„Norfos“ parduotuvėse – gėrybių gausa švenčių stalui ar dovanoms

Parduotuvėse skamba kalėdinės melodijos, akį vilioja vitrinose išdėlioti aukščiausios kokybės produktai ar gaminiai, nosį kutena gardžiausi kvapai – artėja didžiausios metų šventės. Kad jos būtų tikrai įspūdingos, kad joms pasiruoštume lengvai ir be streso, užtenka užsukti į „Norfos“ parduotuvę. Iš didžiulio šventėms siūlomo asortimento čia sau labiausiai tinkančių prekių ras kiekvienas: tiek mėgstantys tradicijas ar taupantys, tiek ieškantys išskirtinio skonio ir norintys pabandyti ką nors naujo.

Vištienos kumpelio kapotinis.
Vištienos kumpelio kapotinis.
Keptas kalakutas.
Keptas kalakutas.
Silkės mišrainė ir grybų mišrainė su kelmučiais.
Silkės mišrainė ir grybų mišrainė su kelmučiais.
Kiaulienos vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais.
Kiaulienos vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais.
Pistacijų plokštainis.
Pistacijų plokštainis.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Dec 10, 2022, 9:00 AM

Čia išsirinks ir tie, kurie neturi laiko vaišėms ruošti, ir tie, kurie mėgsta viską gaminti patys: prekybos profesionalai šventėms siūlo geriausius produktus, pusgaminius ir jau paruoštus patiekalus ar skanėstus.

Vertinantys kokybišką mėsą žino: „Norfos“ parduotuvėse ji visada šviežia, todėl prie sveriamos mėsos skyrių visuomet rikiuojasi eilės. „Prieš šventes šviežios mėsos pardavimas padidėja, žmonės perka daugiau mėsos, ją sūdo, marinuoja, ruošia mėsą rūkyti“, – pasakojo „Norfos“ vyriausiasis mėsininkas Dainius Bartošius.

Perkamiausia, pasak jo, smulkinta mėsa, iš kurios šventėms kepami įvairūs maltos mėsos kepsniai, ruošiamos dešros ir dešrelės. Perkama ir kiaulienos sprandinė ar šoninė – ir perkama didesniais gabalais, nes jie ruošiami kepti orkaitėje.

O tokios kiaulienos dalys kaip kojos, ausys, karkos, iš kurių verdama lietuvių mėgstama šaltiena, prieš šventes tampa netgi deficitinės. „Kaip ir visada, prieš šventes didžiosiose „Norfos“ parduotuvėse siūlome pirkėjams įsigyti ir įvairesnės šventinės mėsos – ėrienos, veršienos, parduotuvėse prekiausime antimis, kalakutiena, brandinta jautiena“, – vardijo vyriausiasis mėsininkas.

Šilalėje įsikūręs bendrovės „Rivona“ mėsos perdirbimo cechas, tiekiantis produkciją „Norfos“ parduotuvėms, pasiruošimą šventėms pradėjo gerokai iš anksto. „Todėl šiemet mėsos gaminių asortimentas platus ir įvairus tiek produktų grupių, tiek žaliavų ir prieskonių bei marinatų įvairovės požiūriu“, – pasidžiaugė mėsos technologė Daiva Vaišvilienė.

Pasak jos, pirkėjai šventėms renkasi labai įvairius produktus ar gaminius, nes šventės trunka keletą dienų, be to, jie renkasi ne tik šventiniam stalui, bet ir dovanoms ar lauktuvėms – ir tokių gaminių „Norfos“ parduotuvėse galima rasti daug, be to, tokių, kokių nėra niekur kitur.

Prekybininkai ir gamintojai pastebėjo, kad prieš didesnes šventes visuomet padidėja profesionalų paruoštų gaminių, kuriuos reikia tik pašildyti ar išsikepti, paklausa. Ypač paklausūs lėtai virti gaminiai, kuriuos reikia tik pašildyti.

Pirkėjai jau pamėgo išskirtinę lėtai virtų gaminių liniją, kurią šilališkiai kuria kartu su žinomu virtuvės šefu Deivydu Praspaliausku. „Šią liniją papildėme dviem aukščiausios rūšies gaminiais: tai lėtai virtos ančių šlaunelės spanguolių marinate – vienoje pakuotėje pirkėjai ras po tris. Taip pat lėtai virta kalakuto šlaunelė – minkšta, sultinga obuolių kario skonio kalakutiena. Šiuos produktus reikės tik pašildyti ir mėgautis minkštutėle gardžiai kvepiančia mėsa“, – pasakojo D.Vaišvilienė.

