Marinuoti mėsos gaminiai – įvairiems skoniams Lentynose – ir garsaus šefo gaminiai

Retas kuris įsivaizduoja vasarą be ant laužo ar grilio čirškančių šašlykų ar mėgstamų kepsnių. Vieni mėsą kepti ruošia patys, iš anksto, o kiti pasitiki profesionalais – perka jau marinuotą. Parduotuvėms „Norfa“ marinuotus gaminius gaminančios įmonės „Rivona“ mėsos technologė Daiva Vaišvilienė atvirauja: per daugybę metų ištobulinti receptai leidžia pirkėjams pasiūlyti aukščiausios kokybės ir tobulo skonio marinuotos mėsos.

Marinuotas kepsnys, šašlykai ar dešrelės, pateiktos kibirėliuose, maišeliuose, pakuotėse su apsauginėmis dujomis, pasak „Rivonos“ technologės D.Vaišvilienės, – labai paklausios prekės šiltuoju sezonu.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Marinuotas kepsnys, šašlykai ar dešrelės, pateiktos kibirėliuose, maišeliuose, pakuotėse su apsauginėmis dujomis, pasak „Rivonos“ technologės D.Vaišvilienės, – labai paklausios prekės šiltuoju sezonu.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
​Lietuvių mėgstama kiaulienos sprandinė yra ne per riebi, bet tuo pat metu turi pakankamai riebalų, kurie kepant mėsai padeda neišdžiūti ir likti sultingai.
​Lietuvių mėgstama kiaulienos sprandinė yra ne per riebi, bet tuo pat metu turi pakankamai riebalų, kurie kepant mėsai padeda neišdžiūti ir likti sultingai.
Marinuotas kepsnys, šašlykai ar dešrelės, pateiktos kibirėliuose, maišeliuose, pakuotėse su apsauginėmis dujomis, pasak „Rivonos“ technologės D.Vaišvilienės, – labai paklausios prekės šiltuoju sezonu.
Marinuotas kepsnys, šašlykai ar dešrelės, pateiktos kibirėliuose, maišeliuose, pakuotėse su apsauginėmis dujomis, pasak „Rivonos“ technologės D.Vaišvilienės, – labai paklausios prekės šiltuoju sezonu.
Marinuotas kepsnys, šašlykai ar dešrelės, pateiktos kibirėliuose, maišeliuose, pakuotėse su apsauginėmis dujomis, pasak „Rivonos“ technologės D.Vaišvilienės, – labai paklausios prekės šiltuoju sezonu.
Marinuotas kepsnys, šašlykai ar dešrelės, pateiktos kibirėliuose, maišeliuose, pakuotėse su apsauginėmis dujomis, pasak „Rivonos“ technologės D.Vaišvilienės, – labai paklausios prekės šiltuoju sezonu.
Daugiau nuotraukų (4)

Ema Vilčinskaitė

2022-05-23 08:00

Popietė su šeima ar draugais, šventės gryname ore, stovyklavimas, iškyla gamtoje, sode ar sodyboje – vasarą įsibėgėjus šioms pramogoms prasideda ir šašlykų bei kitų grilintų mėsos gaminių sezonas.

Marinuotas kepsnys, šašlykai ar dešrelės, pasak technologės D.Vaišvilienės, – labai paklausios prekės šiltuoju sezonu. Mat ne kiekvienas turi laiko, galimybių ar žinių, kaip namuose iš anksto paruošti burnoje tirpstančią sultingą ir skanią mėsą.

Lentynose – ir garsaus šefo gaminiai

Kiekvieną sezoną „Rivonos“ asortimentas, tiekiamas „Norfos“ parduotuvėms, papildomas naujais marinuotos mėsos gaminiais. Šiemet „Norfa“ didžiuojasi, o pirkėjai džiaugiasi ir pagal garsaus virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko rekomenduojamus receptus paruoštais gaminiais. Jiems gaminti naudojami tik subtilaus skonio prieskoninių žolelių mišiniai.

Bendradarbiaudamas su didžiule gamykla – būtent tokią ir turi prekybos tinklas „Norfa“ – savo patiekalų garsus virtuvės šefas gali pasiūlyti kur kas didesnei auditorijai visoje Lietuvoje ir labai tuo džiaugiasi.

„Bandžiau ir po truputį vis dar darau, atsiranda ir vis naujų idėjų ir minčių visiems norintiems pasiūlyti produktą, kuris restorano principu paruošiamas mėsos gamykloje“, – anksčiau yra sakęs D.Praspaliauskas.

Tik aukščiausios kokybės mėsa

„Lietuviai vis dar laikosi savo skonio tradicijų – populiariausi mūsų marinuotos mėsos gaminiai ruošiami iš kiaulienos sprandinės, mentės. Produktus pirkėjams pateikiame patogiose pakuotėse – kibirėliuose, maišeliuose, pakuotėse su apsauginėmis dujomis. Pastarųjų gaminių galiojimo terminas ilgesnis.

Atšilus orams šilumos ir saulės pasiilgę žmonės veržiasi į gamtą: jau pastebėjome, kad šios grupės gaminiai labiau perkami“, – pasakojo „Rivonos“ mėsos technologė.

