Kalėdiniai pietūs – be streso: patiekalus ruoškite lengvai, greitai ir patogiai

Kalėdiniai pietūs – vieni laukiamiausių metuose. Kai artimieji, giminės, draugai mėgaujasi maistu, bendrauja, dalijasi dovanomis ir įspūdžiais apie besibaigiančius metus – tokios akimirkos išlieka ilgam.

„Tefal“ grilis „OptiGrill+ XL“. 
„Tefal“ grilis „OptiGrill+ XL“. 
„Tefal“ grilis „OptiGrill+ XL“. 
„Tefal“ grilis „OptiGrill+ XL“. 
„Tefal“ grilis „OptiGrill+ XL“. 
„Tefal“ grilis „OptiGrill+ XL“. 
„Tefal“ grilis „OptiGrill+ XL“. 
„Tefal“ grilis „OptiGrill+ XL“. 
„Tefal“ grilis „OptiGrill+ XL“. 
„Tefal“ grilis „OptiGrill+ XL“. 
„Tefal“ grilis „OptiGrill+ XL“. 
„Tefal“ grilis „OptiGrill+ XL“. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 22, 2022, 3:18 PM, atnaujinta Dec 22, 2022, 3:19 PM

Kad šventės būtų išties įspūdingos, svarbus ir maistas ant stalo. Nustebinkite namiškius ar artimuosius grilyje paruoštais tobulo skonio kepsniais.

Ir net nesvarbu, kad gyvenate, pavyzdžiui, aštuntajame namo aukšte ir neturite kiemo, kur galite pastatyti kepsninę. Niekam nereikės šalti lauke ar mirkti lietuje, kol pietūs bus paruošti – yra puikus prietaisas, kuriuo kepti kepsnius ar ruošti kitus patiekalus galima būnant namuose, kartu su namiškiais ar svečiais.

Tai „Tefal optigrill+ XL“ – elektrinis grilis, kuriuo patiekalus paruošite ne tik greitai, bet ir tobulai, kaip restorane.

Šis grilis turi devynias skirtingų maisto produktų kepimo programas ir keturias rankines, todėl galima ruošti bet ką – sultingus mėsainius ar jautienos kepsnius, dešreles, šoninę, apskrudusią paukštieną, skanią žuvį, daržoves ar karštus sumuštinius.

Ir šventėms, ir kasdienai

Nuo jautienos ar kaulienos – iki paukštienos. Nuo žuvies – iki jūrų gėrybių. Nuo mėsainių – iki sumuštinių. Šio grilio galimybės kepti tokios plačios, kad juo naudotis galima nuo ryto iki vakaro. Todėl „Tefal optigrill+ XL“ puikiai tiks ne tik šeimos šventėms, bet ir kasdienai.

Pasirinkus vieną iš 9 automatinio gaminimo programų, pats grilis automatiškai pritaiko tinkamą temperatūrą pagal produkto rūšį ir jo storį. Tereikia išsirinkti, kaip iškepto produkto norite.

Vienas didžiausių „Tefal optigrill+ XL“ grilio privalumų – automatinis temperatūros sensorius ir indikatorius, kuris keičia spalvą pagal produkto iškepimo lygį.

Pasirinkote kepti, pavyzdžiui, jautienos kepsnį? Viskas labai paprasta.

Spaudžiate pasirinktos kepsnio programos mygtuką ir laukiate signalo – prietaisas praneš, kada jis bus tinkamai įkaitęs. Dedate paruoštą kepsnį, prispaudžiate dangčiu. Grilio sensorius nustato, kokio storio kepsnys ir apskaičiuoja, kiek minučių reikės jį kepti, kad būtų toks, kokį iškepimo lygį pasirinkote – žalią, vidutiniškai keptą ar gerai iškeptą.

Pagal tai keičiasi ir indikatoriaus spalva: jeigu griliui kaistant jis šviežia rožine spalva, pradėjus kepti – mėlyna, tai pasiekus žalio kepsnio lygį nušvinta geltonai, vidutiniškai iškepto – oranžine spalva, o kai kepsnys gerai iškeptas – indikatorius šviečia raudonai.

Pasiekus kiekvieną iškepimo lygį grilis apie tai praneša pypsėjimu. Jeigu kepsnys jūsų skoniui dar neiškepęs, kepkite jį toliau, iki kito lygio. O jei jis jau toks, kokio norite – imate kepsnį nuo grilio ir nešate ant stalo.

Tas pats principas galioja ir kepant kitus produktus ar patiekalus.

Kodėl verta rinktis „Tefal optigrill+ XL“?

