Skanūs ir sveiki pieno gaminiai: atgaivina ir gomurį pamalonina

Visada švieži, natūralūs ir gardūs – tokie yra pieno gaminiai, iškeliaujantys iš „Rivonos“ pieninės Alytuje ir pasiekiantys net atokiausius šalies kampelius. Juos renkasi tiek taupūs ir praktiški pirkėjai, tiek sveikuoliai, tiek geriausi šefai.

Vasarą mėgstamos ir sveikuolių itin garbinamos pasukos, kurios lieka nuo sviesto mušimo, dar šviežios užraugiamos ir supilstomos į tarą.
Vasarą mėgstamos ir sveikuolių itin garbinamos pasukos, kurios lieka nuo sviesto mušimo, dar šviežios užraugiamos ir supilstomos į tarą.
Gera produkto kokybė lemia puikų patiekalo skonį, įsitikinęs Deivydas Praspaliauskas, kurio veidas puošia pieno, kefyro, grietinės, grietinėlės, jogurto, sviesto, ledų pakuotes.
Gera produkto kokybė lemia puikų patiekalo skonį, įsitikinęs Deivydas Praspaliauskas, kurio veidas puošia pieno, kefyro, grietinės, grietinėlės, jogurto, sviesto, ledų pakuotes.
Išrūgų gėrimas gaminamas dviejų skonių: vienas – su obuoliais ir morkomis, kitas – su vyšniomis ir vanile.
Išrūgų gėrimas gaminamas dviejų skonių: vienas – su obuoliais ir morkomis, kitas – su vyšniomis ir vanile.
Gera produkto kokybė lemia puikų patiekalo skonį, įsitikinęs Deivydas Praspaliauskas, kurio veidas puošia pieno, kefyro, grietinės, grietinėlės, jogurto, sviesto, ledų pakuotes.
Gera produkto kokybė lemia puikų patiekalo skonį, įsitikinęs Deivydas Praspaliauskas, kurio veidas puošia pieno, kefyro, grietinės, grietinėlės, jogurto, sviesto, ledų pakuotes.
Daugiau nuotraukų (4)

Toma Aleksėjūnaitė

Jul 25, 2022, 10:00 AM

Maždaug 100 tonų – tiek pieno per dieną perdirba jau kone dvidešimt metų Alytuje veikianti bendrovės „Rivona“ pieninė. Jos kolektyvas rūpinasi, kad ant mūsų stalo visuomet būtų sveikų, gardžių ir kokybiškų pieno produktų.

Visa pieno žaliava Alytaus pieninei perkama tik iš Lietuvos ūkių, tad pirkėjai, kuriems rūpi lietuviška produkcija, tikrai gali būti ramūs.

Produkcija – į „Norfą“

Dzūkijos sostinėje įsikūrusi pieninė visą gyvavimo laiką ėjo užsibrėžtu keliu – laikėsi natūralumo linijos ir tradicijų. Todėl jos gaminamus produktus įvertino ir pamėgo „Norfos“ tinklo pirkėjai – šio prekybos tinklo parduotuvėse, į kurias iškeliauja diduma alytiškių produkcijos, jie visuomet randa ką išsirinkti pagal poreikius, piniginę ar skonį.

Pienas, rauginti pieno produktai, varškė, sviestas, jogurtas, grietinė, sūriai, ledai – pieninė gamina visą asortimentą pieno produktų ir jį nuolat plečia.

Alytiškių pienininkų produkciją pirkėjai atpažįsta pagal N, „Piemenėlio“ ir prieš metus pasirodžiusio „Piemenėlio Excellence“ prekių ženklus, o ledai pažymėti LOLO, „Piemenėlio“ ir „Piemenėlio Excellence“ ženklais.

Tikra šios pieninės žvaigžde galima pavadinti „Piemenėlio“ varškę – šis daugelio šeimininkių pamėgtas produktas sudaro didžiausią pieninės produkcijos dalį.

