Mielinės tešlos pynė su cinamonu ir pistacijomis namus iškvėpins Kalėdų aromatais

„Babka“ – tai mielinės tešlos pynė, kurios išskirtiniai bruožai yra saldus įdaras, sodri, bet puri sviestinė tešla bei dailus raštas.

 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
 Mielinės tešlos pynė su cinamonu.<br>J.Steponavičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (41)

Julija Steponavičiūtė

2020-12-12 16:08

Šis kepinys man kvepia Kalėdomis, todėl būtent jį pasirinkau kaip vieną iš šventinių receptų 2020-iesiems.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kaip sudėtinga užduotis, nors iš tiesų su ja susitvarkyti galėtų kiekvienas pyragų kepėjas.

Sviestinę tešlą šiai pynei galima suminkyti ir rankomis, o sudėtingiausias etapas, kuris suteikia daugiau džiaugsmo nei nuogąstavimų, bus ją suvynioti, perpjauti perpus ir gautas dvi dalis susukti.

Nesvarbu, ar tešlą suvyniosite kruopščiai, ar grubiau, ji vistiek kepdama išsipūs į dailią pynę.

Tokiam ypatingam kepiniui siūlau rinktis tik kokybiškus ingredientus, kurie užtikrins purią tešlos struktūrą bei išraiškingą skonį.

„Babką“ gaminau su „DVARO“ pieno produktais, kuriais aš mėgaujuosi dar nuo tada, kai augau su šeima.

Susimąsčiau, jog malsu būtų sužinoti kiek „DVARO“ sviesto pakelių per savo gyvenimą jau esu suvartojusi. Šia „Pieno žvaigždžių“ linija neteko nusivilti, jų kokybė nepriekaištinga.

Mielinės tešlos pynė su cinamonu ir pistacijomis

1 pynė (25x10 cm)

Laikas: 2 val. 30 min. + 10 val. tešlos šaldymui

Sviestinei brijošės tešlai reikės:

  • 70 g nesūdyto „DVARO“ sviesto
  • 90 ml „DVARO“ pieno (2% arba 3,5% rieb.), jei negalite gerti pieno, rinkitės belaktozę alternatyvą
  • 50 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 350 g šviesių speltų arba kviečių miltų
  • 2 vid. dydžio kiaušiniai
  • 2 šaukšteliai sausų mielių
  • ½ šaukštelio jūros druskos

Įdarui reikės:

  • 80 g nesūdyto „DVARO“ sviesto
  • 90 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 5 šaukštelių cinamono
  • 50 g sūdytų ir kepintų pistacijų branduolių (svoris be kevalų)

Aptepti:

  • 3 šaukštai vandens
  • 2 šaukštai nerafinuoto cukranendrių cukraus arba klevų sirupo

Iš vakaro arba ryte pasiruoškite sviestinę brijošės tešlą. Ją galite gaminti padedami stacionaraus arba rankinio plaktuvo, tačiau ir neturėdami šių įrenginių tešlą galite suformuoti rankomis.

„DVARO“ pieną pašildykite, kad būtų drungnas. Sumaišykite mieles su cukrumi ir užpilkite pienu, gerai išmaišykite.

Palikite pastovėti 15 min., kad mielės aktyvuotųsi (matysite šiek tiek nedidelių burbuliukų dubenėlio paviršiuje).

Dubenyje sumaišykite miltus su druska ir uždėkite tešlos minkymui skirtą antgalį.

Įjunkite plaktuvą (arba savo rankas) ir po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant tešlą – ji sukibs netvarkingais gabalėliais.

Supilkite mielių masę, palaukite kol įsimaišys. Tuomet po šaukštą dėkite „DVARO“ sviestą. Būkite kantrūs, kitą šaukštą dėkite tik tada, kai ankstesnis bus įmaišytas.

Minkykite, kol tešla taps glotni ir vientisa, maždaug 7 minutes.

Tešlą dėkite į miltais apibarstytą dubenį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir dėkite į šaldytuvą maždaug 10 val. (galite palikti ir 12), kad tešla susigulėtų, taptų lengvai kočiojama.

Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus ir iškočiokite pailgą apskritimą, kuris būtų šiek tiek ilgesnis nei kepimo forma, kurią naudosite babkai kepti.

Sumaišykite įdarui skirtus ingredientus, išskyrus pistacijas. Įdaru ištepkite tešlą, palikdami po kelis centimetrus palei perimetrą. Įdarą apibarstykite smulkintomis pistacijomis.

Susukite tešlą į cilindrą, švelniai prispauskite kraštus, kad tešla suliptų. Perpjaukite perpus išilgai ir iš dviejų gautų dalių supinkite pynę.

Pynės galus užspauskite. Atsargiai perkelkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir palikite 1 val. 30 min. pakilti.

Pašaukite į 160 C orkaitę su vėjelio funkcija (180 C be vėjelio) 40-45 min.

Vandenį sumaišykite su cukrumi, kad šis pilnai ištirptų. Iškepusią pynę aptepkite vandens ir cukraus mišiniu. Prieš ragaudami palikite atvėsti.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždėmis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.