Specialistė pabrėžė, kad kalbos, esą namuose galime paruošti kokybiškesnę mėsą, laužtos iš piršto. D.Vaišvilienė patikino, kad grilinimo sezoną tinklo „Norfa“ pirkėjai gali pasitikti užtikrinti, kad čia gaus aukščiausios kokybės produktą – gamybai čia naudojama šviežia mėsa, išpjaustoma iš įmonėje paskerstų lietuviškos kilmės kiaulių.

Populiariausia – kiaulienos sprandinė

„Paruošta aukščiausios kokybės mėsa porcijuojama, barstoma įvairiais natūraliais prieskoniais ir žolelėmis arba marinuojama su specialiai ruoštais aliejiniais ar tradiciniais, šiek tiek rūgščiais marinatais su prieskoniais ir svogūnais. Marinato dedame tiek, kad kiekvienas marinuojamos mėsos gabaliukas būtų tolygiai pasimarinavęs. Asortimente turime ir populiariųjų sausai marinuotų šašlykų.

Mūsų įmonėje gaminame tik tiek, kiek užsakoma. O tai reiškia, kad šviežiai marinuota mėsa pakuojama ir išvežama į parduotuves.

Marinuoti mėsos gaminiai ruošiami tik iš šviežios mėsos, populiariausia ruošiant marinuotą mėsą yra sprandinė. Ši mėsa ne per riebi, bet kartu turi pakankamai riebalų, kurie kepant mėsai neleidžia išdžiūti ir ji lieka sultinga“, – pasakojo specialistė.

Pasirinkimas – ir gurmanams

Mėsos technologė pabrėžė, kad optimalus mėsos marinavimosi laikas – para, tačiau jei nesuskubsite jos kepti praėjus 24 valandoms, rezultatas tikrai nenuvils. Mat marinavimosi procesas vyksta ir toliau, jau supakavus produktą.

Marinuotų gaminių asortimentas tinklo „Norfa“ pirkėjams – itin platus. Technologė įsitikinusi, kad jie gali patenkinti visų skonių vartotojų lūkesčius.

Maisto gurmanams, ieškantiems įvairesnių ir neįprastų skonių, „Rivona“ šį sezoną siūlo antį – šios mėsos yra ir apelsinų marinate, ir sausai marinuotos. Taip pat vertinami ir kalakutienos kepsneliai – ją dažniausiai renkasi tie, kurie labiau mėgsta liesesnę mėsą. Vis dėlto populiariausi marinuoti gaminiai ir šiemet lieka tie patys – iš kiaulienos ir vištienos pagaminti šašlykai, kepsneliai, dešrelės.

Populiariausi tarp pirkėjų – gaminiai, supakuoti maišeliuose su rankenėle.

Naudoja natūralius prieskonius ir žoleles

Pasak D.Vaišvilienės, marinuotos mėsos gamybai „Rivona“ naudoja kelių rūšių marinatą. Jį įmonės specialistai gauna jau paruoštą tiekėjo arba iš prieskonių mišinių ruošia patys.

„Populiariausi – matome tai iš pardavimo ir užsakomo kiekio – vis dar tradicinio skonio marinatai. Tačiau džiugina ir tai, kad kasmet pastebime atsirandantį ir augantį vis įdomesnio skonio pasirinkimo poreikį.

Sausai marinuota mėsa labai populiari tarp pirkėjų, nes naudojami natūralūs prieskoniai, žolelės. Manau, kad pirkėjai tai vertina ir dėl to grįžta į parduotuves „Norfa“, – sakė mėsos technologė.

D.Vaišvilienė patikino, kad ir pati dažnai marinuotą mėsą perka parduotuvėje, nors jau daugiau nei 20 metų dirba šį darbą ir išmano visas subtilybes. Tarp jos šeimos mėgstamiausių „Rivonos“ marinuotų gaminių – sausai marinuotas kiaulienos šašlykas ir vištienos gaminiai.

Bendrovės „Rivona“ marinuotos mėsos gaminiai, ruošiami parduotuvėms „Norfa“

Šią vasarą iš virtuvės šefo D.Praspaliausko rekomenduojamų receptūrų siūlomi šie pikantiškesnio skonio gaminiai:

  • Marinuota viščiukų sparnelių vidurinė dalis („Bufalo“)
  • Kalakutienos kepsneliai
  • Kalakutienos dešrelės griliui
  • Kiaulienos kepsneliai griliui
  • Kiaulienos dešrelės, skirtos kepti
  • Šviežios kiaulienos dešrelės su karamelizuotu česnaku griliui

Taip pat, be šių gaminių, siūlome:

  • Marinuotą „Pikantišką“ kiaulienos sprandinės šašlyką
  • Visų pamėgtą šašlyką „Tradiciniame“ marinate „Gardųjį“ kiaulienos šašlyką,
  • Marinuotus kiaulienos šonkauliukus, kuriems pikantiško skonio suteikia naudojamų prieskonių įvairovė – rausvieji pipirai, svogūnai, pomidorai, laiškiniai česnakai ir mairūnai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.