanka palaikyti du mygtukus, kol į puodelį įbėgs norimas kiekis paruošto gėrimo. Vėliau, kai kiekis jau nustatytas, tereikės paspausti vieną iš dviejų – espresso ar lungo mygtuką.

Taip pat paprasta aparatą ir valyti: 0,8 litro talpos rezervuaras ir laikikliai lengvai nuimami, tad kasdienė priežiūra nesukels nepatogumų.

„Princess“ produktus kuria garsių dizainerių komanda, todėl kompanijos gaminiai pasižymi išskirtine išvaizda, o kokybę garantuoja per 28 metus visame pasaulyje žinomas tapęs vardas.

Šventėms – ypatinga kaina

Naujų prekių ieškanti „Norfos“ vadybininkų komanda pirmiausia ieško kokybiškų produktų už labai gerą kainą.

Daug dėmesio skiriama ir gamintojų patikimumui. Pastebėta, kad ir patys pirkėjai tapo gerokai išrankesni – linkę mokėti šiek tiek daugiau, bet už žinomo ir išbandyto gamintojo prekę.

Prekybos tinklo prekių grupės vadybininkas E.Kaliačius pažymėjo, kad prieš Velykas nuspręsta šiuo kavos aparatu prekiauti ypač maža kaina: „Reguliari „Princess“ kaina yra 159,99 euro, o nuo balandžio 7-osios ribotą laiką šis kavos aparatas bus žymimas superpraktiškos prekės etikete – jį įsigyti bus galima už 99,99 euro.“

Po keletą kavos aparatų bus visose didžiosiose „Norfos“ parduotuvėse, tad prekė bus prieinama kiekvieno regiono gyventojams.

Verta žinoti:

  • Verdant kavą iš pupelių pravartu jas susimalti patiems. Tai leidžia išsaugoti aromatą ir skonį ir paruošti ypač gardžią kavą.
  • Paprasčiausia kavą išsivirti iš specialių pagalvėlių. Tiesa, jose presuota kava sparčiai sensta ir praranda aromatą, todėl verta rinktis populiariausius tiekėjus, kurių sandėliuose prekės neužsistovi.
  • Kapsulėse uždaryta kava taip pat sparčiai sensta, todėl irgi svarbu atkreipti dėmesį į pagaminimo datą. Jų rūšių pasirinkimas didelis, bet asortimentu gerokai nusileidžia maltai kavai.
  • „Dolce Gusto“ kapsulėse naudojama ir malta, ir tirpioji kava.
  • „Nespresso“ tipo kapsulėse naudojama tik malta natūrali kava, o šio tipo kavos aparatai naudoja didesnį – iki 19 barų spaudimą.
  • Kapučinatorius gerokai padidina kavos aparato savikainą, todėl ir dėl kainos, ir dėl paprastesnės priežiūros praktiškas sprendimas – nusipirkti atskirą 20–30 eurų kainuojantį pieno plaktuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.