Pirkėjai, norintys patys išsikepti patiekalą, „Norfoje“ taip pat randa gausybę pasiūlymų, o prieš didžiąsias žiemos šventes patartina atkreipti dėmesį į asortimento naujienas. „Šiemet šventėms siūlome kalėdinio aromato sprandinės kepsnį vyšnių marinate, – pasakojo „Norfos“ vyriausiasis mėsininkas D.Bartošius. – Tai sprandinės gabalas, marinuotas saldžiarūgščiame vyšnių marinate, pagamintame iš džiovintų rūgščių vyšnių, medaus ir įvairių prieskonių. Kepant šią sprandinę orkaitėje po visus namus pasklinda kalėdinis vyšnių ir prieskonių aromatas. Marinatas mėsai suteikia malonų saldžiarūgštį skonį su vyšnių poskoniu.“

Kiaulienos mėgėjai ras ir kitą naują produktą – marinuotą kiaulienos šlaunį su kaulu. „Rivonos“ mėsos perdirbimo cechas taip pat paruošė naujovių. Spanguolių gerbėjams turėtų patikti marinuotos viščiukų blauzdelės be sąnario spanguolių marinate, ieškantiems aitresnių ir pikantiškesnių skonių – marinuotos sparnelių vidurinės dalys „Mambo Chili“ marinate, mėgstantiems vaisių skonį – marinuotos sparnelių „tulpės“ slyvų, apelsinų ir spanguolių marinate. Pasak Daivos, tai tikra vaisių fiesta.

Šventėms ieškantys skanaus paukštienos kepsnio neapsiriks pasirinkę marinuotą antį spanguolių marinate su džiovintomis spanguolėmis arba marinuotą kalakuto šlaunį obuolių kario marinate – obuolių ir kario skonių derinys itin tinka kalakutienai.

O nenorintys nieko kepti, taupantys elektrą ar nepasitikintys savo jėgomis didžiausių „Norfų“ kulinarijos cecheliuose gali iš anksto užsisakyti keptą kalakuto puselę. „Mūsų marinuota, ką tik iškepta kalakuto puselė bus šviežia, supakuota, gardi ir kvepianti – ją galima dėti tiesiai ant stalo“, – kalbėjo bendrovės „Rivona“ vadybininkė Nadežda Perminienė.

Tradicinis lietuviškas švenčių stalas neįsivaizduojamas ir be vyniotinių. Iš didžiulės jų gausos pirkėjai galės išsirinkti vyniotinį tiek pagal skonį, tiek pagal piniginę. D.Vaišvilienės teigimu, cecho meistrai pasiūlė tris naujus skirtingus, tačiau tradicinio lietuviško skonio vyniotinius: virtą karkos vyniotinį su krienų gabaliukais, virtą kiaulienos vyniotinį su liežuviais ir klasikinio skonio virtą vištienos vyniotinį.

Kulinarijos cecheliai taip pat pasiūlė du naujus vyniotinius. Tai kiaulienos vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais ir kalakutienos vyniotinis su pievagrybiais. „Tai neinjektuoti, be jokių konservantų paruošti tikri naminiai vyniotiniai“, – patikino N.Perminienė.

Svečius ar namiškius ji siūlo nustebinti ir vištienos terinu su džiovintomis spanguolėmis ir šonine – šis gaminys ne tik gražiai atrodys ant stalo, bet ir nustebins prabangiu skoniu.

Ant vaišių stalo puikiai tiks ir karštai rūkyti ar virti gaminiai: karštai rūkytas Kauno kumpelis, virta kiaulienos kumpio kapotinė, pagaminta specialiose formose iš kiaulienos kumpio ir aprūkyta natūraliu alksnio dūmu, ar virta pikantiška vištienos kumpelio kapotinė.

Taip pat gausybė rūkytos vištienos gaminių: jie tiks ir dėti ant stalo, ir paruošti iš jų kokį nors patiekalą – iš jų šeimininkės itin pamėgo gaminti įvairias mišraines. Vytintų ir rūkytų gaminių asortimentas, ir taip buvęs platus, šiemet dar labiau prasiplėtė. „Pirkėjai gali rasti gausybę vytintos mėsos, dešrų ir dešrelių su įvairiausiais priedais, taip pat tokių gaminių rinkinių, kurie papuošia užkandžių stalą ir labai tinka neštis į svečius, vežti lauktuvių ar dovanoti“, – pasakojo N.Perminienė. Prabangesnio skonio mėgėjams ji siūlo išbandyti išskirtinio skonio dviejų rūšių vytintą nugarinę – klasikinę su prieskoniais ir su mėlynuoju pelėsiu.

Naujovių mėgėjai nenusivils išbandę „Rivonos“ mėsos cecho naujoves – vytintas dešras ir kumpį, kurie pagaminti su šiemet pristatytais naujais natūraliais itališkais prieskoniais. Tai vytinta dešra „Toskana“ su nesmulkintais pipirais, vytinta dešra „Felino“ ir vytinta dešra „Milano“. Taip pat pirkėjams turėtų patikti kiaulienos kumpis, kurio skonis ir aromatas būdingas „Prosciutto Crudo“ tipo vytintiems itališkiems kumpiams.

