Ši kava – tikra energijos bomba karštą vasaros dieną: paruošti paprasta, o skonis maloniai nustebins

Kavos mėgėjų širdis užkariavo neįprastas šio gėrimo ruošimo būdas, ypač tinkantis vasarą: ši kava ruošiama ne kavos aparatu, o brandinama kambario temperatūroje ar šaldytuve. Taip paruošta kava ir atgaivina, ir apdovanoja doze kofeino, ir džiugina puikiu skoniu.

 Šaltai brandinta kava.<br> 123rf nuotr.
 Šaltai brandinta kava.<br> 123rf nuotr.
 Šaltai brandinta kava.<br> 123rf nuotr.
 Šaltai brandinta kava.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 1, 2022, 8:05 AM

Tai vadinamoji šaltai brandinta kava. Jei norite dieną pradėti nuo puodelio šios kavos, šį gėrimą turėtumėte ruošti vakare. 

Šaltai brandinama kava, skirtingai nei ruošiama kavos aparatu ar užplikoma, iš tiesų yra užpilama šaltu vandeniu – ir turėtų pastovėti nuo 4 iki 18 valandų. Kuo ilgiau laikoma, tuo daugiau kofeino joje bus. 

Šaltu vandeniu užpiltos kavos skonis yra kiek švelnesnis nei įprastos filtruotos kavos: kadangi ji nėra užplikoma karštu vandeniu, iš maltų kavos pupelių neišsiskiria tiek daug karčių ar rūgščių medžiagų.

Be to, dėl ilgo ruošimo laiko tokioje kavoje yra šiek tiek daugiau kofeino nei karštoje. 

O jai pagaminti tereikia rupiai maltos kavos, kavos filtro ir puodelio ar didesnio indo, jeigu kavą ruošite didesniam kiekiui žmonių. 

Ją paruošti nesudėtinga: 250 ml šalto vandens reikės apie 20 g maltos kavos. Viską gerai išmaišykite ir uždenkite. Laikykite kambario temperatūroje 4–12 valandų, o jei norite mėgautis tikrai šalta kava, puodelį dėkite į šaldytuvą. Čia jis turėtų pastovėti šiek tiek ilgiau – nuo 12 iki 18 valandų.

Paruoštą kavą reikia perkošti – tam galima panaudoti popierinius kavos filtrus ar tankų sietelį – o tuomet mėgautis juoda kava arba su pienu. 

Mėgstantys eksperimentuoti tokią kavą gali paskaninti vaisių sultimis ar nektaru, ledukais, kitais priedais.

Skirtumas tarp karštos, ledukais atvėsintos kavos ir šaltai brandintos – milžiniškas. Jos skonį įvertins kiekvienas kavos gerbėjas, tad išbandykite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.