Šaltibarščių metas

Vasarą varškę aplenkia kefyras. Pasak „Rivonos“ pieninės gamybos vadovės Laimos Balionienės, tai perkamiausias pieno produktas vasaros sezonu. Akivaizdu – šeimininkės ruošia šaltibarščius, kefyro pasiūlo prie kitų patiekalų ar ruošia iš jo gaivius ir nekaloringus desertus su vasaros uogomis.

„Vasarą kefyras tampa populiariausia preke pieno lentynose – pirkėjai perka visų prekės ženklų bet kokio riebumo kefyrą bet kokioje pakuotėje“, – apie populiariausią gaminį, kurio pienininkai pasiūlė tiek rūšių, kad įtinka visų skoniui, pasakojo L.Balionienė.

Antri metai iš eilės Alytaus pieninė vasarą pirkėjams pasiūlo 5 proc. „Piemenėlio“ šaltibarščių rūgpienį.

Šeimininkės jį pamėgo ir dažnai perka, nes iš jo pagaminti šaltibarščiai būna tiršti, sotūs ir labai gardūs.

Taip pat vasarą gerokai išauga mažesnio riebumo – 12 ir 15 proc. – grietinės pardavimas. Tai rodo, kad žmonės gamina daugiau salotų.

Kuo atsigaivinti, kai karšta?

Vasarą mėgstamos ir sveikuolių itin garbinamos pasukos, kurios lieka nuo sviesto mušimo, dar šviežios užraugiamos ir supilstomos į tarą. Sveikas ir gardus neriebus gėrimas itin tinka atsigaivinti karštą dieną.

Dviejų skonių išrūgų gėrimas, supilstytas į 0,5 l talpos dailius butelaičius, išpieštus spalvingais „Piemenėlio“ linijos ženklais, taip pat itin pasiteisino vasarą.

Šis neriebus – tik 0,1 proc. – gėrimas puikiai numalšina troškulį, atgaivina ir dar apdovanoja organizmą naudingosiomis medžiagomis.

Išrūgų gėrimas gaminamas dviejų skonių: vienas – su obuoliais ir morkomis, kitas – su vyšniomis ir vanile. Abu jie gaivaus skonio, su malonia rūgštele, ir tai puiki alternatyva saldiems gazuotiems gėrimams. Atradusios šį gėrimą itin apsidžiaugė mamos, norinčios pasiūlyti vaikams sveiko gėrimo.

Visų gėrimų su skoniais linijas alytiškiai atnaujina kas 2–3 metus – pasiūlo naujų skonių, tobulina jau gaminamus. „Išrūgų gėrimai – ne išimtis, gali būti, kad greitu metu atsiras naujų skonių“, – išrūgų gerbėjams pažadėjo L.Balionienė.

„Šio produkto žiemą gaminame labai mažai, o šiltuoju metu jo pardavimas išauga, todėl išrūgų šiuo metu gaminame daugiau. Karštomis dienomis šis gėrimas puikiai atgaivina, todėl, kaip ir ledai, labai greitai dingsta iš šaldytuvų“, – pasakojo „Rivonos“ pieninės technologas Linas Sieniutis.

Ir mažiems, ir dideliems

Kokia gi vasara be ledų? Nieko nuostabaus, kad šiuo metu pieninės kolektyvas vos spėja suktis ir gaminti smaližiams įvairių skonių šaldytus gardėsius.

Ledų gerbėjams alytiškiai siūlo gausų asortimentą – nuo mažiau riebių pieniškų iki tradicinio senovinio riebaus plombyro. Jie gardinami įvairiausiais priedais, tad tinkamiausią skanėstą išsirenka net patys išrankiausieji.

Dzūkijos sostinėje gaminamus ledus drąsiai gali valgyti ir vaikai, ir suaugusieji: jie gaminami tik iš pieno, grietinėlės, naudojamas toje pačioje pieninėje muštas sviestas, kiti natūralūs priedai – burboninė vanilė, kokybiška kakava ir kitos žaliavos.