Ištikimi „Norfos“ pirkėjai jau žino, kad prieš šventes parduotuvėse pasirodo ir šaltai rūkytas kiaulienos kumpis su koja – išskirtinis keletą mėnesių gaminamas gaminys. Jis dažnai perkamas ne tik vaišių stalui, bet ir dovanoms, nes yra supakuotas gražioje dėžėje. D.Vaišvilienė patikino, kad šio kumpio parduotuvėse bus ir šiemet.

Kulinarijos cecheliai, veikiantys „Norfos“ parduotuvėse, šventėms ruošia gausybę pirkėjų pamėgtų gaminių, bet kai kurie jų – iš šventiškesnių produktų: pavyzdžiui, lydeka keičiama prabangesne žuvimi, vištiena – kalakutu ar antimi.

Tarp gausybės salotų rūšių pirkėjai ras dvi naujienas: garnyrui tinkančias gaivias salotas iš brokolių, sėklų, obuolių, taip pat prabangias daržovių salotas su „Džiugo“ sūriu ir kepta vištiena.

Šventės ir jų laukimas neįsivaizduojami ir be silkės. Kulinarijos cecheliai pirkėjams šiemet siūlo išbandyti du naujus skonius: silkių mišrainę su kukurūzais ir silkių mišrainę su kelmučiais ir kitais grybais. Silkės, žinoma, galima įsigyti ir sveriamos žuvies skyriuose. Tai vienos populiariausių žuvų, ypač prieš šventes.

„Kelių rūšių sūdytos silkės su galvomis itin perkamos prieš Kūčias, nes žmonės nori neatsilikti nuo tradicijų ir ruošti pagal protėvių receptus. Bet populiari ir filė aliejuje, kurią siūlo įvairūs gamintojai. O pastaruoju metu vis populiaresnė tampa ir filė be aliejaus“, – pažymėjo „Rivonos“ vadybininkas Darius Vilimas.

Norintys išbandyti ką nors naujo sveriamos žuvies skyriuje turėtų pasidairyti kelių rūšių šventiškesnės sveriamos silkių filė – ji ruošiama pagal kelias receptūras ir, pasak D.Vilimo, išsiskiria įdomesniu, kalėdiniu, aromatu ir skoniu.

Prieš šventes visuomet padidėja ir karpių paklausa – jų, užaugintų vietos ūkiuose, tikrai bus. Lietuvių augintojai šventėms užaugino ir karališkų žuvų – eršketų, tad jų taip pat galima pasidairyti „Norfose“.

Ir, žinoma, kokios žiemos šventės be stintų? Pirmosios šio sezono stintos jau pasiekė parduotuves ir iš tolo vilioja pirkėjus tik joms būdingu aromatu. Jų kaina, pasak D.Vilimo, panaši kaip ir pernai, tačiau stintų sezonui įsibėgėjus ji paprastai mažėja.

Švenčių stalui lietuviai visuomet perka ir atvežtinių žuvų. Itin populiari norvegiška lašiša, iš Turkijos atgabenti vilkešeriai ar dorados. Didžiulis pasirinkimas ir šaldytų žuvų skyriuje, ir ne tik žuvies, bet ir jūrų gėrybių. Iš žuvies populiariausia – jūrinė lydeka, mėgstamas ir jūrų ešerys, šamų filė ar įvairūs paruošti vartoti šaldyti gaminiai. O norintys šventiškesnio stalo ir mėgstantys jūrų gėrybes renkasi šaldytas krevetes, midijas, kalmarus, jūrų gėrybių mišinius.

Parduotuvėse „Norfa“ galima rasti tiek saldumynų dovanoms, tiek stalui papuošti ar į svečius nusinešti. Dauguma saldainių ar kitų skanėstų pagaminti Lietuvoje, Ukrainoje, kai kuriose Europos šalyse. Didžiosiose „Norfose“ galima įsigyti saldainių rinkinių, papildytų pliušiniais žaisliukais, tad jeigu ieškote dovanos mažyliui, užsukite.

Taip pat yra ne tik tradicinių dovanoms skirtų saldainių pakuočių, bet ir patrauklios sudėties ir dizaino pakuočių, kurių galima įsigyti tiktai prekybos tinkle „Norfa“. Naujienų gali pasidairyti ir tortų pirkėjai. Žiemos šventėms itin tiks jogurtinis tortas su aguonomis ir vyšniomis.

Naujovė – ir „Meduolinis“ tortas, kurio biskvitas yra meduolio skonio. Juodųjų serbentų skonio tortas primins vasarą, o tortas „Primadona“ pradžiugins maskarponės, šokolado ir riešutų gerbėjus.

Nenorintiems pirkti tortų, bet mėgstantiems pasimėgauti torto skoniu geriausias pasirinkimas – plokštainis. Šventėms išbandykite naują skonį – konditerijos meistrai pristatė pistacijų ir juodųjų serbentų plokštainį. Tad užsukite į „Norfos“ parduotuves: čia tikra gėrybių gausa jūsų šventėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.