Kepimas nekelia streso ir įtampos, nes kepsnius ar kitus patiekalus visuomet iškepsite taip, kaip norite jūs ar pageidauja jūsų svečiai – nuo žalios iki gerai iškeptos mėsos. Nereikia patiems skaičiuoti minučių, matuoti kepsnio temperatūros – stebėti kepimo eigą padeda spalvas keičiantis indikatorius.

Automatinis storio jutiklis nustato produkto storį ir kas kartą pritaiko kepimo trukmę ir temperatūrą, kad rezultatai būtų puikūs.

Grilyje yra ne tik 9 automatinės gaminimo programos, bet ir rankinis režimas su 4 reguliuojamais temperatūros lygiais. Tai leidžia paruošti grilyje bet kokius produktus, įskaitant daržoves ir vaisius.

Šaldyto maisto programa leidžia iškepti net ir prieš tai neatšildytą mėsą – tai pravers, jei prieš tai pamiršote išimti mėsą iš šaldytuvo ar vakarienės norėsite čia ir dabar.

„OptiGrill+ XL“ turi 800 cm2 kepimo paviršių, ant kurio telpa 6–8 porcijos, tad juo galima paruošti vakarienę visai šeimai. Jo paviršius yra 33 proc. didesnis lyginant su „OptiGrill“ ir „OptiGrill+“.

Kepimo plokštės yra padengtos nelimpančia PTFE danga, dėl to ne tik geriau iškepa kepsniai, bet ir lengviau jas valyti. Šias plokštes lengva nuimti nuo grilio, jas galima plauti tiek plautuvėje, tiek indų plovimo mašinoje.

Šiame grilyje paruoštas maistas yra sveikesnis, nes kepant nereikia naudoti riebalų, o iš produktų nuvarvėję riebalai ir sultys suteka į itin didelės talpos padėklą, nes tai užtikrina 7 laipsnių kampu pakreiptos plokštės. Padėklą saugu plauti indaplovėje, tad nereikės švaistyti laiko tvarkantis – geriau po vakarienės pasimėgaukite laisvu laiku su šeima.

Keletas patarimų, kaip naudoti „OptiGrill+ XL“

Jeigu norite kepti daržoves, pavyzdžiui, cukinijas, baklažanus, įjunkite rankinį valdymo reguliatorių ir nustatykite aukščiausią temperatūrą. Daržoves supjaustykite vienodo aukščio skrituliukais, apibarstykite prieskoniais, apšlakstykite aliejumi (nebūtinai), išdėliokite ant grilio, prispauskite dangčiu ir kepkite maždaug 4 minutes.

Vištienos kepsneliai: užmarinuokite vištienos kepsnelius pagal savo mėgstamą receptą. Įjunkite vištienos kepimo režimą, išdėliokite kepsnelius, prispauskite dangčiu ir laukite, kol grilis praneš apie puikiai iškeptą vištieną. Nelygu kepsnių storis, jie iškeps per 12–14 minučių. Jei vištienos kepsnius ant grilio dėsite tiesiai iš šaldytuvo, jie keps apie 20–22 minutes. Patarimas: vištienos kepsnelius galite kepti su odele – ji bus traški, o mėsa išliks sultinga.

Norite išsikepti mėsainių? Bandelėms apskrudinti įjunkite rankinį valdymo režimą ir nustatykite aukščiausią temperatūrą. Dėkite perpus perpjautas bandeles ir pakaitinkite apie 4 minutes. Atidėkite jas į šalį ir laikykite šiltai. Įjunkite mėsainių kepimo programą. Kai grilis įkais, sudėkite maltinius ir kepkite iki norimo iškepimo lygio. Maltiniams baigiant kepti bandeles aptepkite mėgstamu padažu, ant jų išdėliokite pjaustytus marinuotus agurkus, pomidorus, salotų lapus. Dėkite maltinius ant bandelių, uždenkite lydytu sūriu, užvoškite antra bandelių puse ir mėgaukitės.

Plonai pjaustyta šoninė „OptiGrill+ XL“ iškepa ir apskrunda per 1,5–2 minutes.

Šviežios plonos dešrelės iškepa maždaug per 20–23 minutes, storos – per 30.

Lašišos kepsniams iškepti pakaks maždaug 15 minučių.

Tad jeigu nenorite gaišti laiko ilgam pasiruošimui, patiekalų kepimui ir tvarkymuisi po pietų, „OptiGrill+ XL“ – geriausias pasirinkimas. Jis bus didžiausias pagalbininkas tiek per šventes, tiek kasdien.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.