Pamėgo nuo pirmos dienos

Jau keletą metų iš eilės patys populiariausi ir labiausiai pirkėjų pamėgti ledai – tradicinio skonio 13 proc. riebumo „Piemenėlio“ vanilinis plombyras.

Tačiau šiemet pienininkus labiausiai nustebino tai, kaip sparčiai šoktelėjo naujo skonio ledų pardavimas.

„Šių metų naujieną – „Piemenėlio“ grietininius vanilinius ledus ant pagaliuko su citrininiu glaistu – pirkėjai pamėgo nuo pat pirmos dienos. Parduodami jų kiekiai stebina“, – neslėpė technologas L.Sieniutis.

Tad kol smaližiai gaivinasi naujaisiais ledais, pienininkai džiaugiasi įtikę jų skoniui.

Kokios naujovės laukia?

Siekdami įtikti pirkėjams pienininkai nesnaudžia – bando, gamina ir pasiūlo vis naujų produktų.

Jau netrukus pirkėjai „Norfose“ turėtų pradėti dairytis naujų skonių lydytų sūrelių.

„Pasiūlysime tradicinį tepamąjį sūrelį be priedų bei keletą su įvairiais priedais, tokiais kaip džiovinti baravykai, prieskoninės žolelės ir kiti“, – sakė L.Balionienė.

Tad skonio receptorius galės pamaloninti visi sūrių gerbėjai, o ir pusryčiai niekada neatsibos.

Šefo rekomenduojami produktai

„Norfos“ parduotuvės didžiuojasi galėdamos pasiūlyti vieno geriausių šefų Lietuvoje – Deivydo Praspaliausko – rekomenduojamų produktų liniją. Ant jų pakuočių užrašyta: „Piemenėlio Excellence“. Šefas Deivydas Praspaliauskas rekomenduoja“.

Gera produkto kokybė lemia puikų patiekalo skonį, įsitikinęs šefas, kurio veidas puošia pieno, kefyro, grietinės, grietinėlės, jogurto, sviesto, ledų pakuotes.

Šią produkciją D.Praspaliauskas išskyrė ne veltui: ji kokybiška, natūrali, be jokių priedų, pagaminta pagal tradicines receptūras ir 100 procentų lietuviška.

„Šios linijos prekės taip pat turi savo ištikimą pirkėją. Labiausiai pirkėjai pamėgo „Piemenėlio Excellence“ ledus, kefyrą ir grietinėlę“, – vardijo Alytaus pienininkai.

Tad ieškant aukščiausios kokybės pieno produktų galima nebevargti prie parduotuvių lentynų – pakanka susirinkti tuos, ant kurių pavaizduotas garsiojo šefo atvaizdas, ir būsite ramūs tiek dėl skonio, tiek dėl kokybės.

Moderni įranga

„Mūsų taisyklė – visada švieži produktai. Į pieninę atkeliavęs pienas jau tą pačią dieną išpilstomas, o kitą rytą jis būna pasiekęs „Norfos“ parduotuves visoje Lietuvoje. Tad pirkėjai visada gali įsigyti natūraliausios ir šviežiausios produkcijos. Kuo gaminiai šviežesni, tuo laimingesni pirkėjai“, – šypsojosi L.Balionienė.

Nauja moderni įranga leidžia išpilstyti pieną, pagaminti kitus produktus pagal tradicines receptūras, tačiau automatiškai, be žmogaus rankų prisilietimo – visi procesai vyksta uždarose talpyklose.

Tai ne tik užtikrina švarą, padeda išvengti klaidų, bet ir pa– spartina darbą. Kuo greičiau pienas perdirbamas, tuo kokybiškesnė produkcija.

Taip pat greitas perdirbimas leidžia pailginti pieno produktų galiojimo terminą nenaudojant jokių priedų.

Todėl Alytaus pieninės gaminius drąsiai gali rinktis tiek siekiantys gyventi sveikiau, tiek mėgstantys tradicijas ir gerą skonį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.