Savaitgalį Vilniuje vyks švediškų kukulių festivalis: stebins netikėti skoniai ir deriniai

Jei dar nesuplanavote paskutinio vasaros savaitgalio – turiningai praleisti laiką galėsite Vilniuje vyksiančiame festivalyje, kuris organizuojamas švediškų kukulių dienos proga. 

 Kukuliai pagal D.Praspaliausko receptą.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Kukuliai pagal D.Praspaliausko receptą.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Tradiciniai švediški mėsos kukuliai.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Tradiciniai švediški mėsos kukuliai.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Augaliniai kukuliai pagal „Ant medinės lentelės“ receptą.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Augaliniai kukuliai pagal „Ant medinės lentelės“ receptą.<br> Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 26, 2022, 5:17 PM

Vienas geriausių Lietuvos šefų Deivydas Praspaliauskas kartu su gerai žinomomis maisto tinklaraštininkėmis į daugelio mėgstamus švediškus kukulius pasižiūrėjo naujai ir sukūrė unikalių receptų. Be skanaus maisto šventėje lauks muzika ir nemokamos pramogos visai šeimai.

Rugpjūčio 23-ioji – švediškų kukulių diena. Šiemet iš Švedijos kilusi mažmeninės baldų prekybos įmonė IKEA ją mini su trenksmu ir prie parduotuvės Vilniuje organizuoja kukulių festivalį. Šia proga paskutinį vasaros savaitgalį vienas geriausių virtuvės šefų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas ir žinomų maisto tinklaraščių bei paskyrų socialiniuose tinkluose autorės sukūrė unikalių receptų su skirtingų rūšių kukuliais. Jų paragauti bus galima renginio metu. 

„Švediški kukuliai – populiariausias ne tik parduotuvėje Vilniuje esančio Švediško restorano patiekalas, bet pamiltas ir daugelyje kitų šalių. IKEA visame pasaulyje lankytojams mėsos kukulius patiekia tradiciniu švedišku būdu – su bulvių koše, bruknių uogiene ir kreminiu padažu. Tačiau tai itin universalus patiekalas, o festivalio lankytojai galės tuo įsitikinti paragaudami originalių variacijų“, – sako IKEA maisto departamento vadovas Mindaugas Šiaulys.  

Tradiciniai švediški mėsos kukuliai ir tvaresnės jų alternatyvos iš vištienos ir daržovių bus patiekiami netikėčiausiose kombinacijose. Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ ir kelių receptų knygų autorė Kristina Šimkienė specialiai šiai progai sukūrė veganišką azijietišką dubenėlį su aplinkai draugiška tradicinių mėsos kukulių alternatyva – augaliniais kukuliais, kurių skonis kaip mėsos. 

Tinklaraščio „Runningvita“ ir receptų knygos autorės Vitos Marijos Murėnaitės receptas renginį paįvairins indiškais skoniais ir vištienos kukulių „tikka masala“. Ieva Greičiūnaitė („Nestoras maistas“) sukūrė vegetarišką dubenėlį su daržovių kukuliais. 

Tuo metu šefo D. Praspaliausko klasikinių švediškų mėsos kukulių receptas bus itin sezoniškas – su voveraičių ir karamelizuotų burokėlių troškiniu. 

„Ne kartą esu viešėjęs Švedijoje bei ragavęs tipinių šios šalies kukulių. Mano galvoje vis sukdavosi mintis pamėginti juos suderinti su mažiau įprastais ingredientais – tad atėjo proga pagaliau idėjas įgyvendinti ir pasidalinti receptu, kur švediškumas susijungia su itin lietuviškais sezoniškais skoniais. Nuo vaikystės itin mėgstu burokėlius, valgau juos įvairiausiomis formomis. Taip pat visad džiaugiuosi kiekvieno sezono atnešamomis gėrybėmis, šiuo atveju – voveraitėmis ir bruknėmis“, – sako D.Praspaliauskas.  Anot jo, švediški kukuliai – vienas iš universaliausių patiekalų. Juos galima grilinti, naudoti sumuštiniams, sriuboms ar troškiniams bei improvizuoti. 

Kukulių festivalis vyks prie IKEA lauko kavinės Vilniuje paskutinį vasaros savaitgalį.

Be skanaus ir įvairaus maisto, beveik 10 metrų ilgio švediško stalo, abi dienas lauks pramogos visai šeimai: kukulių smiginys su galimybe laimėti porciją kukulių, medinių kaladėlių bokštas „Jenga“, kukurūzų futbolas, muilo burbulų šou su burbulų dėde. 

Mažieji festivalio svečiai bus kviečiami piešti ir eksponuoti savo kūrinius, pasipuošti piešiniais ant veido ar laikinomis tatuiruotėmis, o paskui – nusifotografuoti. Pakilią nuotaiką palaikys didžėjaus Edmonto Šiugždos grojama muzika. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.